• Anonym (Charlotte- anonym idag)

    Kleo och Lexie i förskoleklassen- HJÄLP!

    Det här kan säkert låta trivialt för vissa. Men vi har varit väldigt noga med vår dotters uppfostran, att hon ska omges av konstruktiva människor. Valde ett privat dagis med stor omsorg. Dagiset är lugnt, barnen kommer från medelklass och överklass.

    Skrik, bråk och annat ohyfs förekommer inte och dagiset har en avstressad miljö med mycket hög lärartäthet och glada barn. Vi får ofta höra om vår dotters goda uppförande, allmänbildning och harmoniska natur.

    Nu ska flickan börja förskoleklass och den nya klasslistan har anlänt. Där har hon och en flicka till från samma dagis placerats och vi föräldrar känner oss oroade.

    Exempel på namn på listan är

    Mayah
    Jonny
    Lexie
    Mohammed
    Amber
    Kleo (är inte det ett hundnamn?)

    Med respekt för klassens integritet så vill jag inte lämna ut fler namn då listan. Men det finns flera mycket avvikande och några extrema namn.

    Jag ser en katastrof framför mig. Ungar som skriker och gapar, svär, kastar grus, inte kan sitta stilla i klassrummet; som har kortklippta mammor med whiskeyröst och pappor med ölmage och smaklösa tatueringar samt slabbiga diskbänkar hemma. Ungar som inte får komma hem efter skolan utan måste hänga på fritids. Ungar som lever på snabbmakaroner och korv. Tänker att det inte är de mest konstruktiva föräldrarna som ger barn sådana namn...

    Varken jag eller pappan vill att vårt barn ska influeras av familjer som sitter med fötterna på bordet, har snus mellan tänderna och använder fult eller dialektalt språkbruk och syntetkläder från wish.com.

    Är jag fördomsfull? Vad har andra för erfarenhet av situationer som dessa? Bör jag hellre ordna plats i privat förskoleklass i grannkommunen för att undvika kaos? Det innebär i så fall att jag slutar att arbeta mina 50% för att ombesörja hennes skjuts. Jag älskar mitt arbete och vet inte om jag ännu är redo att bli hemmafru på heltid. Suck, vilken kvinnofälla jag har hamnat i.

    Eller...? Är detta just fördomar? Jag ser och hör ju både det ena och det andra när jag passerar förbi den aktuella skolan. Barnen är generellt sett mycket ouppfostrade. Är det så överlag i samhället? Och om dottern ska gå där, hur undvika att hon influeras och präglas på dåligt beteende? Jag önskar att någon kan berätta om en liknande situation och att det har blivit bra... att de här barnen kan vara mycket rara även om statistiken säger något annat.

    Har någon en solskenshistoria att lugna en uppstressad kvinna med?

  • Svar på tråden Kleo och Lexie i förskoleklassen- HJÄLP!
  • BrunaSolglasögon

    Du har ganska starka fördomar, ja. Tänk på att det är bra för ditt barn att få sätta sig i nya sorters situationer och uppleva annat. Att bara umgås i en trygg skyddad miljö gör inte bra för barnets uppväxt överhuvudtaget, nog måste ungen utsättas för annat än sin egna trygga miljö.

    Med det sagt, så har du 2 alternativ:

    -Acceptera läget, testa det och se hur det går.
    -Börja söka efter ny förskola

  • Anonym (Överdrivet)

    Fast min son är också väl uppfostrad. Han är empatisk, artig, lugn och många säger att han verkar mycket intelligent. Han går i en vanlig förskola och han träffar människor ur olika samhällsklasser med olika förutsättningar och med olika temperament. Tror att det är det bästa för att lära sig bli en ödmjuk och empatisk människa.
    Tycker att du ska låta din dotter gå i sin tilldelade förskoleklass och framförallt att du inte ska ge upp ditt jobb och leva genom din dotter. Du behöver någonting eget, det mår både du och dottern bäst av

  • Anonym (fördomsfull!)

    Kvinnofälla? Det där är ingen kvinnofälla, det är du själv som lägger krokben för dig. 


    Ja, du har fördomar! Det finns absolut ingenting som säger att några av dina farhågor kommer slå in. Herregud så fånigt resonemang! Jag skulle vara mer oroad över att jag råkade prägla mina barn med förakt för andra människor och andra livssituationer om jag var som du... Som om en skulle vara sämre förälder för att en råkar ha dålig smak vad gäller namn, eller om en ibland serverar ungarna korv och makaroner för att tiden inte riktigt finns, eller för att ekonomin inte medger alltför avancerad mat.

  • Anonym (Nova)

    Usch vilka äckliga fördomar. Hade inte låtit min dotter umgås med någon vars föräldrar hade dessa värderingar. Herregud.

  • Anonym (och?)

    Om de barnen har föräldrar som du definierar som WT och endast med anledning av det beter sig som rövare. Då hade det knappast gjort någon skillnad om de hetat Viktoria, Madeleine eller Karl. 


     


    Hade det varit bättre om dina barn hade fått gå en skola som Lundsberg där alla är mönsterelever? *ironi*

    www.aftonbladet.se/nyheter/article17367016.ab

  • CitronTulo

    Nä vore ju fruktansvärt om ert lilla oförstörda, perfekta barn skulle få se att det finns olika människor och med andra förutsättningar än vad ni har och lära sig att hantera och bemöta det! (obs ironi!)
    Ska ni hålla henne inlåst föralltid då tänker du och inte låta henne möte den riktiga världen? Snacka om att hon kommer vara nyfiken och göra tonårsrevolt om några år på det där spännande, förbjudna och okända!

  • Anonym (Bah)

    Om ni var så noga med att välja förskola så borde ert val av skola vara lika genomtänkt. Det här är inte trovärdigt för fem öre ts.

  • Meriall

    Det där är modenamn i den högutbildade medelklassen nu. Om ni själva är bildade borde detta inte ha gått er förbi.

    Det är samma på min dotters förskola och där är nästan samtliga föräldrar disputerade.

  • Anonym (Hm)
    Anonym (Nova) skrev 2018-06-04 12:30:34 följande:
    Usch vilka äckliga fördomar. Hade inte låtit min dotter umgås med någon vars föräldrar hade dessa värderingar. Herregud.
    Håller med
  • Anonym (Hahaha)

    Håller med om att det är ganska taskiga namn men Du låter ju inte särskillt bildad själv som kallar förskola för dagis....

    Fast jag tror att du bara provocerar så orkar inte tjafsa om huruvida du är fördomsfull eller ej.

Svar på tråden Kleo och Lexie i förskoleklassen- HJÄLP!