• Anonym (Jarl)

    Är det omoget att vägra kondom?

    *Glömde såklart att tillåta anonyma svar i den andra tråden, skriv i denna helst.*

    Kondom är bland de bättre preventivmedlen vi har idag, det skyddar inte bara mot graviditet utan även mot könssjukdomar. Det finns många fördelar, mindre kladd efter sex och kvinnan slipper stoppa i sig saker som påverkar kroppen negativt.

    Dock verkar många vara väldigt mot kondomer, trots att det finns många olika varianter, vissa som knappt märks att man har på sig. Ett klassiskt uttryck är att "Kondomer är som att käka kola med pappret på" Vilket för tankarna till 13-åriga oskulder som fått för sig att det är ocoolt med att skydda sig.

    Vad säger ni? Är det ett omoget försök att verka cool som gör att folk vägrar kondomer? Finns det andra orsaker som faktiskt gör det rimligt att välja bort kondomer?

    Tilläggas ska väl att par som kommit överrens om att använda andra preventivmetoder givetvis är helt okej. Jag menar de som ligger runt med flera olika eller de som även vägrar andra medel.

  • Svar på tråden Är det omoget att vägra kondom?
  • Anonym (.)

    Nja omoget vet jag inte. Däremot dumt kanske... en sådan person borde ha nån vettig strategi för att inte få/sprida könssjukdomar, och oönskade graviditeter. Saknar man det är man både dum och omogen.

Svar på tråden Är det omoget att vägra kondom?