Inlägg från: EnAnonumius |Visa alla inlägg
  • EnAnonumius

    Ni gör mig så jävla äcklad!

    oanonym skrev 2018-06-28 13:15:20 följande:
    Jag tvivlar på att alla som har sex med någon de inte tänder på är tvingad.
    Dock har man rätt till att ha sex med någon man inte tänder på, men det ska vara helt frivilligt. Att bli tvingad är naturligtvis fel.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Crash Man skrev 2018-06-28 13:40:21 följande:
    Du har en väldigt svartvit syn på prostitution. Som om det inte finns en enda som valt sitt yrke frivilligt, utan alla tvingats in i branschen. Du behöver inte påpeka att trafficking är jättehemskt för att det finns ingen som kommer säga emot dig. Du bör dock öppna ögonen och se att all prostitution inte är trafficking.

    Detta är vad en amerikansk feminist har att säga om prostitution.


    " target="_blank">

    Gillar den tjejen.
    Hon är intelligent och hon verkligen analysera saken på ett nyanserat sätt.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (en kille) skrev 2018-06-28 16:45:17 följande:
    Det var kanske inte världens bästa inlägg i debatten. Här är ett bättre:


    " target="_blank">

    Det beror ju på.. De feministen som Crash Man länkade till var ju en kvinna och feminist, och inte en sexarbetare.
    Hon gav ändå en bra inflikning på debatten i sig.

    Den videon du länkade till är ju också verkligen bra jag såg den själv förra året (också)..
    De som avskyr prostitutionen borde lyssna och reflektera på vad Tilly Lawless verkligen säger. Det är på tiden att sexarbetarna ses som människor.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (en kille) skrev 2018-06-28 19:24:13 följande:
    Fast det är inte så majoritetn har det. Det är kanske så majoriteten har det i Tyskland och ev Holland, men Tyskland och Holland är inte hela världen.

    Jag vill inte ha en kontroll-legalisering a la Tyskland, jag vill ha en avkriminalisering enligt Nya Zeeländska mått. Det är den enda versionen som faktiskt har fungerat och allt fler länder tittar åt det hållet, landet där det faktiskt finns ett fungerande samarbete mellan polisen och de prostituerade för att få bukt med saker som trafficking och en chans att fånga upp ungdomar på glid. 

    Jag vill se en förbättring för sexarbetare. Jag vill se att stigmat släpper och att vi kan få trygghet även i vårt yrke. jag är inte ensam om det varken bland sexarbetare eller bland de som förstår hur komplex den här diskusionen är. Tysklands modell är ett steg utan riktning och inte något slags föredömme för oss. Det är inte det vi vill ha.
    Jag läste någonstans (minns ej var tyvärr) att både Tyskland och Holland tittar på den Nya Zeeländska modellen faktiskt, just för att göra villkoren bättre för sexsarbetarna.

    Tyskland tittade på den svenska modellen men avfärdade den kvickt då de insåg att de skulle få mindre insyn i sexarbetarbranschen, med den lagen, och att det skulle bli svårare att fånga upp traffickingoffer om man anammade den svenska modellen. Då den svenska modellen har ju gjort att prostitutionsbranschen har mer eller mindre "gått under jorden".

    Jag hoppas att Tyskland och Holland anammar den Nya Zeeländksa modellen.

    Jag på en personlig notering skulle hylla Sverige om de tog efter Nya Zeeländska modellen. Då skulle vi ju få upp prostitutionen på ytan igen och sexarbetarna skulle ju kunna bli en tillgång för polisen, i jakten på traffickingoffer.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (dumheterärdumheter) skrev 2018-06-28 18:10:09 följande:
    Jag är av samma uppfattning. Allt för många har den inställningen att det är viktigare att skuldbelägga än att hjälpa.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Eh!) skrev 2018-07-03 14:17:02 följande:
    Jo för dessa två är mer representativa för samtliga prostituerade än fd prostituerade som berättar vilket helvete de haft och hur de hamnat där... NOT.
    Jag tro definitivt att dessa två sexarbetare är mer representativa för sexarbetare än vad ni hardcore prostitutionsmotståndarna är i denna tråden ialf.

    Eller anser du att de som har insyn i prostitutionsmarknaden, då de är sexarbetare, är per se diskvalificerade?

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (anonym) skrev 2018-07-04 23:10:55 följande:
    När de Rumänska och Nigerianska kvinnorna intervjuas om sina liv som prostituerade i Nederländerna, Tyskland eller i Norden får man en bättre representativ bild av sexarbetare eftersom det är dessa som dominerar inom prostitution. Många tänker nog inte på att det inte sällan är barn till romska tiggare som säjer sex eller att tiggarna är fd. prostituerade som blivit för gamla för prostitution.
    Jag har aldrig förnekat dem alls. Det är ingen i denna tråden som blundar för dem.

    Men nu är det som så här att de rumänska och nigerianska sexarbetarna är inte de enda.
    Men av någon anledning så har ni hardcoremotståndare valt att enbart snöa in er på dem, och enbart på dem, och när folk presenterar tal från sexarbetare som vill ställa upp på att peka på en möjlig lösning på problemet, så väljer ni att stoppa fingrarna i öronen och lalla högt bara för att den inte stämmer överens med er bild av lösning.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius

    Otroligt trött på dessa hardcoremotståndare som dyker upp i denna tråden.
    De delar upp allting i perfekt svartvit världsbild, och tolkar andras inlägg efter denna totala svartvita världsbild också.
    Nyanser tycks inte existera för dem. Pekar man på sexarbetare som vill bidra med lösning på problemen, så skall detta diskvalificeras och så tjata på "många tänker inte på....".  När skall hardcoremotståndarna inse och förstå att bara för att man pekar på sexarbetare som har en möjlig lösning är aldrig samma sak som att man inte tänker på hur rumänska och nigerianska sexarbetare har det. Det ni ska förstå är att man bara ser en annan lösning på problemet än vad ni gör, och att ni vägra att acceptera att folk har olika sätt att se"möjliga lösningar".
    Världen är inte prefekt svartvit den är nyanserad, och det är just därför det finns olika åsikter på möjliga lösningar på hur man skall komma till rätta med problemet.

    Trafficking förekommer inom alla yrkesområden, och inte bara inom prostitution, och är ett globalt problem. Det är bättre med en global lösning på problemet och att länder jobbar i en enad front.

    Jag anser att den Nya Zeeländska modellen är att föredra som global lösning på trafficking problemet.
    Avkriminaliserande av prostitutionen och hårdare tag, med tuffare lagar, för trafficking/människohandel i kombination på global nivå anser ju jag skulle hjälpa offren mer. Då kan ju de som sexarbetar frivilligt få ses som yrkespersoner, skapa fackförbund om de vill, och kan samarbeta med polisen mot trafficking/människohandel.

    Bara för att JAG väljer att se en annan lösning på problemet, och lyssna på sexarbetarna som pekar på olika lösningar, än vad ni hardcore motståndare gör, ger inte er rätten att svartvitt utgå, fördomsfullt som ni gör, från att man är "omedveten" om hur b.la rumänska och nigerianska har för problem. Det ena måste inte utesluta/inkludera det andra per se.

    Och det är samma lösning som jag ser som inte bar sexarbetare ser, utan även b.la Amnesty anser att det är bättre lösning.
    https://www.amnesty.org/en/qa-policy-to-protect-the-human-rights-of-sex-workers/

    Men skall man använda sig av hardcoremotståndarnas snäva svartvita synsätt, så har nog även Amnesty inte heller "tänkt på" hur de nigerianska och rumänska sexarbetarna har det, fast Amnesty jobbar på en global nivå i alla länder. Drömmer


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    klyban skrev 2018-07-05 00:43:05 följande:

    Kan bara hålla med, det är tragik med det tankesättet.


    Men frågan och arbetet har bara börjat även om man legaliserar prostitution fullt ut.
    Det extremt tuffa jobbet är att särskilja de kriminella nätverken, hur är svårt och bara säga så gör vi.
    En sak är att man tillåter arbetsvisum enkelt och yrkesspecifikt, och att ens arbete existerar.
    Den bör hindra trafficking en del, kanske tom att staten lånar ut pengar tills den arbetande har pengar att betala tillbaka, eller dras på lönen sakta.


    Sen bara en idé av många, och om den funkar, inte en susning.
    Nått måste dock göras, dock är denna moralpaniklag underhållen av de som har en noll tolerans om prostitution.
    Vilket är samma som argument kommer inte beaktas, avsett hur bra det är för kvinnorna.


    Detta med arbetsvisum kan vara en bra idé..
    Och det skall sökas av den individen som skall ha det, och för att få arbetsvisum så skall giltiga identifieringshandlingar och man skall kolla upp individens identitet i helandet med.
    Förekommer minsta misstanke om "identitet stöld", så skall man inte få arbetsvisum.
    Eller om det framgår att person A söker för person B så skall det också ges avslag.

    Det är trist att dessa "moralens väktare" vägra att inse att polisen fick sämre förutsättningar att få tag på trafficking offer sedan det blev förbjudet att köpa sex, då hela marknaden gick under jorden. Traffickingoffren i Sverige är sämre skyddad än exempelvis Tyskland och Nederländerna. Och det är verkligen mycket värre för utsatta kvinnor som blir tvingade att sälja sex mot sin vilja och är knappast till hjälp för dem.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (forskning) skrev 2018-07-05 13:42:28 följande:
    translate.google.se/translate?hl=sv&sl=de...://menschenhandelheute.net/2013/05/28/bordell-deut schland-journalismus-auf-lucke/&prev=/search%3 Fq%3Dhttp://menschenhandelheute.net/2013/05/28/bor dell-deutschland-journalismus-auf-lucke/%26biw%3D1 024%26bih%3D672
    Denna länk är "trasig". 


    Kan du länka direkt till artikeln i stället?
    Så kan man själv fixa upp den mot google translate (eller babel translate).

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (forskning) skrev 2018-07-05 17:17:53 följande:
    Ursäkta, prova den här istället :) menschenhandelheute.net/2013/05/28/bordell-de.../ . Den är på tyska men du kanske lyckas bättre än jag att översätta den i Google Translate :)

    Hittade förövrigt siffran 1% som någon citerade tidigare. Den finns i den här rapporten: ec.europa.eu/anti-trafficking/s ites/antitrafficking/files/federal_government_repo rt_of_the_impact_of_the_act_regulating_the_legal_s ituation_of_prostitutes_2007_en_1.pdf

    Bakgrunden till denna procent är alltså citerat enligt rapporten (s.18)
    "These results clearly show that, at the time the survey was carried out, the conclusion of contracts of employment seemed attractive neither for the operators nor for the prostitutes. It appears that many of those interviewed could hardly imagine having social protection by entering into an dependent employment relationship as a prostitute and that, in the light of the financial deductions made on account of that, it seems to be a rather unattractive option: "

    På sidan 22 specifieras också att i tiden för undersökningen så hade 87% en hälsoförsäkring om det är avintresse.
    Länken funkade perfekt.Glad

    Tack för den PDF dokumentet med. Självklart är det av intresse. Gott att veta att det är en så hög procentandel som har skaffat sig en hälsoförsäkring.

    Lite kort förenkling.
    Jag hoppas att prostitutionen avkriminaliseras i hela världen och att hela världen går i enad front för att stoppa trafficking och människohandel. Det tror ju jag på är den bästa lösningen för de utsatta.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (anonym) skrev 2018-07-09 09:35:31 följande:
    Om den prostituerade vill ha arbetsvisum för att arbeta och inte sälja sex ska vi då ge visum så att personen kan komma och jobba med städning
    Nu är ju inte jag "Klyban", men jag svarar ändå.

    Vi har i dag arbetsvisum för den som vill jobba i Sverige. Så om den prostituerade vill jobba som städerska så är det ju knappast något hinder, och kan få arbetsvisum, oavsett "tidigare yrkes utövning".
    Även en advokat kan söka arbetsvisum om advokaten vill jobba som gatsopare i Sverige.

    Fast nu handlade det inte om det.

    Det det handlar om att om personen är prostituerad så skall hen, kunna få arbetsvisum för att kunna jobba som en prostituerad på lika villkor som (exempelvis) en läkare får arbetsvisum om man skall jobba som läkare i Sverige.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Bjoer skrev 2018-07-09 14:53:17 följande:
    Fast det är här jag menar att man troligen måste göra ett undantag. Annars missar man den största poängen med att avkriminalisera prostitution - att göra det säkrare och bättre för de prostituerade. Isf. kan det lika gärna vara olagligt eller som det är nu.

    Att säga att "vi ska inte ha det" kommer inte göra så att det blir så.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (anonym) skrev 2018-07-09 17:19:09 följande:
    Bara googla prostitution i Tyskland, Nederländerna, Schweiz, Österrike eller valfritt land så dyker siffrorna upp som säger att kring 80% av de prostituerade kommer från Rumänien, Nigeria, Bulgarien osv. dessutom sägs dessa 80% inte jobba med sexsäljande av fri vilja. Flertal länder har ju funderingar på att ändra sin lagstiftning just för att de prostituerade inte valt att sälja sex 
    Lägg riktig källhänvisning.
    Du hävdar att det är c:a 80%, bevisbördan ligger hos dig. Att käbbla om "det är bara att googla" är inte att ge källhänvisning. Det är inte andras jobb att googla för att du är för lat att ge adekvata källhänvisningar.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Hmm...//) skrev 2018-07-24 07:33:23 följande:
    Något att tänka på: Att kvinnor regelbundet mördas i de länder som har reglerad prostitution är något som det sällan pratas om men som tyvärr är mycket vanligt. Bara i Tyskland, där sexköp är lagligt, har mellan år 2000-2017 totalt 86 stycken kvinnor i prostitution fått sätta livet till i dessa miljöer. Under motsvarande tid i Sverige, där sexköp är olagligt, är siffran 0. Trots detta fortsätter många att hävda att en legalisering av sexköp skulle göra det säkrare för de som säljer sex. Ett sådant påstående är ett hån mot alla de hundratals kvinnor och barn som genom åren mördats bara för att män ska ha rättigheten att köpa sex när lusten faller på.
    Du kan ju fundera på New Zeeland som har avkriminaliserat sexköpen och sexsäljandet. Förväxla nu inte legalisering/reglering med avkriminalisering.

    New Zeeland har inte det problemet med att sexsäljare få sätta livet till och traffickingen har minska drastiskt då både sexköparna och sexarbetarna kan hjälpa polisen.

    Sedan så vad är dina källhänvisningar? Att sitta och rabbla siffror som du gör kan vem som helst göra.
    Källor till hur det var före och efter legalisering/reglering säger mer än att bara dra upp siffror som anpassat efter denna subjektiva smaken säger inget i praktiken.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Ni gör mig så jävla äcklad!