• New  Dawn

    Varför bryr män sig så lite om kläder och utseende generellt?

    Tecum skrev 2018-02-18 13:25:47 följande:

    Män är klokare än kvinnor och mindre ytliga, vi ser mer till det inre än det yttre.

    Men som #2 skrev har det börjat jämnas ut, är det en av jämställdhetens baksidor att män tar efter kvinnors dåliga egenskaper?


    Lågt att försöka få det till att kvinnor är dummare. Förlöjliga kvinnor... Ack så vanligt.

    Alla kvinnor VET så väl, att män bryr sig såååå mycket. Vi har växt upp med det genom hela livet.

    Visar vi vår kvinnlighet uppmuntras vi. Det är hur tydligt som helst. Sätt på en kvinna högklackat och klänning och låt henne gå runt i ett köpcentrum, eller i någon statskärna, och räkna mäns blickar, jämfört med om hon klär sig mer könsneutralt..... Men (!) ju högre uppsatt man är som kvinna desto mer respekt får hon om klädseln blir mer manlig. Kvinnor som visar mer hud har man genom forskning sett får mindre respekt. Det manliga modet är inte så varierat och snygga män kan klä sig lite hur som helst. Som kvinna döms man och beröms man utefter klädsel på ett helt annat sätt.

    Det handlar om normer och strukturer.

    Nej ni män bryr er inte påstås det, ändå är det ju självklart att män kollar porr tex. Då är det helt okej att vara visuell. Men då påstår ni ju att porr är Såååå varierat. Det konstiga är att man aldrig ser det när man går in på de stpra porrsajterna och möts av smala midjor och unga kvinnor. Är det någon kvinna som klagar på att hennes man kollar på snygga kvinnor är hon galen. Det gör ju alla män, heter det då...

    När man söker kärlek väljer både män och kvinnor partners utefter personlighet. Tänk på alla män som får kvinnor som inte klär sig något speciellt. (nu är iofs det manliga modet inte så svårt att följa)
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (snygga män) skrev 2018-02-18 13:10:03 följande:

    Speciellt när det är så viktigt för oss kvinnor som ni så gärna vill ha?

    Det är riktigt deprimerande  speciellt om man söker lite mognare killar. Kläder gör mannen;)


    Jag tror det beror på att de flesta kvinnor tycker det är fint bara mannen inte klär sig uppenbart sjunkigt. Vanliga, jeans och en enkel tröja uppskattas av majoriteten av kvinnor,(eller motsvarande) såvida hon gillar mannen för övrigt.

    Personligen är snobbiga killar/män bara något negativt.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Ovädersmannen) skrev 2018-02-18 19:40:15 följande:

    Snacka om att generalisera!

    Angående porr så är det en liten del av män som producerar en väldigt stor del av all porr som läggs upp, alltså en liten del av alla "smaker". Jag avskyr den porr som  läggs upp då den är stereotypisk, okreativ, ointelligent etc... Däremot finns det ganska mycket egenproducerad porr som par lägger upp numera och den gillar jag mer, och den visar kvinnor i alla möjliga dess former.

    Jag tror det finns många män som inte gillar den porr är mainstreamporren.

    Förresten var har du hört att "NI" (män) påstår att porr är så varierat??? Nån av dina vänner som sagt det eller har du sett nån undersökning/data på det?

    Det är många män som tänder på businesskvinnor också, kvinnor med makt, det är hur sexigt som helst.

    Det är också självklart att straighta män vill i regel ha kvinnor som visar sin kvinnlighet, på samma sätt som kvinnor vill i regel ha män med manlighet. Det är helt naturligt... Men de behöver ju inte ha 100% kvinnlighet utan ofta är det en mix Ser du något problem i det?

    Du som är kvinna borde i stället lyssna på vad män har att berätta i stället för att skriva som att du vet allt om vad män gillar och vad män tycker. Det tror jag inte du vet mycket om.


    Jag är ute efter att kvinnor döms för utseendefixering, men när det gäller mäns uposlattning för kvinnors utseende kollras det bort. Då kan man plötsligt påstå att det inte stämmer. Helt utan vidare.

    DU är ett levande exempel på hur du såååå lätt kan förklara att män inte bryr sig. Alla tecken vi kvinnor ser, och upplever, i år, efter år, efter år, är fel.

    Jag har debatterar om porr flera gånger och alltid kommer svaren att jag har fel. Jag brukar gå in på porrsajter bla under dessa debatter och kan INTE se det männen ser (De påstår att det är alla möjliga kroppar och åldrar). Visst finns det egenproducerade porr men mycket av den är också "falsk". Hur som helst är det inte den typen som slår emot en om man söker porr. Det finns så klart även egenproducerad men den är betydligt svårare att hitta.

    Jag har inget problem med att män vill ha kvinnlighet. Problemet är att ni förnekar att det betyder något, fast vi kvinnor så väl vet att det gör det. Ni vill gömmer er bakom en sten. Kikar upp och skriker "det är kvinnornas fel".... Sedan dröjer det inre många sekunder förrän ni dyker fram igen bakom stenen dräglande efter en vacker och sensuell kvinna.

    Jag tycker inte det är konstigt, men jag är trött på männs dubbelmoral. Den står mig upp i halsen.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (D.D.) skrev 2018-02-18 19:34:16 följande:

    Ja. Är man självsäker blir man inte själv länge. Jag har själv testat att gå ut och

    1) Uppvisa överdrivet självförtroende

    2) uppvisa mitt normala goda självförtroende

    3) Visa mig blyg och försynt.

    Resultat

    1) Kvinnor i mängder. Har hånglat upp och haft sex med flera kvinnor samma kväll exempelvis.

    2) Helt oktober. Får kvinnor då och då

    3) Den gång jag testade visade kvinnorna absolut noll intresse.


    Varför går du ut för att träffa kvinnor och spelar olika roller?

    Min karl och jag växlade mail och pratade i telefon i flera hundra timmar, flera månader, innan vi träffades. Jag vill känna att jag trivs med personen, och han med mig, innan jag träffar någon.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Tecum skrev 2018-02-18 20:29:05 följande:

    Men jag skämtar ju bara om klokheten, inte meningen att någon ska ta åt sig. Sorry isf! Måste jag sätta ut en massa smilisar jämt och ständigt?

    Sen har du givetvis rätt, om en kvinna klär sig utmanande eller sexigt med mycket hud får hon många blickar. Men poängen är ju vad kvinnan vill, lättklädd = många blickar. Neutral klädsel = inte lika många blickar. I vårt land är det fritt att välja klädsel, som väl är. Så kvinnor som klär sig urringat och i korta kjolar och sedan gnäller om att män tittar på dem har jag inte mycket respekt för. Men de som klär sig så och accepterar eller uppskattar mäns blickar har jag lika mycket respekt för som de som klär sig neutralt eller strikt.

    Men att titta är en sak, att tända eller att söka en kvinna för en relation är något helt annat. Den typen av attraktivitet sitter inte i kläderna, inte personligheten heller. Ta en osminkad kvinna med slarvigt uppsatt hästsvans, för stor herrskjorta och mysbyxor, hon kan vara världens sexigaste. Där opponerar jag mot TS, hon måste ha uppklädda och moderiktiga män för att tända.

    Jag tittar för lite på porr för att kunna diskutera den med dig. Men av det lilla jag sett verkar den inte särskilt varierad. Det enda jag möjligen står ut med att titta på är amatörporr, där finns iaf en del vanliga kvinnor. 


    Det kändes som ett mycket dåligt skämt och det framstod inte heller som ett skämt, bla med tanke på fortsättningen av inlägget.

    Nej. En kvinna kan mycket väl klä sig lättklätt för att det är varmt. Det behöver inte vara för att få blickar. Men det är klart att kvinnor klär sig för att vara attraktiva också - för vissa män - för alla/många män, - eller för sin egen man.

    Men jag skriver inte om kvinnans intresse här, utan att män ofta vill framstå att de inte bryr sig.... Men det gör väääldigt många män. Det handlar inte bara om korta kjolar. Män tittar mer, även om man har en fin knälång klänning. Forskning har däremot tyvärr visat att kvinnor får mindre respekt och, bli mindre lyssnade på, om de visar mycket hud.

    Mysbyxor och slarvig hästsvans och stor skjorta är ju sexigt, lite nyknullat sådär. Så avbildas ofta kvinnor för att se vardagligt sexiga ut. En klädsel som ofta får en vacker kvinna att framstå härlig/sexig. Det beror ju lite hur man ser ut och hur kroppen framträder dock.

    Ang porr regarear jag på att män vill frias från utseendefixering när de ser på porr, och ofta deperat försöker påstå att porr är varierat.

    Jag tror inte att så många kvinnor resonerar som ts. Det finns ju en del män som klär sig riktigt sunkigt och de bör skärpa sig(tycker jag) Är det så illa får de säkert svårare att attrahera kvinnor, men de flesta kvinnor tycker nog att enkel och ren klädsel duger gott.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Ovädersmannen) skrev 2018-02-18 20:42:19 följande:

    Det är väl bra att få det bekräftat vad kvinnor i allmänhet faller för. Är det bättre att träna bort sin blyghet eller är det bättre att behålla den och tro att kvinnor faller för ens blyghet? Min erfarenhet säger mig också att kvinnor inte faller för blyga försynta män i allmänhet (men det finns ju undantag förstås). Så om man är blyg kan det vara bra att träna på att inte vara det för mycket. Vissa män tror t o m om de är oerfarna att kvinnor faller för dörrmattor. Mer fel kan det inte bli.


    Nu gick det tydligen bra att generalisera. Ja, just de! Om kvinnor får man ju det. Så klart. Glömde. Män är ju individer,(!) bra och dåliga, blyga eller självsäkra, men kvinnor är av samma skrot och korn. Lite som boskap.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Ovädersmannen) skrev 2018-02-18 21:29:10 följande:

    Jag skriver "i allmänhet", och mina erfarenheter på flera ställen, för att undvika att generalisera. De gjorde inte du. Det får mig att tro att du inte är intresserad av att föra en lugn och sansad diskussion om ämnet vi pratade om du bara ska hacka på en.

    Om du kommer fortsätta så här så vill jag inte diskutera med dig mera.


    Innebörden är precis densamma! När jag skriver att vi kvinnor märker att män bryr oss om vårat utssende, betyder ju inte det att alla män gör det, alltid.

    Jag kan säga dig att kvinnor mycket väl kan falla för blyga män. Jag har gjort det flera gånger. Det betyder dock inte att jag gillar män utan intressen eller något som helst driv. En man som gillar natur, musik, konst, eller något annat, kan vara hur sexig som helst, även om han är blyg. Män som sitter inlindad i offerkofta och gnäller över kvinnor och feminister, föraktar kvinnor och klagar på att kvinnor inte gillar "snälla män" känns däremot ofta mycket osympatiska.

    Du pratar om hur du gör när du går ut. Jag skulle tex aldrig i livet komma på tanken att träffa någon på krogen eller liknande. Den miljön är så ytlig. Jag gillar att umgås med mina kompisar, dansa och ha kul ibland, men som dejting känns den miljön fruktansvärt obehagligt. Jag har aldrig ens haft kontakt med främande män i sådana miljöer.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Ovädersmannen) skrev 2018-02-18 22:44:57 följande:

    Eller så är det att ni tror att män vill att ni ska vara det.

    Har du testat att inte vara så vårdade och sminkad o fint uppklädd? Vad har hänt då?

    Jag personligen föredrar en osminkad tjej framför en sminkad, och klädmässigt bryr jag mig inte så mycket om så länge hon inte har alltför tokiga kläder. Jag tror det är fler män än jag som tycker så.


    Jag har "testat" det.... Och det är jättestor!!! skillnad.

    Smink använder jag inte så ofta så det vet jag inte, men har jag enkla byxor och en tröja som går ned över rumpan, eller en ganska rak jacka över märks jag inte så mycket, men har jag kläder som är mer kvinnliga, tex romantisk klänning och sandler med klack, eller mjukisbyxor, sportbh och linne, som gör att kroppens former framträder lite mer, tittar män otroligt mycket mer. Det är som natt och dag.

    (det betyder dock inte att precis alla män tittar)
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    misil skrev 2018-02-19 07:40:58 följande:

    Jag har diskuterat porr med New Dawn,hon har ett förenklat synsätt på porr enligt mig.

    Vad finns det för kvinnor inom porr som riktar sig till heterosexuella män.

    Smala och tjocka och hela spektrat där i mellan.

    Unga och gamla och hela spektrat där i mellan.

    Små bröst och stora bröst och hela spektrat där i mellan.

    Liten rumpa och stor rumpa och hela spektrat där i mellan.

    Korta och långa och hela spektrat där i mellan.

    Kvinnor och shemale och hela spektrat där i mellan.

    Olika etniciteter vilka även har sex med varandra.

    Det är inte konstigt att bland det första olika diktaturer(religiösa eller politiska)gör är att förbjuda porr,man brukar säga att den som kan inskränka och styra människors sexualitet har en total makt över människors liv.

    Porren har ofta varit en del av frigörelsen från förtryckande normer t,ex så har man producerat porr mellan svarta och vita när rasism varit norm i samhället och visat att detta är inget fel,man har producerat homo porr när homosexualitet varit tabu och visat att detta är inget fel,man har producerat porr med kvinnor när kvinnors sexualitet varit skambelagt,man har producerat porr med gamla när det ansetts äckligt att gamla har sex och vasat att det är normalt osv. 

    Porren har ofta varit föregångare när det gäller att kritisera och bryta mot förlegade och förtryckande normer,man kan se att desto mer inskränkningar och förbud ett samhälle har mot porr desto mindre yttrandefrihet och demokrati finns i det samhället.

    Förbud mot porr handlar alltid om moralism på ett eller annat sätt,man förklär det bara i olika sorters ideologier och ord,därför kan t,ex kristna,muslimer,feminister,nationalsocialister,kommunister förenas i att man ska förbjuda porr.


    Vågar du gå in på en porrsajt, tex pornhub och redtube och räkna efter hur många som är unga? vågar du räkna hur många som har smal midja? Jag trot inte det.

    Man kan söka sig fram för att hitta överviktiga, med stora magar tex, men det finns ju inom mode också. Det finns ju speciella avdelningar för stora storlekar men det brukar inte räknas in när man talar om mode.

    Jag tycker inte att porr bör förbjudas, men jag tycker att det är viktigt att man pratar om vad porr verkligen ger för bild av sex och av människor.

    Tyvärr går det inte eftersom många inte vågar ta bort skygglappar.

    Du som tycker att porr är så bra frigörande. Tycket du det är bra att porren går ner i åldrarna och att 12 åriga barn får sin bild av sex genom porr?
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Ovädersmannen) skrev 2018-02-19 10:38:15 följande:

    Vad jag menade var egentligen att kvinnor inte faller för "dörrmattor", enligt min erfarenhet och vad jag läst. Men visst man kan vara blyg och försiktig utan att vara mesig, men ofta glider det över till mesighet ibland eftersom blyghet och försiktighet kan göra att man inte vågar stå upp för sina åsikter eller säga emot.

    Det har nyss varit diskussion kring snälla män och det har framgått tydligt nu vad vi menar med "snälla män", att det syftar på dörrmattor, inte på omtänksamma män som ju är något positivt.

    Det var ju roligt att du gillar såna män som är blyga men konstnärliga med driv då det passar in på mig bra. Men vad är det i blyga män som du faller för?

    Om du syftade på mig så var det var inte schysst att skriva att jag föraktar kvinnor. Det är motsatsen, så jag vet inte var du fick det från. Citera gärna i så fall så ska jag förklara vad jag menade där.

    Nej jag pratar inte om hur jag gör när jag går ut? Jag går nästan aldrig ut och jag avskyr den miljön! Jag håller med i en hel del av det du skriver faktiskt.


    Jag har fallit för olika män och ser inte blyga och snälla män som en särskild grupp.

    Man kan vara snäll och utåtriktad. Man kan vara uttåtriktad men med dåligt självförtroende i botten. Man kan vara blyg, men ändå vara trygg i sig själv.

    Dörrmatta låter negativt, men det blir man ju inte förrän någon börjar behandla en så. Jag bryr mig om vad mina medmänniskor tycker och känner och skulle inte behandla någon som en dörrmatta. Finns personer som varit nedtryckta i relationer. Finns säkert både män och kvinnor som är det, men det handlar ju om själva relationen. Jag känner en kvinna som varit väldigt nedtryckt, med en ny man tog mycket mer plats och var gladare.

    Vad gäller offerkoftorna så syftar jag på att det finns så många män här på familjeliv som är självutnämnda snälla killar, men deras kvinnoförakt kan vara så grovt att man baxnar.
    Anyone can hate. It costs to love.
Svar på tråden Varför bryr män sig så lite om kläder och utseende generellt?