• New  Dawn

    Trivs inte i äktenskapet utan sex

    Anonym (Man 40+) skrev 2018-04-21 22:58:48 följande:

    Haha, den med duschen, tror ju knappt att det är sant. Härligt sexliv!

    Tro mig, vi har pratat, massor! Problemet är att hon är nöjd, så från hennes sida finns inget att ändra på som hon ser det. Det där att göra något för sin partners njutning har heller aldrig efter typ första månaderna I förhållandet, aldrig varit av minsta intresse. Har kanske hänt en hanfull gånger på 12 år, så det lär inte bli något. Jag ger gärna min partner all typ av njutning som tänkas kan, utan att för det kräva något tillbaka, men det är inte heller av intresse för denna fröken. Mobilen är mera lockande än en skön stund...!


    Ni har pratat mycket och gått i terapi. Vad har ni pratat om då. Vad har din fru sagt? Hur känner hon inför erat sexliv, eran relation?

    Du skriver att du ger din partner all typ av njutning utan att få något tillbaka. Vet hon det?

    Du skriver att hon väljer mobilen i stället för en skön stund. Det kanske inte är så hon ser det. Hon kanske väljer mobilen för att slippa något som inte känns skönt, utan jobbigt. Om man inte har lust är inte sex skönt och det kan tom känns pressande.

    Du skriver att du känner att du inte duger. Antagligen känner din fru detsamma. Särskilt eftersom du tagit upp förslaget med öppen relation.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (mr m) skrev 2018-04-23 20:05:22 följande:

    Lite sant är det ju. En tjej som aldrig vill duger helt enkelt inte, d.v.s om detta pågår i åratal. Man har bara ett liv och jag skulle inte låsa in mig i en relation som omöjliggör det.


    Tycker man inte ens tjej duger, får man lämna. Det är ett aktivit val att stanna.

    Nu har detta par sex en gång per månad, men grejen är att man kan undra hur de hamnade där.

    Klagomål och missnöjedeklarationer att kvinnan inte duger sexuellt är inte upphetsande. Man kan inte be någon bli mer kåt.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Rudbeckius skrev 2018-04-22 15:26:23 följande:

    Oerhört intressant att läsa inlägg ovan. Det ser ju ut som ett samhällsproblem som skulle behöva ha debattinlägg i de stora tidningarna och rejäla undersökningsprogram på TV.

    Mängder av vuxna i Sverige (mest kvinnor) som säger att de minsann inte vill ha sex längre och att de informerat sina partners och att de då minsann får finna sig i det. Annars får de lämna. Vill man inte så vill man inte. Det är inget problem liksom.

    Vilken fantastisk attityd! Så klokt och kärleksfullt. Ska vi som bevarat vår lust och ömhet återgälda med nåt lika befängt i en kärleksrelation

    1) jag kommer att skaffa älskarinna, finn dig i det du!

    2) jag äter alla måltider med andra människor, finn dig i det du! Vill jag inte så vill jag inte...

    3) jag åker på semester med andra roligare vuxna, finn dig i det du!

    4) jag sover ihop med andra för att få ömhet, finn dig i det du!

    5) jag vägrar betala mer till hushållet, finn dug i det du! Vill man inte så vill man inte. Man får aldrig tvinga någon. Jag vill inte diskutera detta. Det är som det är..


    Du är fri att säga att du kommer att skaffa älskarinna, åka på semester ensam, sova med andra, vägra betala i hushållet osv.

    Då kan din partner ta beslutet om det är värt att stanna i äktenskapet eller skiljas.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Hustru skrev 2018-04-23 20:33:58 följande:

    Skulle vara spännande att läsa din mans syn på det hela, fast det blir svårt att tro att svaret är opåverkat av din åsikt. Tänk om han tillhör de män som här beklagar sig över ett sexlöst äktenskap helt anonymt.


    Väldigt märkligt att du inte kan tänja, dig att "sexfri" har en man som inte vill ha sex, då DU ju har en man som inte vill ha sex...? Eller var det inte så...?
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Hustru skrev 2018-04-27 02:26:53 följande:

    Vilken klok insikt, och jag tror det är precis av det du skriver som det går fel. Jag ger inte uppoch tror fortfarande att jag kan ändra min man. Jag är envis som synden och fortsätter hoppas på förändringen. Lite som en politiker som tjatar sönder med sitt snack.


    "tjatar"? . Så du vill tjata fram sex lite som en politiker...Det låter inte upphetsande.

    Om båda varit otrogna låter det mer som att ni glidit i från varandra och har betydligt djupare sprickor.

    För att han ska komma över din otrohet behöver han antagligen känna att han duger, att du älskar honom och är attraherad av honom.

    Vad gäller hans egen otrohet beror det ju på vad han känner för den kvinnan. Är han kär i henne är det nog helt annat problem, som inget tjat i världen kan ändra.

    Om han inte kan få henne av någon anledning kanske han lever kvar pga ekonomiska orsaker. Kanske låter han allt vara och väntar på att du ska ta steget och göra slut.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Anonym (Man 40+) skrev 2018-04-27 00:14:01 följande:

    Ja, ni har det bra i övrigt antar jag eftersom du är kvar? Barn ihop som komplicerar det hela kanske? Jag vill inte heller vara otrogen, och tror att det stannar i fantasin. Men skulle verkligen vilja ha ett aktivt och i alla fall ibland, även passionerat sexliv som är mer än bara själva samlaget. Sex gör mig avslappnad, bekräftad, glad och välmående, hur kan det inte vara så för alla?


    Du frågar varför inte sex gör alla bekräftade, glada och avslappnade.

    Om sexet inte är skönt, om man inte är kåt, eller om man känner sex som ett krav, behöver inte sex alls vara något positivt. Då kan det i stället bli något obehagligt och jobbigt.

    Det kan kännas som att man inte blir sedd som person, så det kan faktiskt kännas som motsatsen till att bli bekräftad. Man kan tex känna en väldigt tomhetskänsla när man förstår att tex ens man lika gärna kan knulla någon annan. Någon bättre, kåtare kvinna. Kanske tom hellre skulle göra det med någon annan.

    Jag fattar inte varför man skulle man känna sig bekräftad av att någon man vill sätta på en pga sin inifrån kommande sexdrift.
    Anyone can hate. It costs to love.
Svar på tråden Trivs inte i äktenskapet utan sex