Inlägg från: Anonym (Kritisk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kritisk)

    Att ha en sambo som sitter inne

    Nu kommer en "dum kommentar":

    Jag undrar vad det är för "stort snedsteg" din sambo egentligen har gjort? Att vara i 30-årsåldern och debutera i brottslighet som ger "minst 1 års fängelse" är extremt ovanligt. En krogmisshandel t.ex, det troligen vanligaste våldsbrott som i övrigt skötsamma män råkar göra sig skyldiga till, ger på sin höjd några månaders fängelse.

    Du skriver att din sambo är anhållen för brott och flera påpekar att han inte är dömd ännu. Det är visserligen sant, men anhållanden är en tvångsåtgärd som åklagaren tar till ganska sparsamt. Om din man slagit en annan man på käften på fyllan blir han inte anhållen. Inte heller om han fuskat med bokföringen i sitt företag. Anhållanden tillämpas mot icke dömda personer som begått mycket grova brott som mord och rån, bedöms utgöra en fara för allmänheten, som man misstänker kommer försöka fly från landet eller liknande. Det är inget man gör med snattare, fyllerister eller ekonomiska brottslingar.

    Sammantaget ger det du berättar bilden av att din man är kriminell. Kanske att du inte känner till hela hans bakgrund, men jag har svårt att tro att han bara råkat göra ett snedsteg.

    Mitt bästa tips är att låta dig bli androm till varnagel. Skaffa inte barn med en kriminell man eller en man med oklart förflutet! Han kanske verkar intressant och spännande till en början, men det kan få katastrofala konsekvenser för både dig, dina närstående och era eventuella barn.
  • Anonym (Kritisk)
    Anonym (Leave) skrev 2018-05-03 09:42:12 följande:
    Knark då? Langst droger eller haft hemma som avslöjats? Kan det också ge fängelse? (Det skadar inte någon annan men det skadar ens egna eftersom det är brottsligt)
    Ringa narkotikabrott, dvs att man köpt eller hanterat narkotika för eget bruk, ger max sex månaders fängelse:

    "Är brott som avses i 1 § första stycket med hänsyn till arten och mängden narkotika samt övriga omständigheter att anse som ringa, döms för ringa narkotikabrott till böter eller fängelse i högst sex månader."

    Om TS sambo däremot stått och sålt knark utanför en skola så kan han åka in på flera år. Men då är det knappast ett ringa brott och det är heller inte en typ av brottslighet som en tidigare ostraffad 30-åring får för sig att börja med.

    Tidigare ostraffade män i 30-årsåldern begår inte brott som ger minst ett års fängelse. Det är extremt statistiskt osannolikt. Män i 30-årsåldern som begår så pass grova brott har debuterat i brottslighet långt tidigare.
  • Anonym (Kritisk)
    Anonym (Fd kollega som) skrev 2018-05-03 09:51:38 följande:
    Det finns fler brott, en fd kollega blev häktad, hans kriminella debut kom efter han fyllt 40
    Häktad för vad?
  • Anonym (Kritisk)
    Anonym (Fd kollega som) skrev 2018-05-03 09:58:44 följande:
    Koppleri, det har varit flera fall
    Jag vet inte hur du kunnat kontrollera att din fd kollega är/var ostraffad. Men jag tror faktiskt inte på påståendet att en ostraffad man i 40-årsåldern går från att vara laglydig till att plötsligt bjuda ut kvinnors kroppar för försäljning. Det finns troligen tidigare brottslighet i bagaget. En brottsbana trappas nästan alltid upp från småbrott som snatteri och skadegörelse till grövre brott, stölder, ringa narkotikabrott mm innan det blir rån och våldsbrott. Den brottsbanan påbörjas nästan alltid innan mannen, för det är nästan alltid män, är under 25. Koppleri är dessutom väldigt allvarlig brottslighet, det är inget litet "snedsteg".
  • Anonym (Kritisk)
    Anonym (Hmmm...) skrev 2018-05-03 10:11:06 följande:
    Precis, och man behöver inte ha varit laglydig bara för att man är ostraffad. Man kan helt enkelt haft turen att inte åka fast - förrän man fyllt 40.
    Eller så är han tidigare straffad, det är bara ingen som känner till det. Belastningsregistret gallras efter tio år om man är dömd till fängelse, eller bara fem år om man är dömd till böter. En chef på en förskola som vill kolla om en 35-årig arbetssökande är ostraffad får alltså ett blankt belastningsregister i handen, även om personen dömdes som 25-åring till åtta års fängelse för grov våldtäkt mot barn. Det är så Sverige fungerar.

    Det finns ett helt gäng livstidsdömda mördare som sitter på Hall och Kumla, men som i registren är oskyldiga som lamm. Det har helt enkelt hunnit gå mer än tio år sedan de dömdes.
Svar på tråden Att ha en sambo som sitter inne