Inlägg från: Anonym (Ovädersmannen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ovädersmannen)

    Varför bryr män sig så lite om kläder och utseende generellt?

    New Dawn skrev 2018-02-27 15:08:39 följande:
    Okej, så du tycker alltså inte att självkänsla behöver vara kopplat till smink och att klä upp sig. Hade du kläckt ur dig det tidigare hade vi besparat oss massor av inlägg

    Ja, det är oundvikligt att inte påverkas av människors utssende och klädsel när vi skapar vårt första intryck. Det är viktigt att vara medveten om att människor (inklusive en själv) fungerar så. Medvetenhet är det första steget att gå vidare, och aktivt ge människor en chans ett mer öppet sätt.

    När du skrev om dig själv så lät det som att detta inte gällde dig och att du var annorlunda (läs, lite bätte) som bara gick på personlighet. Detta samtidigt (!) som du beskrev direkta motsatsen om kvinnor som klädde upp sig och sminkade sig. Men nu har du ju backat där, men der var det jag reagerade emot.

    Fortfarande skriver du om extraordinära kläder och det kan ju hända att du är ett undantag, men jag har märkt vad som ofta uppskattas av män och det är att klä sig kvinnligt på ett sätt som ser behagligt ut. Dvs om man på ett försiktigt och mer subtilt sätt visar kvinnlighet som ser lite avslappnat ut. Visst drar extrema kläder åt sig blickar, (brukar inte klä mig extremt själv) men det skulle inte förvåna mig om du påverkades mer av kläder och utssende än du tror, men jag kan ha fel.

    Sedan är så klart vissa är mer utseendefixerade än andra. Att du inte är intresserad av smink och mode betyder inte att utseende inte påverkar.

    Det jag tycker är tröttsamt är att män i många trådar påstår att de inte bryr sig om kvinnors utssende och försöker skylla över allt på kvinnor själva. Jag tror inte det hade triggat kvinnor att klä upp sig om män inte brydde sig. Däremot tror jag både män och kvinnor fungerar så att den vi älskar ser vi i ett annat ljus. Så har det alltid varit hos mig.

    En varm och trevlig person blir vackrare, samtidigt som en otrevlig persons vackra drag tappar glans och värde.

    Du behöver inte be om ursäkt.
    Jag ändrade åsikt under trådens gång.
    "En varm och trevlig person blir vackrare, samtidigt som en otrevlig persons vackra drag tappar glans och värde."

    Det håller jag med dom, och jag tycker vi avslutar vår diskussion där! Glad
  • Anonym (Ovädersmannen)
    New Dawn skrev 2018-03-04 18:44:47 följande:
    Grejen är att du endast kommer att uppskattas för din klädsel om den betraktas som "lämplig" i sammanhanget.
    Kan inte låta bli att flika in här, då det är intressant.

    Kan du utveckla det där? Jag antar du tänker på klädkoder i olika situationer, men om en viss klädstil är lämplig, vad är det då som säger att mina kläder som skiljer sig från klädkoden, inte kommer att kunna uppskattas? På det du skrev låter det som att man ska bara acceptera rådande klädnormer och inte bryta dem för man kommer aldrig bli uppskattad för det?

    Jag tycker snarare det handlar om att klä sig respektfullt i de situationer som kräver det, men annars får man klä sig hur man vill och strunta i och folk uppskattar det eller inte. Det kan t o m vara så att om man klär sig enligt normen så kommer man INTE att bli uppskattad för man anses som en i mängden bara.
  • Anonym (Ovädersmannen)
    Youtoo73 skrev 2018-03-04 19:02:06 följande:
    Du har fel.
    Mata inte trollen.
  • Anonym (Ovädersmannen)
    New Dawn skrev 2018-03-04 22:53:21 följande:
    Män klipper för övrigt tom oftare än kvinnor. Bara för att de är så utseendefixerade. 
    Det skulle jag nog säga är den minst troliga orsaken till varför män har kort hår och kvinnor långt.
  • Anonym (Ovädersmannen)
    New Dawn skrev 2018-03-05 09:11:08 följande:
    Anonym (fräck frilla) skrev 2018-03-05 06:58:02 följande:

    "Män klipper för övrigt tom oftare än kvinnor. Bara för att de är så utseendefixerade. "

    Alla män är inte som Anton...


    Ni fattar ju inte.

    Detta skrev jag för att provocera, driva med er så klart!

    För det är ju så det låter när vi kvinnor rättar oss efter normer och vill se kvinnliga och fina ut.

    Det är klart att män gör det gör att se fina, manliga ut, men det är helt naturligt.

    PS Anton klipper sig inte oftare än andra. Dessutom är det jag som klipper honom och det är ofta jag som tar initiativet när jag tycker det börjar bli långt. DS
    Aha... jag tänkte fråga det först om du var ironisk där... Svårt att veta det när man inte hör eller ser personen säga det.
  • Anonym (Ovädersmannen)
    New Dawn skrev 2018-03-05 09:11:08 följande:
    Anonym (fräck frilla) skrev 2018-03-05 06:58:02 följande:

    "Män klipper för övrigt tom oftare än kvinnor. Bara för att de är så utseendefixerade. "

    Alla män är inte som Anton...


    För det är ju så det låter när vi kvinnor rättar oss efter normer och vill se kvinnliga och fina ut.
    Var det också ironiskt? 

    Det finns inget som stoppar er att gå och klippa er kort. Det kommer spara er både schampo  och tid.
  • Anonym (Ovädersmannen)
    New Dawn skrev 2018-03-05 10:23:58 följande:
    Nej, självklart kan jag klippa mig i kort eller raka av allt hår.

    Jag har långt lockigt hår för jag känner mig fin och kvinnlig i det. Min karl gillar det dessutom.

    Jag betalar gärna priset för schampo och balsam för att behålla det fint.

    Jag tycker dessutom det är smidigt att kunna sätta upp allt i tofs eller knut.
    Det låter toppen! 
  • Anonym (Ovädersmannen)
    New Dawn skrev 2018-03-05 19:36:31 följande:
    Jag hade en debatt med en man i en annan tråd där han hävdade att kvinnor som har tröjor/linnen med urringning har det för mäns skull. (punkt) Han trodde knappt på mig när jag sa att jag ofta hade linne för att det var bekvämt. Visst är jag medveten om att brösten delvis syns och om det ser bra ut. Men jag använder linne även när jag är ensam hemma ,eller ensam på fjället en sommardag.

    I brist på annat en måndagskväll så har jag en undran där. Vad är det som är mer BEKVÄMT med just urringning på ett linne? Varför har i så fall inte män det också, om det är mer bekvämt? Är det något mer fysiken kring brösten som gör att urringning blir mer bekvämt?

  • Anonym (Ovädersmannen)
    New Dawn skrev 2018-03-05 20:21:56 följande:
    Linnen ser ofta ut så helt enkelt och är de bekväma köper jag dem. Jag tycker en del tröjor och linnen med högre skärning tom kan strama över brösten när man rör sig. Skönt att de kan röra sig mer fritt, vilket sker när det finns en lite större urringning, men hållas "lagom på plats" . Men för mig är det ingen nackdel att brösten syns lite. Det ser fina ut och jag tycker inte att jag måste skyla dem. Jag tycker det är både fint och bekvämt. Konstig va?!

    Det finns linnen som är mer urringade för män också, men jag tycker det ser lite bögigt ut. Inget fel med att vara bög, men om man inte är det, tycker inte jag att det passar.(min personliga åsikt) Bröstmuskler framträder bättre i linnen och tröjor som går lite högre. Era bröst måste inte pressas ihop på samma sätt som kvinnobröst.
    Jag håller med, urringning är snyggt! Men ärligt talat, jag tror inte kvinnor köper urringat för att det är bekvämt för brösten? Kvinnor har väl för det mesta redan bh på sig och är inte bh något som stramar över brösten i så fall? Det känns som ett argument för att slippa erkänna att de har urringat för att 1. det är snyggt och 2, män gillar det. Sen finns det fler orsaker förstås... Jag säger inte att jag har rätt, och jag blir gärna motbevisad.
  • Anonym (Ovädersmannen)
    New Dawn skrev 2018-03-05 20:48:23 följande:
    Den största anledningen är att linnen helt enkelt ser ut så. Jag skrev ju att jag tycker att det är snyggt på mig. Varför skulle jag skyla brösten? Varför ska linnen INTE ha urringning? Det fattar jag inte? Vad är fördelen och vitsen med det? Vore det mer rimligt att köpa ett herrlinne, eller vad menar du? Jag tycker det är skönare när de får vara lite mer fria, och det är snyggt.

    Det strama märks extra tydligt i blusar, då det kan strama när man rör armarna. Blir mycket bätte med lite urringning.

    Du vet inte så mycket om bh:ar. De är öppna mellan brösten. En del sportbhar går dock över brösten och trycker ihop allt, men även bland sportbhar minskar denna form där brösten trycks ihop och det vanligaste är att tyget går ner mellan brösten och ger luft.

    Jag har olika sportbhar och en modell går rakt över brösten men det är inte skönt.
    Det är helt ok med urringningar, men det drar till sig mäns blickar och det antar jag alla tjejer och kvinnor är medvetna om. Att säga att man har urringat enbart för att det är skönt eller för att det är fint och inte vara medveten om att det även drar till sig mäns blickar och många mäns intressen, det tror jag är väldigt få kvinnor som inte inser.
Svar på tråden Varför bryr män sig så lite om kläder och utseende generellt?