Inlägg från: Humörmamman |Visa alla inlägg
  • Humörmamman

    Valborg

    Min 17-åring vill åka till en studentstad som har ett rykte om att ha ett vilt valborgsfirande. Det är fem mil dit och inte en stad han brukar vistas i. Jag vill inte släppa iväg honom, men det känns svårare och svårare att styra barnen ju äldre de blir.... Om ett år är han 18, men å andra sidan bor han faktiskt hemma. Vill bara lufta mina tankar och funderingar lite, hur gör ni andra tonårsföräldrar?

  • Svar på tråden Valborg
  • Humörmamman

    Jepp, det är det.
    Nu säger han att han ska åka dit på förmiddagen och komma hem på eftermiddagen. Va? Varför vill man det? Är det inte på kvällen/natten det är röj?

  • Humörmamman

    Helst hade jag velat förbjuda honom, men det är svårt när pappan inte alls är inne på den linjen. Jag tror faktiskt inte att han kommer att dricka (!) men det gör det ännu svårare att förstå det roliga att hänga med kompisar som jag vet kommer att dricka. Jag kan absolut hämta dem, men tveksam till att han vill det eftersom kompisarna garnterat kommer att vara påverkade. Får köra med telefonkontakt lite då och då. Ja, det är väl som de säger, små barn - små problem, stora barn - stora problem... Fast egentligen är det ju inget problem än, bara en oro....

  • Humörmamman

    En nykter kille kom hem kl 16 (åkte hemifrån 6.45...) Jag frågade om han druckit något? Han sa att kompisen bjudit honom på cider, men det stod en vakt bredvid så han vågade inte... gulle... Mycket folk och musik från tidig morgon. Ja, det är ju inte så jag tänker mig valborg...  Ja, då var denna prövning över, bara resten kvar....

  • Humörmamman

    Tror faktiskt inte det eftersom han vet att jag har stickor som jag inte skulle tveka att testa honom på vid misstanke. Ett positivt resultat skulle innebära att han inte skulle få något körkort...  Han blir dessutom testad på skolan då och då. Egentligen är det inte att han skulle dricka jag oroade mig mest för utan att han eller hans kompisar skulle råka i bråk eller annat strul, vilket är lätt hänt med så mycket berusade människor samlade på en plats som det är på valborg.  

Svar på tråden Valborg