Inlägg från: Anonym (M) |Visa alla inlägg
  • Anonym (M)

    Min dotter på fyra år talar inte!

    Min son pratade väldigt dåligt fram till 3,5 år. Sen började han plötsligt prata massor men otydligt och grammatiska fel. Han glömde också vad ord betydde emellanåt. Han fick ganska mycket utbrott eftersom han inte kunde

    göra sig förstådd och jag tyckte också andras reaktion var jobbig ibland, där det märktes de reagerade på att talet var sent.

    Vi gick iaf hos logoped och han fick diagnosen generell språkstörning. Jag var himla rädd han skulle ha något annat i kombination men nu är han 8 och det hörs knappt att han har haft problem. Han har lärt sig prata tydligt, läsa, skriva och räkna och hänger med i förväntad takt i skolan.

    Ibland kan jag känna att han inte har samma stora ordförråd som jämgamla eller sin lillasyster på 3 år yngre som varit väldigt tidig med talet(märkligt hur det kan bli så olika med samma föräldrar) och att han fortfarande bygger upp meningar fel och har svårt att förstå vissa saker, men det är så lite det märks av och jag är så himla lättad över hur han tagit igen sig. Ville väl bara inflika med att även om det känns långt dit nu kan det också bara släppa och bli jätte bra, utefter ditt barns förutsättningar.

  • Anonym (M)

    Kan tillägga att när jag frågade logopeden om potentiella diagnoser när vi började gå där(han var då 3) så sa hon att det var för tidigt att utreda och att man oftast gör det högre upp i skolåldern. Även fröken har nu sagt något om att man ofta märker potentiella diagnoser mer och utreder i 3an, 4an nånstans. Så vår logoped fokuserade bara på det språkliga.

Svar på tråden Min dotter på fyra år talar inte!