Inlägg från: Anonym (Kvinna37) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna37)

    Skolkande 14 åring

    stenstrandsemma skrev 2018-05-29 08:22:49 följande:

    Hej!


    Min fjortonåriga dotter har under den senaste tiden skolkat mycket. Hon har hög giltig och ogiltig frånvaro sedan början av förra året.

    Jag är glad om hon klarar en hel vecka i skolan men oftast lyckas hon inte. Hon missar bussar, skippar lektioner och går bara inte till skolan.

    Ibland åker hon till sin kompis och har till och med hängt med på hennes lektioner i skolan istället för att vara på sina lektioner, på hennes skola Rynkar på näsan

    Det börjar bli tufft för mig som 'ensam' mamma. Min man jobbar borta 5 dagar i veckan och är hemma på helgerna.

    Jag vet att min dotter inte har haft den lättaste uppväxten. Min man har haft problem med sin ilska. Han har självklart aldrig(!) slagit någon(!) men han kan ha påverkat dottern psykiskt.
    Soc har varit inkallad med andra dottern som också betedde sig liknande i hennes yngre tonår.

    Tillbaka till 14 åringen. Hon pratar inte så mycket. Hon gick till kuratorn två gånger, sen sket hon i det.
    Gick till en psykolog utanför skolan 1 gång, sedan sket hon i det.
    Hon äter dessutom inte så mycket vad jag vet. Inte lunch i skolan eller frukost hemma.
    Hon säger aldrig vad som händer men det enda jag vill är att hon ska gå i sin jävla skola så bara hon sköter det!!
    Sedan äter hon mat innan hon drar till stallet för att hon ska kunna orka att rida. Hon har egen häst och tävlar med den så hon vill satsa där och gör sitt bästa för att orka.

    Jag blir trött på att skitungen inte tar sig till skolan som vilken annan unge som helst?! Jag är rädd för summan frånvaro det blir denna terminen!
    Jag jobbar 100% och tar medicin mot min stress dessutom!

    Hur ska jag kunna få henne att gå till skolan?? Vad är problemet?!


    Använd hennes hobby som motivation: om hon inte sköter skolan så måste hon sluta rida. När hon visar att hon fixar det grundläggande (skolan) så får hon även det andra.

    Med det sagt måste du naturligtvis visa kärlek, omtanke och förståelse. Det du INTE ska göra är att curla hennes beteende.
  • Anonym (Kvinna37)
    Anonym (annan) skrev 2018-05-30 20:07:20 följande:

    Kan inte hon byta skola till den hennes vän går på då?
    Om det hjälper o motiverar henne till att gå i skolan så kanske det kan vara en lösning?


    Jag är själv lärare och tyvärr rekommenderar jag inte att byta skola mitt i högstadiet! Hon missar saker i kurserna, ofelbart, eftersom man naturligtvis inte gör samma saker i samma ordning överallt. Dessutom, vilket är värre, så tappar hon relationen med sina lärare, de som vet hur hon funkar, som hon har förtroende för, som kan hjälpa henne på bästa sätt, som vet vad hon faktiskt kan, även om allt inte finns på papper. Det är en sak till, överlämningar är världens sämsta grej för ungdomar för det är omöjligt att förmedla en rättvis bild av ungdomens kunskapsnivåer och annat viktigt! Hon ska söka vidare till GY sedan, antagligen, och tyvärr visar forskning att ungdomar som byter skola tappar minst ett snäpp på betygsskalan, just för att man måste börja om från noll på den nya skolan.
Svar på tråden Skolkande 14 åring