• Akira Öken

    IVF sommar/höst 2018

    Percafluviatilis skrev 2018-12-01 11:10:08 följande:

    Sahlgrenska informerar aldrig om något så vi har inte fått veta något om varför de var tomma. Min teori är att de plockade för tidigt och att äggen inte släppt från blåsväggarna. Läkaren som giorde vul ville egentligen plocka idag eller imorgon men de gör inte äggplock på helger längre... Jag har tappat all tillit till Sahlgrenska nu.


    Hoppas att de gör en ordentlig utvärdering av behandlingen så de kan komma fram till vad som inte funkat. När får ni veta om ägget blev befruktat?

    Förstår att förtroendet är förbrukat, om de inte ens har en dialog med er kring resultatet.
  • Akira Öken
    My102 skrev 2018-12-01 11:31:38 följande:

    Ruvardag 5. Tidigare ruvningar har jag känt av molvärk och ömma bröst rätt så tidigt, har pendlat mellan att tro att det är grav symtom till att skylla på lutinus. Denna omgång känns det knappt som att jag gjorde en återföring i måndag. Känner så gott som ingenting, inga svullna tuttar eller öm mage.. kanske lite uppblåst men inget mer. Det posititiva är att jag inte tänker så mycket på det då eftersom det inte kommer nåt symtom som får mig att tänka på det. Det är skönt!


    Kanske är det ett bra tecken att det inte känns så mycket! Skönt att du kan koppla bort tankarna.
  • Akira Öken
    Percafluviatilis skrev 2018-12-01 13:26:14 följande:

    Ägget blev befruktat så nu är vi på nålar fram till imorgon.

    Ja, de har gjort mycket tabbar och konstigheter...


    Då håller jag tummarna extra hårt för positivt besked imorgon!
  • Akira Öken
    Percafluviatilis skrev 2018-12-01 13:26:14 följande:

    Ägget blev befruktat så nu är vi på nålar fram till imorgon.

    Ja, de har gjort mycket tabbar och konstigheter...


    Hoppas hoppas hoppas att det har gått bra! <3
  • Akira Öken
    Hoppomliv skrev 2018-12-01 16:00:51 följande:

    Wow så underbart! Tänk om det äntligen blir er tur!

    Jo så säger våra läkare med, men samtidigt har de tomte varierat på våra fyra försök hittills, alltid samma att de slutar dela sig dag 2. Vi köpte ett tre-pack så vi har två försök kvar. Har inte pratat med läkarna än så har inte diskuterat hur vi ska gå vidare. Hoppas på att de ska komma med något helt nytt men vet inte vad det skulle vara. Känns som att vi kan vara med och påverka själva också, vilket är skönt. Vi får se om de vill gå tillbaka till långt protokoll eller köra kort igen. Vi hade över 80% befruktningsgrad förra gången med långt protokoll och denna gång hade vi bara 40 %, men kan ju vara dosen som påverkat, eller de nya äggen och spermierna. Börjar nästan bli lite orolig för att äggen ska ta slut någon gång eftersom vi fått ut 70 st nu på mindre än ett år.


    Hoppas verkligen på det! Samtidigt som jag knappt vågar hoppas alls.

    Frustrerande att de inte vill dela sig, men skönt att ni får vara delaktiga och att kliniken är öppen för förslag!
  • Akira Öken
    authentic skrev 2018-12-02 17:53:59 följande:

    Ruvardag 6 närmar sig sitt slut. Illamåendet har smugit sig på mig lite då och då men det kan ju vara en biverkning av lutinus också. Så svårt att hålla isär biverkningar och möjliga symptom dessa dagar.

    Hur mår ni andra?


    Endast ruvardag 2 för min del. Svullen, ont och lite trött. Brösten är som hårda bollar och så har det varit sedan innan äggplocket.
  • Akira Öken
    nypan78 skrev 2018-12-03 13:45:34 följande:

    Sådärja. Plock på fredag, nu är det snart dags!

    Sedan beror det på hur de befruktas om det blir återföring sön eller ons nästa vecka. Hur funkar det? Många ut, längre odling eller?

    Får tillägga att jag är 40 år redan ????


    Skönt att ha fått ett datum! På min klinik kollar de först hur många som blivit befruktade. Färre än 5 befruktade odlas 2-3 dagar. Om det finns 5 eller fler odlas de till dag 5. Om man har gjort flera försök tror jag även att de tar viss hänsyn till hur äggen har utvecklat sig vid tidigare försök.
  • Akira Öken
    My102 skrev 2018-12-03 16:52:23 följande:

    Herre jäklar... jag tror att jag kanske är gravid! Vill inte ta ut nåt i förskott men detta test beror inte på ovitrelle! 13 dagar sedan sprutan.

    Jag har inte sagt till sambon att jag tjuvtestar och jag håller nog detta för mig själv ett tag. Jag hade nämligen ingen test imorse men jag behöll kisset i toa skåpet tills testerna kom med posten på eftermiddagen. Så här tydligt syntes det inte dom första 5-10 minuterna, även om det syntes men inte på bild, tänkte kanske spökstreck, tog testet kring 14:30. Så vågar inte tro att detta är definivt.

    Jag har aldrig varit så nervös inför ett test nån gång.. kan min magkänsla ha varit rätt?


    Åh, vad spännande! Ser något svagt! Hoppas att det blir starkare om några dagar. :)
  • Akira Öken
    authentic skrev 2018-12-03 17:03:58 följande:

    Såhär ser mitt test ut nu på ruvardag 7. Tog det 16:45 nu och hade egwntligen kissat en och en halv timme innan redan så inte hållt mig speciellt länge.

    Mår så himla illa hela tiden så jag var tvungen att kika.


    Nämen grattis! Vilka underbara nyheter!
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018