Inlägg från: Anonym (En vän) |Visa alla inlägg
  • Anonym (En vän)

    Ange?

    Om man vet om en kvinna som medvetet blir gravid med en man och sedan när barnet är fött inte erkänner detta när faderskapet skall fastställas. Fadern är med på att hon inte berättar något om honom. De är inte tillsammans men har kontakt. Hon får till det så att barnen får "fader okänd" hos kommunen (de gör inga större efterforskningar). Och alla är nöjda.

    Kan man tipsa kommunen anonymt i detta läget om att de har kontakt och skall man lägga sig i och göra det? Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Ange?
  • Anonym (En vän)

    Tack för ditt svar. Ja, det borde vara det som är mest rätt för barnetskull.

    Finns det föer som har synpunkter på hur man bör göra?

  • Anonym (En vän)
    Anonym (Fyll i anonym signatur.) skrev 2018-03-02 16:32:05 följande:

    Japp, har synpunkter Barn har rätt till sitt biologiska ursprung och ska därför ha  rätt föräldrar registrerade om det är möjligt.

    Är åt helvete egoistisk och korkat att undanhålla barnet vem som är pappa och kan i värsta fall få väldigt tragiska konsekvenser.

    Därför tycker jag det är allas moraliska skyldighet att göra vad de kan för att tillvarata barnets intresse.


    Vet du om man kan tipsa kommunen anonymt utan att mamman förstår vem det är som sagt något? Det skulle behövas en visselblåsarfunktion för det.
  • Anonym (En vän)
    Anonym (Musse) skrev 2018-03-11 20:07:08 följande:

    Har hon bildbevis för det då..?


    Jag har inget bildbevis för detta och jag har givetvis inte varit med i deras sängkammare men kommunen borde ju kunna kolla upp det enkelt via DNA test vem det är. Vet att hon har kontakt med honom. Kan inte kommunen spåra honom via hennes telefon samtal etc? Jag vet inte hans namn eller bostad, bara ytligt om honom vad hon har sagt men hon är förtegen om det.
Svar på tråden Ange?