Inlägg från: Anonym (Tre söner) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tre söner)

    PGD gender selection

    Hej,

    Jag önskar skapa en tråd för oss som går i tankarna om att genomgå IVF och PGD med könsbestämning och/eller för dem som redan gjort det.

    Frågan är känslig för många och därför ber att man inte kommenterar i tråden om man inte är öppen för detta. Gå vidare till andra inlägg istället. Jag kommer inte att svara på kommentarer som ifrågasätter detta.

    Jag och min man har tre underbara söner - vår kärlek till dem är inte till att diskutera heller, jag tror bara att de i samma situation kan förstå detta - och vi överväger nu att åka till Cypern för att genomgå IVF och PGD med könsbestämning för att även få en dotter. Jag skulle vilja komma i kontakt med andra i samma situation eller som har gjort denna resa. Gärna med erfarenhet av kliniken Team Miracle Cyprus IVF Centre".

  • Svar på tråden PGD gender selection
  • Anonym (Tre söner)

    Ingen?

    Är det någon som har erfarenhet av IVF på Cypern överhuvudtaget?

  • Anonym (Tre söner)

    Åh så skönt att komma i kontakt med någon annan! Vi tänker oss till våren/sommaren. Tänker att vi ska ta kontakt med kliniken snart. Det är så många frågor och det känns nästan övermäktigt så här i uppstart.

    Vi kommer att ta kontakt med North Cyprus IVF Centre. Som vi har förstått det är PGD för enbart könsbestämning olagligt men den här kliniken använder sig först av Microsort för att maxa chanserna för kön och sedan PGS för att titta avvikelser och att de även då kan avgöra kön så att det blir det önskade. Detta är dock en av de många frågor vi har, om vi uppfattat den biten rätt då det faktiskt är anledningen till att vi väljer detta alternativ.

    Vi vill också försöka hitta en privat klinik i närheten för att påbörja behandlingen här i Sverige. Hur väl insatta/pålästa är ni?

  • Anonym (Tre söner)

    Mummy of two vi verkar vara väldigt lika. Jag fyller 35 nu denna månad och min yngsta är en månad. De äldre är 2.5 och 6. Bor i Gävle. Vi har mer och mer intresserat oss för North Cyprus IVF Centre (vilket är Elite Hospital som du länkade till). Jag tilltalas av att de har så pass mycket info på hemsidan även om 1000 frågor ändå återstår. Skulle bli jätteglad om du vill uppdatera när du får svar därifrån!

    Den klinik i Danmark som du nämner är deras Danska och Svenska samarbetspartners men om jag förstår det rätt så måste man inte gå via dem om man vill starta behandlingen hemma. Jag funderade eventuellt på GynHälsan i Uppsala - om de skulle kunna agera "mellanhand". Tycker det känns struligt att ta sig till Danmark i omgångar med tre små.

  • Anonym (Tre söner)

    Till Anonym (Ev pgd)

    Beklagar dina missfall. Jag har också missfall i bagaget, tre stycken. Vi har dock inte fått veta kön på dem vi förlorat. Jag misstänker dock inte att vi är bärare av något som gör det svårare att få det ena könet än det andra, för oss har det nog bara slumpa sig så att vi fått tre pojkar.

    Det finns en metod som kallas Microsort som ökar chanserna för önskat kön. Jag tror att det är den metoden du refererar till. Jag har för mig att chansen för pojke stiger till 87% medan om man önskar en flicka är chansen 91%.

  • Anonym (Tre söner)

    Till Mummy of two:

    Hur har det gått för er? Har ni fått några svar på era frågor?

    Vi skickade också mail till Elite. Vi ville få veta procentchansen för önskat kön och hur de går tillväga, oklart tyckte vi om de använde både Microsort OCH PGS för att säkerställa vad det blir. Svaret vi fick var, som vi tolkade det, var att de använder både och, och procentchansen ligger på 99.9 vilket låter jättebra. Vi tolkade det också som att vi kan välja en klinik i Sverige för uppstarten men vi måste fråga mer om det.

  • Anonym (Tre söner)

    Till pojkmamman:

    Vi har kontakt med kliniken på Cypern och söker nu klinik i Sverige för alla förberedande test som ska göras samt uppstart av behandling. Vi har skickat förfrågan till en klinik och väntar på svar. Vi vill dock göra detta till sommaren och testerna är giltiga i tre månader så vi måste avvakta lite. Vi vill dock förbereda oss och ta reda på så mycket information som möjligt innan.

    Hur gammal är du? Jag är 35 och känner också att tiden är ett dilemma för att göra detta. Vi tänker frysa in också så att vi kan göra i alla fall tre försök. Det är ju en kostsam historia att göra detta och inte helt enkelt att få ihop logistiken med tre barn. Resan till Cypern får nog bli en kombinerad semesterresa men jag blir helt svettig bara jag tänker på att få med resväskor, blöjor och framförallt bilbarnstolar åt tre barn på flyget ???????? och barnen!...

  • Anonym (Tre söner)

    Jag är så ledsen just nu. Vi har haft kontakten med kliniken på Cypern där det hela tiden framgått att jag just nu ammar vår yngsta. Vi hade mer eller mindre bestämt att göra hela behandlingen på plats för att inte missa något moment och planerat att åka dit i juni. Igår fick vi ännu ett svar från kliniken och först nu berättar de att det måste gå minst 6 månader efter att jag har slutat amma innan vi kan ta testerna för att se vilken behandling vi ska få. Vi känner att det är på sommaren som vi kan göra en sådan här resa och då skulle det alltså dröja enda till sommaren -20 innan vi kan göra detta och en eventuell bebis kan beräknas först -21, då är jag 38 år gammal. Känner mig återigen lurad på drömmen. Det kanske inte är meningen att jag ska få någon dotter och det skär i hjärtat på mig.

    Hur går det för er andra? Hur långt har ni kommit i era planer?

  • Anonym (Tre söner)

    Sonen jag ammar är bara tre månader än och för mig är det alldeles för tidigt att sluta. De andra två har jag ammat till 9-10 månader. Men jag får kanske tänka över det hela. Slutar jag nov-dec så kanske vi kan få till det ändå.

  • Anonym (Tre söner)

    Hej på er där ute.

    Jag har inte varit aktiv i tråden sedan vi fick beskedet att det för oss inte var en möjlighet förrän tidigast nästa sommar. Vi har beslutat oss för att inte fullfölja, tyvärr, då så många andra faktorer spelade in. Jag måste nu komma till acceptans och hantera sorgen att aldrig få en dotter.

    Jag önskar er andra lycka till och tipsar er om att ta kontakt med mottagningen ni är intresserade av. Vi fick en egen koordinator som kunde svara på många av våra frågor.

  • Anonym (Tre söner)
    Anonym (2 döttrar) skrev 2019-04-29 09:41:45 följande:

    [quote=79593850][quote-nick]Anonym (2 döttrar) skrev 2019-04-29 09:40:40 följande:[/quote-nick]Åååå vad tråkigt :( styrkekramar från mig

    Vilken klinik hade ni kontaktat?[/

    Får man fråga vad det var som gjorde att ni inte kunde fullfölja? :(


    Det var flera faktorer som spelade in. En stor handlar om min ålder. Jag blir 36 i sommar när det var tänkt att vi skulle åka men då jag fortfarande delammar och måste ha slutat minst 6 månader innan så är det först nästa sommar som kan bli aktuell och då blir jag 37. Skulle man lyckas på en gång så skulle jag vara närmare 38 till nedkomst och för mig känns det lite gammalt. Sedan diskuterade jag och min man kring annat som vi vill göra, bl.a. Bygga ut och resa med barnen vilket båda delar kostar en del. Jag mådde också väldigt dåligt här i vintras då yngsta inte sover på nätterna och 3-åringen har en jättetrots-period och det fick oss att fundera på om vi verkligen orkar detta igen eller om vi försöka gå vidare och göra det så bra som möjligt med de barn vi har.

    Att inte få en flicka kommer nog alltid att vara en sorg hos mig men jag vet att min man stöttar mig så skulle det kännas att jag ändå vill mot nästa vår så kommer han att stötta det.

    Kliniken vi var i kontakt med var northcyprusivf och vi skulle ha gjort hela behandlingen på plats. Bott i något av de lägenheter som kliniken kan ordna med.
Svar på tråden PGD gender selection