• villbusa

    Varför bryr män sig så lite om kläder och utseende generellt?

    Anonym (snygga män) skrev 2018-02-18 23:06:16 följande:

    Det vill sig inte...så skickar länken istället

    www.lafrimeuse.com/en/dandyism-the-modern-dandies-part-2/

    eller googla dandy


    Så där skulle jag aldrig klä mig.....det är inte jag helt enkelt. Kan sträcka mig till jeans o kavaj men till vardags är det mest friluftskläder som gäller. Typ fjällräven eller ?läder för båtliv och uteaktiviteter. Funktionella kläder helt enkelt. De visar vem jag är jag trivs i dom o för mig på ett naturligt o avslappnat sätt. Kvinnor som är så ytliga att de väljer man efter kläder intresserar mig i te det minsta.
  • villbusa
    Anonym (B) skrev 2018-02-19 01:34:30 följande:

    Hot !

    Jag är +++ för bekväma män :D

    Min man är också bekväm,

    oj vad jag blir kåt när fleecen åker på.

    Det är min livsstil obkdå så är nog därför jag gillar det.


    Tycker oxå kvinnor som klär sig bekvämt är väldigt lockande även om kläder inte är avgörande för mig. Men är det grisväder ute så väljer man goretex i både skor o kläder....håller sig varm torr o välmående oavsett yttre förhållanden. Ganska osexigt med människor som hackar tänder fryser o gnäller oavsett hur stilfull outfit de valt för dagen.

    Säkert är väl smaken som baken.... ts vill ha en dandy... o andra vill ha en idrottsman fiskare seglare fjällvandrare jägare eller vad som känns lockande...
  • villbusa
    Milfshake skrev 2018-02-19 15:16:49 följande:

    Det handlar om att ta sig tid till att köpa snygga och välsittande kläder. Justera byxlängden eller ärmarna hos skräddaren etc. När man väl ska klä på sig går det väl hur fort som helst att välja ut något ur en välbyggd garderob. 


    Just det där är ganska ointressant för mig. Men kan lägga timmar o dagar på att hitta en jacka som sitter bekvämt o samtidigt ger mig rörelsefrihet att jobba i båten....som håller mig torr o varm i piskande regn o snöslask. En huva som går att justera så den ger maximalt skydd utan att begränsa sikten... eller ett par byxor som ger motsvarande skydd o rörlighet för att ta ut stegen i skog mark o till fjälls. .
  • villbusa
    Milfshake skrev 2018-02-19 15:58:47 följande:

    Jag har också fritidskläder för att bege mig ut i skog. Det betyder inte att jag måste ha på mig fritidskläder till så gott som alla aktiviteter. 


    Jag ville mest illustrera våra olika intressen. Jeans o kavaj köper man på en halvtimme o det täcker in ett ganska stort användningsområde ... men kläderna för friluftsliv o träning ska fungera bra i olika förhållanden och intresserar mig betydligt mer än några centimeter för långt eller kort på kavajärmen...
  • villbusa
    New Dawn skrev 2018-02-22 11:54:05 följande:

    Jag försöker disskutera innebörden av ovädersmannens uttalanden och försöket belysa den från en annan synvinkel, men det går inte. (läs mina övre inlägg)

    Ord är viktigare än man tror. Ordet skavanker är ett negativt ord. Om du slår upp synonymer hittar du ord som, "Felaktighet, defekt, brist, bristfällighet, skröplighet"

    Det blir lite som att man nästan ska vara tacksam för att man är ansed som fin av en man. "trots sina skavanker". Vad är en skavank? Vad skulle tex kunna vara en skavank på en kvinna med väldigt små bröst, smal kropp, slät hud? Samtidigt som man använder ordet, bekräftar man liksom bristen. Jag skulle vilja höra lite exempel. Om man ger exempel på vad som är en skavank, bekräftar man samtidigt ett ideal.

    Jag förstår att den man älskar ser man i ett annat ljus, och att man älskar en helhet utan att begränsas av detaljer, men jag tänker inte i termer om "skavanker". Om man ska utgå ifrån att ovädersmannen FÖREDRAR skavanker betyder ju det att han skulle SAKNA något hos en kvinna utan. Tänk att han träffar en supersnäll, varm, kvinna som saknar dessa "skavanker" . Skulle han tycka sämre om hennes kropp?

    Om någon sa till mig "jag gillar dig för alla dina skavanker" skulle jag inte känna mig fin utan snarare "vad är det för fel"


    När jag hör " skavanker" tänker jag på spår av livet...sådant som kanske inte vid första anblicken ser så vackert ut...men som berättar att individen faktiskt levt ett helt normalt liv. Operationsärr på knäna efter idrottsskador spåren av ett akut kejsarsnitt ett solfårat ansikte efter ett liv till sjöss eller till fjälls..händer som bär spår av arbete.. helt enkelt spår av liv som berättar en del av människans historia.... det är skavanker som inte stör mig...eftersom jag gillar människor som lever....
  • villbusa
    New Dawn skrev 2018-02-22 14:51:37 följande:

    Jaha

    Jag har många unga arbetskamrater, och egna barn som verkligen lever. De är glada roliga och fulla av värme. Jag tycker de är jättehärliga och fina människor. Inte dömer jag dem som sämre. Vissa kvinnor får inte lika mycket spår av graviditerer men jag tycker inget sämre om dem, samtid kan jag tycka om personen som ni höjer också.


    Jag dömer ingen som du får det att låta som. Jag skrev att skavanker stör mig inte....O människor utan skavanker stör mig inte heller. Allt är inte motsatser....svårt eller vitt, finns ganska mycket gråtoner i livet oxå o det tycker inte jag det är fel att bejaka..
  • villbusa
    New Dawn skrev 2018-02-22 17:07:32 följande:

    Du skrev att du gillar människor "som lever" och kopplar det som något possivt med människor som har skavanker.

    Nej, precis, det är inte svart eller vitt. En person med "skavanker" kan vara ett svin, en brottsling, en knarkare, ett surkärring, eller en surgubbe,.... Eller en jättecharmig, vacker och go människa.

    Precis som att en person som INTE har skavanker kan vara.


    Du fortsätter att göra motsatser av allt... det är inte så jag har skrivit eller tycker. Jag skrev att det jag tolkar som skavanker.. spår av livet tenderar ju att drabba människor som lever aktiva liv i större eller mindre omfattning. Jag menar inte att man måste ha synliga ärr o spår men de stör mig inte heller. Du verkar tro att jag medvetet väljer bort alla som inte har minst tre meniskoperationer i varje knä o så är det inte. Personlighet o glöd kommer alltid i första rummet... om personen är "slät intill perfektion" eller full av skavanker är inte ens med på topp tio listan över viktiga egenskaper. Det som däremot går fetbort för mig är de som håller på med lyftning uppstramning justering insprutning av gifter inlägg osv i all oändlighet. Det är för mig ganska oattraktivt när människor tror att tio o hundratals tusen kronor för att fixa utsidan gör någon skillnad när det uppenbart är insidan som är problemet
  • villbusa

    Om en kvinna väljer bort mig på grund av min klädsel ser jag det som en välgärning då en så ytlig kvinna för mig är totalt ointressant.

    I övrigt tycker jag det är vansinnigt mycket svepande generaliseringar o antagande om människor beroende på könstillhörighet. Jag är ingen förespråkare av mjukisar o foppatofflor men att klä sig till social status? Som att köpa BMW eller Mercedes för att locka kvinnor när en rav4 passar bättre i livet.

    Att kvinnor shoppar mer i både tid o pengar? Visserligen fixar jag jeans o kavaj på en halvtimme men lägger massor av tid o ekonomiska resurser på skor o kläder för idrott friluftsliv o båtliv. Långt mer än kvinnor jag känner gör på sitt shoppande....

    Att fjanta runt som en dandy för att behaga kvinnor som någon förespråkade i trådens inledning lockar mig inte det minsta. Jag klär mig precis som en del kvinnor hävdar för mig själv. Jag ska känna mig bekväm avslappnad fräsch o redo för äventyr i min klädsel. Passar inte det damerna så är det upp till dem ......

  • villbusa

    Vad är det som är naturligt med att låta håret växa? Det är ju bara opraktiskt och ivägen när det blir långt. Tar dessutom massor av tid att hålla fräscht. Själv har jag inte besökt en frisör på över 20 år. Istället kör jag trimmern över skallen mer eller mindre regelbundet. Detta av rent praktiska egoistiska själ. Totalt ointresserad av att hålla på o lägga tid på att torka o fixa hår efter varje träningspass dusch före/efter jobb etc.

    Vidhåller att det är ganska tråkigt med alla svepande generaliseringar... män si kvinnor så blablabla... Vi är alla individer med olika agenda o gör våra val utifrån egna intressen...

  • villbusa

    Du drar mycket slutsatser som du inte har täckning för. Var står det att jag rakar skallen? Jag kör trimmer o låter det växa mer eller mindre beroende på lust årstid aktiviteter etc.

    Varje människa gör det de trivs bäst med....är mina förhoppningar. Har kvinnor lust att hålla håret kort eller skallen rakad så stör det inte mig det minsta...träffat en del riktigt läckra kvinnor med väldigt lite hår.... hårlängden är inte avgörande för mig..


    New Dawn skrev 2018-03-05 10:18:45 följande:

    Men det måste ju vara mycket jobb att hålla håret rakat. Varför inte låta det växa ut 1-2 cm emellan. Det gör ingen skillnad på jobbet med håret och det torkar fort. Det är ju bara låta det vara som det. Dessutom skyddar ju mot sol och kyla. Var lite praktisk! (obs, detta är inte min åsikt utan jag härmar somliga män, som tänker lite kort och är snabba att döma kvinnor )

    Tycker du att kvinnor ockdå borde börja raka håret, som du gör?


Svar på tråden Varför bryr män sig så lite om kläder och utseende generellt?