Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Riskakor mellanm0l

    Riskakor är som sagt bara luft, knappast näring. Dessutom innehåller det arsenik. Barn ska vara väldigt restriktiva med risprodukter öht av den anledningen.

    Frukt innehåller socker iom fruktos men det har många bra egenskaper och är alltså mycket hälsosammare.

  • Anonym (Anonym)
    Cadencee skrev 2018-03-27 14:05:02 följande:

    3 dagar i veckan äter dom på skolan så vet inte vad hon äter till frukost så


    Det låter ju mysigt men å andra sidan har ni i familjen noll koll på hur mycket hon faktiskt äter. Lärarna kanske inte har tid att se till att alla äter ordentligt, man kanske tycker att det är bra med en smörgås och ett glas mjölk, vad vet jag. Se till att skaffa er den kollen! Fråga skolan hur det går till, hur mycket hon äter osv.
  • Anonym (Anonym)
    Cadencee skrev 2018-03-27 14:26:16 följande:
    Finns ju alltid en pedagog med vid frukosten så någon koll borde ju finnas. Men ska prata med sambon också. För ibland tar hon inte med sig något därav att jag inte tror på det hon säger om hungern även om jag inte säger det till henne utan säger att hon får ta en frukt med som extra istället om hon blir hungrig
    Jag tycker du verkar ha huvet på skaft iaf så det där löser ni nog :)
  • Anonym (Anonym)
    Cadencee skrev 2018-03-27 19:06:43 följande:
    Hon får inga pengar av oss enbart hos sin mamma så jag vet faktiskt inte. Hör är det godis på lördagar, ibland något gott på fredagskvällen men det betalar vi. Hon har en tendens till övervikt men det är inget farligt så. Däremot beteendet. Ett exempel från igår: jag tog fram en burk tomater (250 g) och jag skulle ha några stycken till mina smörgåsar (de andra hade redan ätit) sambon och hon ville också ha. Hon sitter med burken och jag och sambon får säga till att vi vill ha ett par stycken eller ja ta själva men hon åt det mesta och när sambon sa att han ville ha några till idag vart hon nästan förnärmad och tog det sista utom 4 stycken medan vi då också ville ha några.
    Det verkar som om den unga damen behöver några lektioner i vanligt hyfs.
  • Anonym (Anonym)
    Cadencee skrev 2018-03-27 19:28:48 följande:
    Tyvärr är det så att hon inte får äta sig mätt hos sin mamma (hon sjölv har sagt detta) och de blir väl Bakut när hon kommer till oss fast hon vet är hon får äta sig mätt.
    Stackarn! :( Om det är så förstår man ju att hon "hetsäter" när hon är hos er. Å andra sidan så vet man ju inte om det är så att mamman kanske försöker ha portionskontroll om hon anser att dottern är överviktig, och så blir det en ond cirkel?
  • Anonym (Anonym)
    Cadencee skrev 2018-03-27 21:51:40 följande:
    Grejen är att hon tvingar flickan att gå hos dietist, det är viktkontroll hemma och sådär. Hon tycker det är skitjobbigt och lin sambo har valt att inte följa med till dietisten då hon verkligen inte vill gå dit. Han har sagt att Han stöttar henne i detta. Enligt dietist har flickan fetma men så är det inte. Hon är kraftig men absolut inte fetma, däremot behöver hon tänka på vad hon äter därav att jag vill få henne att tänka om gällande mellanmål. Att byta ut tex av riskakorna not något bättre men som ändå är gått.
    Vilken galen situation! :( Mammans beteende skadar ju flickan! Hon kan ju få riktiga ätstörningar av detta, ni måste se till att omhulda henne med kärlek och klokt tänk, som ni har nu ungefär. Skuldbelägg henne inte kring mat men förklara hur man ska "umgås" med mat på ett bra sätt.
Svar på tråden Riskakor mellanm0l