• Anonym (Tre söner)
    Äldre 28 Jun 14:16
    35076 visningar
    104 svar
    104
    35076

    PGD gender selection

    Hej,

    Jag önskar skapa en tråd för oss som går i tankarna om att genomgå IVF och PGD med könsbestämning och/eller för dem som redan gjort det.

    Frågan är känslig för många och därför ber att man inte kommenterar i tråden om man inte är öppen för detta. Gå vidare till andra inlägg istället. Jag kommer inte att svara på kommentarer som ifrågasätter detta.

    Jag och min man har tre underbara söner - vår kärlek till dem är inte till att diskutera heller, jag tror bara att de i samma situation kan förstå detta - och vi överväger nu att åka till Cypern för att genomgå IVF och PGD med könsbestämning för att även få en dotter. Jag skulle vilja komma i kontakt med andra i samma situation eller som har gjort denna resa. Gärna med erfarenhet av kliniken Team Miracle Cyprus IVF Centre".

  • Svar på tråden PGD gender selection
  • Anonym (Tre söner) Trådstartaren
    Äldre 3 Jul 09:55
    #1

    Ingen?

    Är det någon som har erfarenhet av IVF på Cypern överhuvudtaget?

  • Äldre 3 Jul 19:11
    #2

    Hej,

    Jag är gärna med i tråden.

    Vi har två små underbara pojkar men drömmer om att komplettera familjen med en liten lillasyster också.

    Vi vill också göra pgd på Cypern och tänker oss nog att göra det nästa vår.

    Vi har dock inte kontaktat några klinkiker ännu. Bara kollat runt på hemsidor.

    Har ni varit i kontakt med kliniken ännu? När tänkte ni göra ert försök?

    // tvåbarnsmamman

  • Anonym (Tre söner) Trådstartaren
    Äldre 3 Jul 19:56
    #3

    Åh så skönt att komma i kontakt med någon annan! Vi tänker oss till våren/sommaren. Tänker att vi ska ta kontakt med kliniken snart. Det är så många frågor och det känns nästan övermäktigt så här i uppstart.

    Vi kommer att ta kontakt med North Cyprus IVF Centre. Som vi har förstått det är PGD för enbart könsbestämning olagligt men den här kliniken använder sig först av Microsort för att maxa chanserna för kön och sedan PGS för att titta avvikelser och att de även då kan avgöra kön så att det blir det önskade. Detta är dock en av de många frågor vi har, om vi uppfattat den biten rätt då det faktiskt är anledningen till att vi väljer detta alternativ.

    Vi vill också försöka hitta en privat klinik i närheten för att påbörja behandlingen här i Sverige. Hur väl insatta/pålästa är ni?

  • Äldre 4 Jul 14:37
    #4

    Ja visst känns det över väldigande på något vis. Man vet inte riktigt i vilken ände man ska börja på något sätt. Är också jätteglad över att ha någon annan att bolla med.

    Vi har kikat på Elite hospital på norra Cypern se länk:

    https://www.lowcostivf.net/gender-selection-pgd-in-cyprus.html#

    Det känns lite bra så att man får ett hum om vad det kan kosta.

    Jag skulle också vilja påbörja processen här hemma, men känns så svartnat veta hur man ska gå till väga på något sätt.

    Så vill man ju att allt ska gå rätt så att man ingenjör missat något när man väl är på Cypern.

    Ett tag var vi inne på att åka över innan och göra alla förberedande tester och så där.

    Vi tittade även på en klinik i London, The Rainsbury Clinic samt även Kirurgirejser i Danmark de erbjuder också fender selektion men det utförs på Cypern (på samma kliniker som vi har hittat verkar det som) så vi funderade lite på att köra via någon av dem och åka dit för förbehandlingen/testerna.

    Allt känns så svårt som sagt, men det bästa vore ju absolut om man kunde vara kvar här hemma och göra alla förberedelser.

    Var bor ni? Vi bor i Stockholm så förhoppningsvis kanske klinikerna har någon kontakt med någon klinik här.

    Hur gammal är du? Jag fyller 35 i år och skulle egentligen kanske velat vänta lite längre, fick min yngsta son nu i april, så han är bara 2månader och den äldsta vara 2år, men är så rädd att de ska förbjuda pgd helt plötsligt, samt att de ju säger att chansen att ?lyckad? minskar med åldern.

    Hade egentligen velat ha 2 år mellan varje barn, tycker det är perfekt (har alltid velat ha barnen ganska tätt) men som sagt vågar inte vänta.

    Hur gamla är era äldre syskon?

    Vi är väl lite pålästa men känns så svårt att hitta information, är ju lite tabubelagt.

    Skulle egentligen så otroligt gärna velat komma i kontakt med något par som har gått igenom processen. Man har ju så många frågor.

    Men nu kanske vi kan hjälpa och guida varandra ????

  • Äldre 4 Jul 15:34
    #5

    Hej igen,

    Blev så inspirerad och peppad av vår lilla tråd att jag äntligen vågade sjuka iväg lite förfrågningar; till tre olika kliniker.

    Elite hospital

    Norh cyprus ivf

    Team miracle (som du är intresserad av)

    Nu väntar jag med spänning på svar ????

  • Anonym (Ev pgd)
    Äldre 4 Jul 18:14
    #6

    Precis en tråd jag letar efter. Ska läsa genom den nu

  • Anonym (Ev pgd)
    Äldre 4 Jul 18:25
    #7

    Lite kort om oss

    Vi kollade och mailade lite olika kliniker i Cypern och i ukrania under 2017.Men sen så försvann hela min mail i en jättehärva på jobb.. Suck. Så har bara kvar ngr få mail som jag hade fört över till min privat mail. Blev sen gravid (dottern är ca 1 mån) och la allt åt sidan.

    Jag har förlorat ett barn sent i graviditet och har efter det fått 3 underbara döttrar. Har mellan barnen fått många mf både sena o tidiga, vi fick aldrig veta kön på första men fått veta på ngr utav våra senare mf. Och det har varit pojkar. Jag misstänker första va pojke. Vi har stor mf /dödfödda inom min släkt. (Alla dödfödda varit pojkar) därför misstänker jag att jag har ngn sjukdom som är ärftlig som gör att ngt går fel när det är en pojke. Har ingen aning om vad eller vad man ska leta ef. Vi får ingen utredning pga vi har levande barn.

    Innan sista dotter föddes så kollade vi på att ev då göra pgd och försöka sätta in 2 ägg.

    Nu är vi mer inne på om det finns ngt ställe där man kan göra ngn form av inseminering med att sorter ut sperimerna. Har ingen egen ägglossning utan har fått äta hormoner för att få det. Men vi är inte så sugna på hela ivf delen om det ändå kan fungera.

    Om vi ska göra det så tänker vi oss slutet av sommaren/början av hösten.

  • Anonym (Tre söner) Trådstartaren
    Äldre 5 Jul 17:06
    #8

    Mummy of two vi verkar vara väldigt lika. Jag fyller 35 nu denna månad och min yngsta är en månad. De äldre är 2.5 och 6. Bor i Gävle. Vi har mer och mer intresserat oss för North Cyprus IVF Centre (vilket är Elite Hospital som du länkade till). Jag tilltalas av att de har så pass mycket info på hemsidan även om 1000 frågor ändå återstår. Skulle bli jätteglad om du vill uppdatera när du får svar därifrån!

    Den klinik i Danmark som du nämner är deras Danska och Svenska samarbetspartners men om jag förstår det rätt så måste man inte gå via dem om man vill starta behandlingen hemma. Jag funderade eventuellt på GynHälsan i Uppsala - om de skulle kunna agera "mellanhand". Tycker det känns struligt att ta sig till Danmark i omgångar med tre små.

  • Anonym (Tre söner) Trådstartaren
    Äldre 5 Jul 20:45
    #9

    Till Anonym (Ev pgd)

    Beklagar dina missfall. Jag har också missfall i bagaget, tre stycken. Vi har dock inte fått veta kön på dem vi förlorat. Jag misstänker dock inte att vi är bärare av något som gör det svårare att få det ena könet än det andra, för oss har det nog bara slumpa sig så att vi fått tre pojkar.

    Det finns en metod som kallas Microsort som ökar chanserna för önskat kön. Jag tror att det är den metoden du refererar till. Jag har för mig att chansen för pojke stiger till 87% medan om man önskar en flicka är chansen 91%.

  • Anonym (Tre söner) Trådstartaren
    Äldre 14 Jul 09:59
    #10

    Till Mummy of two:

    Hur har det gått för er? Har ni fått några svar på era frågor?

    Vi skickade också mail till Elite. Vi ville få veta procentchansen för önskat kön och hur de går tillväga, oklart tyckte vi om de använde både Microsort OCH PGS för att säkerställa vad det blir. Svaret vi fick var, som vi tolkade det, var att de använder både och, och procentchansen ligger på 99.9 vilket låter jättebra. Vi tolkade det också som att vi kan välja en klinik i Sverige för uppstarten men vi måste fråga mer om det.

Svar på tråden PGD gender selection