• T90

    Bli gravid efter missfall följas åt

    EIJ90 skrev 2018-05-29 19:09:44 följande:

    Jag ska på tidigt vul imorgon privat. Det kostar 300 kr. Har ingen aning om vad det brukar kosta


    Var på ett förra gången, i gbg, kostade 700... Men dit du ska nu, har de landstingstaxa och frikort gäller?
  • T90

    300 är ju vad ett läkarbesök kostar så det är rimligt tycker jag

  • T90
    EIJ90 skrev 2018-05-29 19:09:44 följande:

    Jag ska på tidigt vul imorgon privat. Det kostar 300 kr. Har ingen aning om vad det brukar kosta


    Hur gick ditt vul?
  • T90
    EIJ90 skrev 2018-05-31 06:58:51 följande:

    Allt såg normalt ut för att vara i v5+5. Man såg gulesäcken och ett väldigt litet embryo. Man kunde även ana ett hjärta som slog. Känner mig lite lugnare att det sitter på rätt ställe och ser normalt ut. Är fortfarande så tidigt så vet att allt kan hända. Ska tillbaka om två veckor om inget händer innan dess. Hur är det med dig?


    Vad skönt! Hoppas det går bra nu. Upp och ner med mig. Känner mig gravid men det gjorde jag ju förra gången med. Känns som inget betyder något. Var på mvc igår, kändes onödigt typ. Ska göra vul 19/6.
  • T90
    EIJ90 skrev 2018-05-31 21:51:38 följande:

    Tack! Hoppas att det går bra för dig också. Du får uppdatera hur det går vid ditt vul. Vilken v är du i då?

    Jag har känt mig både väldigt gravid och ogravid. Nu känns det som att jag har gjort vad jag kan liksom. Kollat upp att det sitter där det ska. Försöker slappna av, vara glad och ta det dag för dag.


    Är 5+0 idag. Vul är vi i 7+5. Ja vad mer kan man göra än att vänta och se...
  • T90
    SL185 skrev 2018-06-01 12:03:32 följande:

    Jag känner mig så jäkla deppig o nere..andra ägglossningen som vi inte får till det på ägglossningsdagen för att mannen får prestationsångest o kan inte prestera. Just den dagen varje gång :( Månaderna löper förbi liksom... jag var lugn denna gång o visade att det är lugnt osv. Men jag mår så fruktansvärt dåligt av detta. Det är en låååång väntan till varje äl...tär på mig psykiskt. Han mår oxå dåligt av det så klart. Men känns inte som att det påverkar honom lika mycket. Känns som att sexlivet är elt förstört. :( förlåt för negativitet..ville bara skriva av mig :(


    Först å främst, be inte om ursäkt! Du är ledsen, orolig och frustrerad. Det är inte att vara negativ.

    Känner så väl igen mig. Du mår skit och så är det... Vissa dagar värre än andra. Man vill bara tiden ska gå, och jävlar vad den ska gå långsamt just då...

    Min sambo tyckte också det var sjukt jobbigt att prestera vissa dagar.... Att sexlivet känns förstört känner jag också igen, vi pratade och pratar mycket om det. Hoppas ni också kan göra det.

    Sen när man plussat kan jag tro att Det tar tid att få det "normalt, spontant och luststyrt" igen. För oss har det inte kommit dit än. Vi är rätt slut båda två på alla plan, men vi ska leva ihop och tror på att det kommer komma tillbaka.
  • T90
    SL185 skrev 2018-06-01 16:00:49 följande:

    Jag är så frustrerad och ledsen och håller på bli en psyko :( tvingar mig själv att vara lugn men sen brister jag i tårar o ilska o ser bara svart framför mig. jag vet inte hur jag ska orka mer, känner mig helt knäckt! Han har så svårt o prata om såna saker, jag fattar inte vad grejen är.

    Vi kommer aldrig plussa så här. Jag vill inte heller ha i minnet att det var så här det gick till när vi plussade. Vill att det ska vara ett fint minne. Men vi är så långt ifån nu :( vilket jävla helvete till helg :(


    Återigen, känner igen mig. Var sjukskriven, fick sjukt mycket panikångest och även suicid några tillfällen efter vårat missfall. Och tiden efter då när vi försökte. Fruktansvärt hur det tär på en. Du är inte psyko, du mår dåligt av allt detta och det är inte konstigt.

    Är ju jobbigt om ni inte kan prata / ventilera kring detta. Skapar så mycket oro, tankar och känslor om man inte vet vad den andre vill/tänker osv. Tänkte också att det här blir ju inget trevligt sätt att få till ett barn, sex på schema och typ ingen lust inblandad. Ett halvår höll vi på så. Mycket blir förstört efter missfall, särskilt om det är första graviditeten som för mig. Allt förknippat med göra barn, graviditet, ultraljud osv skapar ångest.

    Mitt råd är samtalskontakt. Helst för er båda (separat eller ihop) men om inte han vill så gå själv. Jag går hos en och min sambo hos en annan. Nu vill mvc att jag ska gå till deras psykolog så det är tanken.

    Kram till dig. Du är inte konstig och måste inte alls vara lugn. Du har all rätt att gråta, få panik osv.
  • T90
    SL185 skrev 2018-06-01 20:18:37 följande:

    Tack så himla mycket för ditt stöd och för att du delar med dig av vad ni gått/går igenom <3 funderar på att vi kanske behöver en paus från varann, får se va som händer. Men jag känner mig helt slut just nu, jag är nästan säker på att det inte tar sig nu o bara tanken på det gör mig galen bokstavligen... jag vet att man kan göra allting rätt o inte ens det behöver betyda att barn blir till, men då har man iaf försökt o gjort sitt.

    Det där med samtalskontakt kan vara något, för mig iaf. Vem kontaktar man eller hur går man tillväga? Jag har inte varit hos mvc tidigare


    Ibland kan det kännas skönt att höra att andra går igenom samma / liknande. Inte för att man blir gladare men slipper kännas sig lika ensam kanske... Känslan av att typ vet att det inte blir något ännu en gång är så hemsk... Jag går hos sjukhusdiakon. Annars är det ju via vårdcentralen eller om man vill/kan betala privat. Psykologen på mvc blir väl först när man är gravid gissar jag.
  • T90

    Dags för vul imorgon, mår skit... Hur blir allt och livet om det visar sig vara tomt / dött igen? Orkar inte.... Grät hela dagen igår...

  • T90
    SL185 skrev 2018-06-18 09:50:33 följande:

    Men neeej :( förstår din rädsla o oro dock! Försök att vara positiv tills motsatsen har bevisats. Men tänk om allt ser bra ut? Tänk omBebisen finns där o har det gött? Tänk om du hör ett litet hjärta slå dessutom? <3

    Vilken vecka är du i?


    7+5 imorgon. Jag tänker inte så... Lättare att planera och ställa in mig på att det går dåligt :/
Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt