• villbusa

    Varför bryr män sig så lite om kläder och utseende generellt?

    New Dawn skrev 2018-03-05 11:17:30 följande:

    Kan du med handen på hjärtat säga att det endast är bekvämlighet som styr, och inte hur snyggt plagget är eller sitter på dig.

    Jag har svårt att tro det. Finns det kvinnor på dina äventyr, som delar ditt intresse, gissar jag att du genom dina kläder vill ge dem ett intryck som de gillar.

    Jag har handlat mycket friluftskläder och vet att design och utseende på plaggen finns mycket i den branschen också. Väldigt dyrt dock.


    Handen på hjärtat. Ja! Jag har valt bort färger som får mig att må illa men annars går funktion före utseende. Kan jag röra mig bekvämt...håller plagget mig torrt....svalt...varmt eller vad som är aktuellt kommer högst upp på listan. Saknas helt på listan gör frågor om plagget framhäver min läckra rumpa mina muskulösa lår eller kraftiga vadmuskulatur. Det får bli en positiv överraskning till de som går igång på min personlighet.

    Många av plaggen är riktigt dyra ja. Design för funktion går före design för utseende anser jag o det finns mycket trams i branschen som ser fräckt ut i butiken men som är en katastrof ute i busken...
  • villbusa
    New Dawn skrev 2018-03-05 15:26:12 följande:

    Haha... Eller hur...

    Jag tror inte på dig. Särskilt eftersom du inte ens kunde låta bli att beskriva hur snygg du är för mig. Du skyller på att "du mår illa", av vissa färger, men det gör du ju inte. (man mår inte illa av färger) Det är en omskrivning för att du tycker det är fult. Och du vill inte vara ful. Jag kan tänka mig att du inte ens provar plagg som du tycker är fula. Du räknar bort dem på en gång.

    Jag vet att det finns massor av plagg som funkar bra rent funktionsmässigt och tack och lov är ju de dyra märkena både bekväma och snygga, så man behöver inte kompromissa så mycket om man har pengar. Jag har flera olika vildmarksbyxor och faktiskt är alla bra, men jag väljer helst de som dessutom sitter snyggt. En av dem bullar ut vid magen när jag böjer mig och det spelar egentligen ingen roll för funktionen, men jag använder de mest när jag ska göra något skitigt. De, dyra har ofta bättre passform, men det kommer du förneka att du bryr dig om.

    Du har väl T-shirts och andra plagg som inte kräver samma "funktion". Tror du ens på dig själv att du inte bryr dig hur de sitter.


    Helt meningslöst att föra en diskussion med dig. Jag försöker visa på att alla människor är olika. Jag bryr mig extremt mycket om kläders funktion o väldigt lite om kläders utseende. Jag dömer inte andra...alla får göra som de vill. Du tror inte på det utan gör dina egna antaganden om hur jag tänker o fungerar helt ur luften. Vad ger dig tolkningsföreträde på andra människors tankar och idéer? Nej tack New Dawn din personlighet faller mig inte det minsta i smaken o härmed avslutar jag vårt meningsutbyte.

    För övrigt är det avgörande även för en t-shirt att den sitter bra för att den ska fylla sin funktion. Men du och jag har diametralt olika åsikter om vad "sitter bra" innebär.
  • villbusa
    Anonym (Va?) skrev 2018-03-05 15:45:46 följande:

    Njae, alla väljer väl bort saker som de tycker är fula, skillnaden ligger i att man gör det för sin egen skull och inte för andras. Jag tar heller inte på mig vafan som helst. Jag bär liksom inte ögonbindel när jag handlar kläder. Men jag bryr mig inte ett skit vad andra kan tänkas tycka om mina kläder och jag bryr mig inte ett smack vilket märke det står på dem. Passar dem och sitter som de ska och ser ok ut enligt MIN smak så duger et alldeles utmärkt.

    Varför i skulle man köpa vildmarksbrallor för svindyra pengar om man inte är en vildmarksmänniska som är ute i naturen veckor åt gången? Gå en promenad i skogen kan man göra alldeles utmärkt med vanliga jeans. Blir de blöta så kan man hänga upp dem på tork när man kommer hem, blir de skitiga kan de tvättas.

    Tycker det är helt makalöst hur mycket pengar folk lägger på "proffsutrustning" när de inte är proffs. Ok om man jobbar med saker som kräver vissa kläder, men som glad amatör duger vilja jäkla kläder som helst. Man kan säkert snacka sig hes om vilka fantastiska kvaliteer gortex har och bla bla bla... men hur nödvändigt är det för en promenad med hunden eller en löprunda?


    Du har rätt i det mesta. Man väljer det man själv trivs med o det som funkar. För en promenad med hunden duger det mesta men en heldag till havs med regn överspolande sjö 12 m/ s och 3 plusgrader då uppskattar jag det du kallar proffsutrustning. Samma på skåneleden eller varhelst vädret kan vara särdeles surt.... en timme med hunden funkar med shorts o t-shirt men är man ute från torsdag till söndag med en kropp som gör ont när den blir blöt o kall då uppskattar man goretex o funktionella plagg även utan att vara proffs...
  • villbusa
    Anonym (Va?) skrev 2018-03-05 16:01:10 följande:

    Jag tror att folk ofta väljer kläder efter vad de vill känna sig som. Man är beredd att betala dyra pengar för känslan av att ha "rätt" kläder for the task. Man är villig att betala svindyrt för det lilla märket som säger att det här är ett lite dyrare kläder än vanliga kläder för man vill känna sig exklusiv och inte en i mängden.

    Inget fel i det, vill man spendera pengar är det upp till var och en, men att se ner på folk som struntar i känslan är jävligt snobbigt och faktiskt ganska löjligt. 


    Du är ganska rätt på det igen. Vill man va till sjöss till skogs till fjälls x antal timmar eller dagar vill man inte avbryta i förtid för att man är blöt eller kall. O visst är det lätt att gå i fällan o köpa dyraste märket. Det hjälper tyvärr inte...även de " finaste " märken säljer en del ganska dåliga produkter o det går som du skriver att hitta guldkorn bland mindre märken eller utan märke. Skulle aldrig se ner på någon som väljer bort märkeskänslan. Däremot är det ganska tråkigt att se när fjällräddningen får hämta ner folk som tror att gympadojor jeans o t-shirt funkar för alla aktiviteter.... att hålla sig torr o varm kan vara livsavgörande i tuffa miljöer.
  • villbusa
    Anonym (Va?) skrev 2018-03-05 18:15:10 följande:

    Fast det du beskriver är ganska extrema förhållanden, det är klart att man måste klä sig rätt för att klara förhållanderna. Det är trotts allt det kläder är till för, hålla en varm och skydda huden från väder och vind. Men bärplockar Kerstin eller cykel oskar behöver inte det absolut dyraste plaggen för att klara av sin hobby.

    Kalle Jönsson 9B behöver inte björn borg kallingar för att klara av en dag i skolan, Stina Larson 8a  behöver inte en canada goose jacka för att klara av att gå fram och tillbaka till skolan.


    Det skriver jag under på till 100 % ! Samtidigt är det inte väldigt extremt att gå en topptur från 1100 meter till 1800 meter i fjällen. Eller en heldags fiske i hanöbukten i mars eller november.. Det är vi många som håller på med
  • villbusa
    New Dawn skrev 2018-03-05 19:15:20 följande:

    Du mår illa, just ja, (!) och det handlar inte om utseende på kläder. Det är något HELT annat... och om "plagget framhäver din läckra rumpa dina muskulösa lår eller kraftiga vadmuskulatur, får det bli en positiv överraskning". Du låter inte aaalls som att du bryr dig om hur din kropp framträder....

    Jag är ärlig med min uppfattning av din text. Jag säger inte att jag har rätt, bara vad jag TROR.

    Men det spelar ingen roll för dig i alla fall, för du köper dyra och praktiska, exklusiva kläder och det är JUST EXAKT DET folk som är mycket ute i naturen brukar bli imponerande av.

    De föraktar ofta folk som klär sig för fint, eller enkelt, så det passar ju dig som handen i handsken. Bra va!

    Att bara ha hög kvalitet på kläder och inte kunna tumma på det, även om de bara ska gå och handla, och hävda att en T-shirt måste sitta bra och fylla sin funktion, kan vara lika mycket, eller lite, klädfixerat som att gå efter andra detaljer, märken, utseende osv. Det finns status i att ha dyra högkvalitetskläder också.


    Du är helt ute o seglar men eftersom du inte lyssnar är det meningslöst att diskutera med dig. Dessutom klipper o saxar du från inlägg på ett ohederligt sätt för att styrka dina felaktiga antaganden. Löjeväckande! Tro vad du vill det spelar inte mig nån roll...
  • villbusa
    New Dawn skrev 2018-03-05 20:31:12 följande:

    Varför är det ohederligt att citera dina tidigare inlägg? Jag upprepar det du skrivit. På vilket sätt har jag klippt och saxat på fel sätt? Har jag missuppfattat något får du rätta mig. Vad är felaktigt?


    Till exempel klipper du på ett sådant sätt att det verkar som att jag medvetet väljer kläder som framhäver min kroppskonstitution när jag i själva verket skriver att det är för mig totalt oviktigt... Man blir bara trött av att tjafsa med dig . Det tillför inget till tråden. Ts efterfrågar män som ska bry sig om att klä sig efter hennes smak. Jag skriver att jag är intresserad av kläder men inte av att utseendet ska tilltala andra utan fungera för mig. Du försöker bevisa att jag har en helt annan agenda än den jag uppger utan att ha en aning om vem jag är eller hur jag lever. Det ger en ganska oskön bild av din personlighet...
  • villbusa
    Man med klass skrev 2018-03-05 21:23:54 följande:

    Vad tråkigt att du har så dåliga erfarenheter. Själv har jag haft den motsatta erfarenheten, alltså av kvinnor. Det är inte helt sällan jag plockar fram plagg åt min fru och föreslår vad hon bör prova, när vi är ute och shoppar kläder. Sen är jag mycket petigare med utseende och detaljer än hon är över lag.

    Men kan hålla med, de flesta svenska män ser ut som en säck potatis, nästan oavsett vad de hänger på sig.


    Alla är vi olika...o det ser jag som något positivt. En säck soffpotatis är svårt att kamuflera hur man än försöker...
  • villbusa
    New Dawn skrev 2018-03-05 22:05:17 följande:

    Jag ber om ursäkt för att det lät som att jag trodde du medvetet valde kläder för att framhäva kroppen. Jag tror definitivt på att du tycker att funktion är viktigast. Det har jag lätt att förstå, när man är ute i naturen. Kanske bryr du dig inte om utseende på jeans, och hur de sitter, heller. Så kan det så klart vara.

    Det oväntade är, (att du som inte bryr dig vad andra tycker) berättar så detaljerat om hur snygg din kropp ser ut. Du vill tydligen att jag ska veta det (och andra som läser)


    Tack! Det hedrar dig...

    Att jag skulle vara snygg är återigen helt din egen tolkning o inget jag påstått. Visserligen stämmer det att jag har en stark o välmusklad underkropp men det säger ju inget om min eventuella snygghet som helhet, överkropp ansikte proportioner etc. Det vet du ju inget om...

    Att jag över huvud taget nämnde det var mest ett ben jag kastade ut....o du högg som en ilsken terrier. Gällande jeans så funkar det väl vanligen så att sitter de bekvämt så ser det väl inte så tokigt ut heller? Skulle aldrig välja ett par obekväma jeans för att de har ett visst märke eller ser snygga ut på provdockan.
  • villbusa
    Anton Chigurh skrev 2018-03-07 01:02:23 följande:

    Nä, inte ALLA..... definitivt inte alla.

    Jag, är undantaget som ISF bekräftar regeln. Jag är 50+

    Jag har aldrig varit i bättre form än vad jag är nu. Jag tränar på gym 3-4 gånger i veckan (inkl spinning då) och är betydligt mer vältränad än många som är hälften så gamla som MIG. Jag klär mig jävligt snyggt. Jag har Björn Borg kalsonger 95% av tiden jag har kalsonger på mig...

    Och jag har mitt på det torra så det bara smäller om det.

    Bara för att nämna något....!

    MVH //Anton


    Björn Borg!!!??? Patetiskt!!! Varför inte välja en riktig hjälte som t.ex. Salming istället?
  • villbusa
    Anonym (Robban) skrev 2018-03-07 13:30:25 följande:

    Den tror jag på..

    Iaf hemma hos oss har jag en stil som min hustru inte helt ställer upp på. Vi har helt enkelt olika stilar som ideal. Det har alltid varit så. Min fru vill ha mig lite mer "grabbig" medan jag tycker om en mer "gubbig" stil. Jag prioriterar också kläder som är sköna framför kläder som är moderiktiga. Jag är en av få som bär hatt t.ex. Har fått beröm för att det är snyggt med hatt från flera håll, oftast från yngre - men aldrig från min fru.


    Hatt är väl ändå ganska coolt. Hellre det än keps som Kidsen envisas med iaf...
  • villbusa
    Pussan skrev 2018-03-08 23:00:30 följande:

    Du ska inte raka dig så mycket. Skägg är manligt och sexigt...


    O absolut en av de läskigaste trenderna jag känner till.... svettigt kliar o allmänt otrevligt med massa hår i ansiktet.. nej för mig är det trimmer på skallen o hyvel på hakan oavsett vad andra tycker. Det är min stil.....
  • villbusa
    Anonym (Ovädersmannen) skrev 2018-03-09 14:52:13 följande:

    Usch  nej, den här skäggtrenden... avskyr den verkligen. Vart kommer den ifrån? Hillbillis från USA??  


    Förmodligen o kanske inslag från Mellanöstern... skulle aldrig låta mitt skägg växa ..
Svar på tråden Varför bryr män sig så lite om kläder och utseende generellt?