• äldreochklokare

    Varannan helg - underhåll

    I princip allt du behöver veta står på FK så läs igenom i lugn och ro igen, är mitt tips. Det går också jättebra att ringa dem så får de förklara lite mer. 

    Om du räknar på vad allt kostade när ni levde ihop så ser du ju hur mycket allt kostar kring era 2 barn. Hur menar du att du inte kan ha råd att betala ett par tusen för dina egna barn? Betalade du inget förut? 

  • äldreochklokare
    Tvivelaktigapappan skrev 2018-06-10 10:10:11 följande:

    Usch och fy känner mig som en dålig människa men har funderat och kollat en massa på det här nu. Skulle jag betala 2500 för barnen så går jag plus minus 0 varje månad. Och då har jag bara räknat mina fasta utgifter. Finns inget jag kan dra ner på. Och det jag inte förstår är att mamman ska få 5000 kr i månaden alltså för ha barnen? Underhåll + barnbidrag? Så mycket kostar inte barnen. Dom är 3 och 5 år. Samtidigt kommer hon ha rätt till bostadsbidrag på cirka 1800 kr.

    Är jag helt ute och cyklar? Känner mig helt förvirrad :(


    Ja jag  vet inte vad jag ska säga. Blir lite paff över hur du resonerar men det sjunker nog in efter ett tag. Du skriver "mamman ska få 5000 för att ha barnen". Eh, ja? Det kostar att ha barnen hela tiden och du som ena föräldern ska betala din halva, men du betalar ju inte 5000 kr till henne - du ska betala 2500 kr säger du. Barnbidraget betalar ju inte du.
    Men allt får då mamman betala för: kläder, mat, dagis/fritids, barnförsäkringar, cyklar, leksaker, större boende för att barnen ska få plats. Det tar liksom aldrig slut på vilka utgifter man har kring barn.

    Om hon har rätt till bostadsbidrag eller inte har inte du med att göra, kan jag tycka. 
  • äldreochklokare
    Jill 79 skrev 2018-06-10 10:17:07 följande:
    Men det är så det blir. Har du istället barnen varannan vecka betalar du inget underhåll och får även halva barnbidraget. Men du får betala halva barnormsorgsavgiften. Halva försäkringen. Du får mindre inkomster om du tar hälften av vab. Betala hälften av kläderna, maten och andra aktiviteter.

    Kanske du skulle tjäna ekonomiskt på det upplägget nu men om några år blir de dyrare i frift.
    Eller så bor barnen hos dig, hon får varannan helg så får du ca 5000 kr, är det bra? 
  • äldreochklokare
    Tvivelaktigapappan skrev 2018-06-10 10:43:03 följande:

    Ja det är väl bara att anse att man har en konstig bild då :) bara att försöka betala och se glad ut. Och hoppas det inte blir något bråk :) tack till alla som svarat :)


    Du får ju tänka att du betalar till dina barn inte till mamman. Pengarna går ju till barnens liv, mat osv. Precis som pengarna gjorde när ni var tillsammans, det är inte som att mamman lägger pengarna på hög för egen konsumtion. 
Svar på tråden Varannan helg - underhåll