Inlägg från: Anonym (Ovädersmannen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ovädersmannen)

    Varför bryr män sig så lite om kläder och utseende generellt?

    New Dawn skrev 2018-03-05 20:48:23 följande:
    Den största anledningen är att linnen helt enkelt ser ut så. Jag skrev ju att jag tycker att det är snyggt på mig. Varför skulle jag skyla brösten? Varför ska linnen INTE ha urringning? Det fattar jag inte? Vad är fördelen och vitsen med det? Vore det mer rimligt att köpa ett herrlinne, eller vad menar du? Jag tycker det är skönare när de får vara lite mer fria, och det är snyggt.

    Det strama märks extra tydligt i blusar, då det kan strama när man rör armarna. Blir mycket bätte med lite urringning.

    Du vet inte så mycket om bh:ar. De är öppna mellan brösten. En del sportbhar går dock över brösten och trycker ihop allt, men även bland sportbhar minskar denna form där brösten trycks ihop och det vanligaste är att tyget går ner mellan brösten och ger luft.

    Jag har olika sportbhar och en modell går rakt över brösten men det är inte skönt.
    Och nä jag vet inte mycket om bh:ar, men jag lär mig gärna mera om det! 
  • Anonym (Ovädersmannen)
    New Dawn skrev 2018-03-05 22:41:45 följande:
    Ja det vet vi.

    En snabb blick har jag inget emot och de flesta tittar inte tydligt på brösten. Ett fåtal tittar för mycket men jag har sällan drabbats. Ja, jag vet att det drar till sig mäns blickar, men jag tänker jag inte skyla mig för det. I gallerior stänger däremot jag koftan.

    Varför tror du jag har linne, när jag är ensam hemma, håller på i trädgården, eller ensam på fjället? Jo för att det är skönt. Det finns andra syften än att behaga män.
    Det är väl toppen att plagget med urringning är skönt att ha på sig, men menar du att klädesplagg med har urringning på grund av att det är skönt för kvinnor jämfört med att inte ha urringning?

    Jag har faktiskt aldrig hört eller tänkt på den teorin, det är ju intressant ifall det är så att det är stor skillnad i bekvämlighet mellan plagg som har urringning o de som inte har det.

    Men ändå så tror jag den största faktorn till urringat är för att det är fint och kvinnligt, och detta på grund av att män gillar bröst. 
  • Anonym (Ovädersmannen)
    New Dawn skrev 2018-03-06 00:51:08 följande:
    Linnen för kvinnor har urringning. Det är så de ser ut i de allra flesta butiker och det är sköna plagg helt enkelt.

    .

    När kvinnor ska ha festklänningar, anses det fint och kvinnligt att visa dekolletage. Det anses ofta fint och kvinnligt att delvis visa de kvinnliga formerna. Se tex på skådespelerskor och sångerskor på röda mattan tex. Se vad de har för kläder. Jag tycker det är fint att delvis se kvinnors former.

    Däremot är det inte lika väl ansett att klä sig för utmanande. Typ porrigt. Det anses ofta olämpligt, enligt normer.

    Att linnen sys med urringning är säkert för att det ska se kvinnligt, sensuellt och fint ut och för att män gillar bröst, och för att många vill passa på att få färg från solen. Jag tycker det är naturligt att visa kvinnliga former. Varför inte? Det hindrar inte att man kan välja att bära linnen med urringning bara för att det är skönt också. De tillfällen jag har linne är jag oftast ensam, ute i solen, eller med min karl. Då har jag linne för att det är bekvämt. Jag har haft enstaka linnen som går högre upp på brösten ovansida, men det känns inte lika bekvämt och det säljs väldigt sällan. Konstigare än så är det inte. Jag fattar inte varför det är så konstigt.

    Om jag visats i miljöer med främmande män har jag alltid på mig mer täckande kläder och på krogen skulle jag aldrig ha ett urringat linne. Då brukar jag ha en lös tröja över. Det känns skönare i den miljön.
    De flesta klädesplagg tillverkas för att vara bekväma, det är inget konstigt,

    Det är heller inget konstigt att klädesplagg med urringing görs för att kvinnor ska kunna framhäva deras byst och kvinnlighet mera. 

    Att urringning främst finns för att det ska vara bekvämt att ha på sig, som jag tror du skrev, finner jag högst otroligt. Plagget sitter ju ändå runt brösten så att säga, så det obekväma kommer ju inte bort bara för det är urringat??
  • Anonym (Ovädersmannen)
    Anonym (Tanke) skrev 2018-03-06 08:16:11 följande:

    Tänker på undersökningen kring männens skägg - den visade att kvinnor generellt gillade utväxt på knappa centimetern, medans männen ser att minst en decimeter behövs för ett snyggt skägg. Om vi då tillämpar det även på kläder så kan det ju faktiskt vara så att männen bryr sig ganska mycket om kläder och utseende, men att deras val kanske inte faller generella kvinnor i smaken...?


    Det vette tusan vart den där sablans skäggtrenden kommer från! Jag vet inte om dessa män tror att tjejer gillar dessa stora skägg eller om dessa män känner nån slags manlig tillhörighet när de hakat på denna trend?
  • Anonym (Ovädersmannen)
    Anonym (trött) skrev 2018-03-06 10:44:03 följande:

    Jag fattar inte heller varför män över lag förfaller så snabbt, Efter 35 går det käpprätt utför för de flesta.
    De pluffsar till sig, speciellt de som lever i relation. Ser ut som Svenne Banan allihopa, stöpta i samma form. Samma trista kläder, samma trista frisyrer, samma övervikt, samma brist på fantasi, samma uttråkade uppsyn.
    Men gissar att de förfaller för att de har sitt på det torra, behöver inte anstränga sig mer liksom.
    Majoriteten av kvinnorna är likadana, så det funkar.


    Men ärligt talat gör väl många kvinnor också det efter att de blivit mammor. Inte i lika hög grad kanske, men det är ju naturligt att när folk väl hittat sin rätta och bildat familj så behöver de inte klä upp sig o visa sitt bästa yttre HELA  tiden för de behöver inte attrahera någon partner längre.
  • Anonym (Ovädersmannen)
    Anonym (D.D.) skrev 2018-03-06 11:52:44 följande:
    Det gör nog de flesta män. Men det betyder inte att det är ett intresse. Att klä sig normenligt är en grundläggande social färdighet.
    Och att inte ha det som ett intresse gör att många män inte är så bra på det.
  • Anonym (Ovädersmannen)
    Richard1986 skrev 2018-03-07 14:28:55 följande:

    Ser alltid till att kläderna är hela och nytvättade. Handlar i huvudsak på Dressman och MQ. Även en del på postorder. Rakar och duschar mig varannan dag (om jag inte tränat eller blivit väldigt svettig av annan anledning under den där dagen emellan, då blir det givetvis dush direkt efteråt) och klipper håret var 6:e vecka.

    Vet inte riktigt om jag kan göra något mera men mottager tacksamt tips isåfall haha


    Sen handlar det om att klä sig RÄTT också, den svåraste biten skulle jag säga.
  • Anonym (Ovädersmannen)
    Richard1986 skrev 2018-03-07 14:42:25 följande:
    Det är ju så. Man ska inte vara rädd för att fråga damerna vad dom tycker ;)
    Nä och vi har ju flera damer här! 
  • Anonym (Ovädersmannen)
    Anonym (D.D.) skrev 2018-03-07 19:15:04 följande:
    Klart man klär sig för andra. Vem skulle man annars klä sig för?
    Sig själv? Skrattande
  • Anonym (Ovädersmannen)
    Anonym (D.D.) skrev 2018-03-08 22:40:04 följande:
    Vad skulle det vara för mening med det?
    Det spelar väl ingen roll vad det skulle vara för mening. Folk klär sig för sin egen skull också, de är kanske självcentrerade eller tycker om det helt enkelt.
  • Anonym (Ovädersmannen)
    Pussan skrev 2018-03-08 23:00:30 följande:
    Du ska inte raka dig så mycket. Skägg är manligt och sexigt...
    Usch  nej, den här skäggtrenden... avskyr den verkligen. Vart kommer den ifrån? Hillbillis från USA??  
  • Anonym (Ovädersmannen)
    fraterdiavolo skrev 2018-03-09 22:36:26 följande:

    Jag har knappt ändrat på mitt utseende och stil sedan tidiga tonåren. Det är väl mest skägget och tatueringarna som tillkommit, annars så är det simpelt nog bara Metal. Fördelen med att vara hårdrockare, vi trivs som vi är, helt enkelt.


    Jo det är samma här, har alltid haft samma stil (men jag är inte hårdrockare dock). Jag tror man skulle kunna säga att jag är den mest neutrala "klädstilstypen", om det nu finns nåt sånt. Tar på mig det som är mest bekvämt, som står ut minst och som är anpassat lagom till omgivningen. Samtidigt har jag ett kasst modesinne så de gånger jag står ut ur mängden klädmässigt är nog då jag har kläder som inte är så modeenliga.
  • Anonym (Ovädersmannen)
    Pussan skrev 2018-03-09 23:52:52 följande:
    Det kommer verkligen inte från varken USA eller Mellanöstern, som också föreslagits. Alla män har väl skäggväxt? Det är manligt, helt enkelt, och jag tycker att det är sexigt
    Jo men det är ju en trend som kom för några år sedan, med just ett stort skägg, som inte varit förut. Intressant var den trenden kommer från. Tidigare var det väl en annan typ av skäggväxt eller ingen alls som var trendigt.
  • Anonym (Ovädersmannen)
    Pussan skrev 2018-03-10 22:10:32 följande:
    OK då förstår jag bättre. Det där med ett stort skägg är ju inte min melodi alltså, typ som en ayatollah. Det är inte den typen av skägg jag gillar utan mera kortare, mera ¨manligt¨  -  som jag ser det alltså
    Aha då förstår jag. Jo den gillar jag med, det har jag själv Skrattande Det är skönt att ha och dra fingrarna genom när jag sitter och funderar också!
  • Anonym (Ovädersmannen)
    Anonym (Håller inte med) skrev 2021-07-28 21:35:48 följande:

    Jag kan inte påstå att jag håller med, tycker det är ganska jämnt fördelat mellan könen med att "bry sig om utseende".

    Kan dock tänka mig att män i förhållande under vardagliga förhållande är lite mindre angelägna om hur de ser ut.

    Själv så tänker jag ganska mycket på hur jag ser ut, men sen kanske inte min stil faller alla i smaken, men försöker alltid se välvårdad och snygg ut.


    Om man kollar in en dejtingsida där man kan se både män och kvinnor så märker man ganska stor skillnad tycker jag med att bry sig om sitt utseende. Bara det att kvinnor använder filter mycket oftare än män tyder kanske på att kvinnor är känsligare för att se bra ut på fotona. 
Svar på tråden Varför bryr män sig så lite om kläder och utseende generellt?