• snuset

    Varför innehåller BULGUR/ couscous så mycket proteiner?

    Någon som vet?

    Proteinvärdet/ 100 gram var ca 11 gram därför jag undrar..

    Tillsätter dom flugor i eller?

  • Svar på tråden Varför innehåller BULGUR/ couscous så mycket proteiner?
  • MsFry

    Det finns ju olika typer av proteiner, alla är inte animaliska.

  • klyban
    snuset skrev 2018-04-03 16:13:40 följande:
    Någon som vet?
    Proteinvärdet/ 100 gram var ca 11 gram därför jag undrar..
    Tillsätter dom flugor i eller?
    Inbillar du dig protein endast finns i djur, eller vad är frågan egentligen?
    11 gram är det mycket tycker du?
    hur många meter var det?
  • Mascaraklumpar

    Båda består av durumvete vilket består av runt 13-15% protein, så frågan kanske snarare borde vara varför proteinhalten är så låg. Min gissning är att vatteninnehållet är högre.

  • snuset
    klyban skrev 2018-04-03 23:02:35 följande:

    Inbillar du dig protein endast finns i djur, eller vad är frågan egentligen?

    11 gram är det mycket tycker du?


    Nej, inte alls. Såklart att det inte bara finns protein i kött, men tyckte att 11 gr var mycket om man jämför med ris/potatis (2 gr +), kanske inte är samma sak, men ändå :p
  • klyban
    snuset skrev 2018-04-04 14:41:17 följande:
    Nej, inte alls. Såklart att det inte bara finns protein i kött, men tyckte att 11 gr var mycket om man jämför med ris/potatis (2 gr +), kanske inte är samma sak, men ändå :p

    Sojaböna är på 36g, så du får lite perspektiv på¨det.
    Och finns säkert mer som har högre, men orkar inte tänka idag.
    Protein är väl förekommande i andra ingredienser, men det handlar väl om kunskap som du nu fått.
    Och som kan vara omöjligt veta innan man tar reda på nått, då man ofta pratar om protein och menar just animalier.


    hur många meter var det?
  • Voluptuous Shalimar

    I KOKT bulgur är det 3% protein. Alla olika näringsämnen blir förstås högre per 100 g i ett livsmedel om man extraherar vattnet.

  • Aniiee
    Voluptuous Shalimar skrev 2018-04-04 23:02:27 följande:

    I KOKT bulgur är det 3% protein. Alla olika näringsämnen blir förstås högre per 100 g i ett livsmedel om man extraherar vattnet.


    Precis. På samma sätt som stekt kött innehåller mer protein än rått kött (för att man steker bort massa vatten).

    Man måste liksom räkna på när det är ätbart.
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Anonym (que)
    snuset skrev 2018-04-03 16:13:40 följande:

    Någon som vet?

    Proteinvärdet/ 100 gram var ca 11 gram därför jag undrar..

    Tillsätter dom flugor i eller?


    Kokt bulgur innehåller bara 3 g protein/100 g. I princip alla livsmedel innehåller protein. Är nog bara rent socker och ren olja som inte har något protein alls.

  • Anonym (Fniss)
    snuset skrev 2018-04-03 16:13:40 följande:

    Någon som vet?

    Proteinvärdet/ 100 gram var ca 11 gram därför jag undrar..

    Tillsätter dom flugor i eller?


    Varför innehåller potatis så mycket kolhydrater?

    Varför är broccoli grön?

    Hur långt är ett snöre?
  • snuset
    Anonym (Fniss) skrev 2018-04-06 13:06:08 följande:

    Varför innehåller potatis så mycket kolhydrater?

    Varför är broccoli grön?

    Hur långt är ett snöre?


    ( ?° ??( ?° ?? ?°)? ?°) ?°) ( ?° ??( ?° ?? ?°)? ?°) ?°)

    (

    ( ?° ?? ?° ?? ?°)? ?°) ?°) ( ?° ??( ?° ?? ?°)? ?°) ?°)

    ( ?° ??( ?° ?? ?°)? ?°) ?°) ( ?° ??( ?° ?? ?°)? ?°) ?°)

    ( ?° ??( ?° ?? ?°)? ?°) ?°) ( ?° ??( ?° ?? ?°)? ?°) ?°)
Svar på tråden Varför innehåller BULGUR/ couscous så mycket proteiner?