• mammsen79

    IVF sommar/höst 2018

    gammelpysen skrev 2018-09-10 09:14:56 följande:

    Försökte precis svara i tråden men lyckades inte.

    NEJ!!! För att återkomma till diskussionen ovan - jag har äntligen plussat. 7e insättningen efter 2 hemska år. Jag tränar mycket och gärna annars och passar absolut inte för att ta det lugnt, men den här gången har jag fått extremt tydliga order om att inte träna. Inte ens powerwalk. Förra gången plussade vi också men fick tidigt missfall. Då var jag korkad och tränade vidare. Trodde att det förmodligen bara var hälsosamt men man ska tänka på vilken påfrestning allt detta är för kroppen. Läser man vanliga råd står det ofta att man kan fortsätta som tidigare, men ivf är inte en vanlig graviditet.

    Jag går in i vecka 7+0 idag och har ännu inte fått göra något i träningsvärk. UL nästa vecka och inte förrän då var det ok att tex simma, då kollar de nämligen äggstockar mm också.

    Vi kan träna hela livet om det inte går vägen. Jag vet att det är supersvårt, men försök hitta på annat de få veckor det handlar om. Lycka till!!


    Tack gulliga du för svaret, ska rådfråga idag när dem sätter in ägget men jag är sååååå trött att jag kommer ändå inte orka gymma, tänkte om man fick göra lite rehab övningar. Måste höra mig för om min trötthet kan ju vara av progestereonet eller vad tror du?
  • mammsen79
    gammelpysen skrev 2018-09-10 12:30:49 följande:
    Det kan di säkert också vara. Jag har slutat med lutinu s nu men hade ont i brösten och var trött. Sen vet man inte hur mycket som beror på annat.

    Är det ett färskförsök? I så fall kan jag garantera att de säger nej. Äggstockarna är förstorade flera veckor efter och i mitt fall antar jag att det fortsätter vara ömtåligt om man plussat, eftersom de var så extremt tydliga. De sa att jag inte fick göra något som aktiverade bålen, och det inkluderar ju även lyft och armar.

    Som sagt. Vill man träna får man gärna göra det. Men jag plussade inte förrän jag faktiskt vågade stressa ner, ta det lugnt o acceptera att jag kommer att lägga på mig några kilon. Vi har faktiskt all tid i världen att träna sen om vi inte lyckas.
    Det är första gången de satt in ägg så nej jag kommer inte träna som du skrev tiden kommer för det med. tack för ditt svar <3 
  • mammsen79

    Nu har jag varit på insättning och de satt in två ägg I am in chock men hoppas verkligen nu det blir bebis, detta är vårat första försök men vi har gått igenom missfall sedan tidigare då jag åkte på en livmoderinfektion så vi förlorade vårat barn i v16, sedan hade jag en ofostrig graviditet så nu hoppas jag för att det ska gå vägen för oss. Är det någon som fått två ägg insatt?

  • mammsen79
    Mjbo skrev 2018-09-10 18:55:26 följande:

    Två? Vilken lyx, önskar sååå att jag oxå fick göra det, men får inte :( Gör du din ivf i Sverige?


    Ja jag gör den i Sverige
  • mammsen79
    Mjbo skrev 2018-09-10 21:20:23 följande:

    Kul! :) stort lycka till!!


    Är sååå nojig tänk om det blir 2 hur ska det gå med allt?! Som tur har jag två stora tjejer som kommer få hjälpas åt.
  • mammsen79
    Inalina skrev 2018-09-11 06:44:37 följande:

    Hej! Ja förde också över 2, men de säger att om det är 2 väldigt fina embryon i perfekt skick så är det ca 25% chans att det blir tvillingar, men åtminstone högre chans att det blir 1 barn i alla fall. (Än om man för över 1..) sa de något om kvaliten och hur många dagars embryo var det?

    Jag förde över 2 frysta blastocyster men den ena var tydligen inte så mycket hopp till sa de. Har plussat nu väldigt tidigt på RD 7 men är försiktigt positiv då jag fick ett väldigt tidigt MF förra gången. Stort lycka till till dig :)


    De satte in dem på dag 3 och chans till tvillingar är det ju, så mina tankar snurrar runt o runt i huvudet men får inte ta ut något i förskott blir super glad om det blir 1 barn, det sjuka är att läkaren som tog ut ägget var tydlig att vi sätter bara tillbaka 1 för det är risk med tvilling graviditet för kvinnan o barnen, men så var det en annan läkare som satt in embryo o sa ni får två tillbaka, jag o min sambo bara tittade på varandra, han frågade även hur spermie såg ut och rörligheten var riktigt bra. Nu är det bara vänta några veckor, har jag har ganska ont nertill till o från men tar panodil, hur mår du? När ska du ta gravtest och när får du reda på om det är två? Tar du med progestereon 3 tabletter om dagen? Hur gammal är du om man får fråga? Kul att följas åt, stort lycka till >3
  • mammsen79
    Inalina skrev 2018-09-11 14:33:18 följande:

    lite märkligt att läkaren bara sa att ni får två tillbaka utan att ni bett om det.. de brukar ju vara ganska restriktiva i Sverige med sånt. egentligen är min testdag inte förrän om en vecka, men har ju redan fått svagt positivt så nu ska jag väl följa upp för att se att strecket/plusset blir starkare för varje dag.. 

    jag mår bara fint annars :) jag tar progesteron 200mg 3 ggr per dag så ganska hög dos, men så har de ofta utomlands. jag är 34, har inga barn och vi har försökt 3 år själva och sedan i feb med IVF. jätteroligt att följas åt, hur gammal är du själv? 


    Ok spännande, jag sa på första besöket jag önskar två barn till då jag är 38 år så skulle vara roligt få två på en gång då de kommer ha nytta av varandra. Jag har två tjejer sedan tidigare förhållande de är 16 o 12 år, den yngsta vill absolut inte ha små syskon.
  • mammsen79
    gammelpysen skrev 2018-09-11 19:57:55 följande:

    En liten uppdatering samt inlägg om träning (igen).

    Idag fick jag komma till kvinnokliniken för ett tidigt UL. V 7+1. Såg ett litet hjärta som slog och är hur lycklig som helst.

    Vår egentliga tid hos RMC är ju inte förrän nästa vecka, och läkaren idag påtalade att det fortfarande fanns flera stora äggblåsor kvar (typ 25 mm). Något att hålla koll på.

    När jag tidigare pratat med RMC har de ju varit supertydliga om att INTE träna än förrän de har hunnit kolla allt, inte ens simning. Och idag är jag rätt nöjd över att ha följt deras råd.

    Trots att jag inte låg i riskzonen för överstimulering och trots att det fått 5 veckor sedan äggplocket är äggstockarna alltså fortfarande påverkade av äggplocket.

    Så återigen: gör som ni vill. Det kan säkert finnas andra som tycker träning är ok. Men ett ivf är några veckor av erat träningsliv. Ta inga risker. Jag är verkligen glad att jag inte gjort det.


    Jag håller med dig vi hinner att träna vi som älskar det. Har du haft ont nertill? Det har jag till o från sedan äggplocket i fredags och ännu värre nu när de satt in embryo.
  • mammsen79
    Wonderfluff skrev 2018-09-13 03:47:34 följande:

    Jag fick gonal-f och orgalutran under stimuleringen. Jag mådde extremt bra av hormonerna. Kände mig nästan lite hög. Glad och harmonisk. Samma med ovitrelle. Nu är det en vecka sedan ovitrelle-sprutan och jag börjar känna mig sur och pms?ig då gravidhormonerna går ur kroppen :(. Ruvardag 4. Känner mig inte hoppfull.


    Känner igen mig som du skriver men den sista sprutan har jag varit extrem trött av i går var 1 v sedan jag tog den o jag kände mig så pigg o hade energi även om jag jobbat ett nattpass. Jag är på ruv 5 idag så spännande vi är i fas med varandra då? Hur många embryo fick du insatt? O på vilken dag satt dem in embryo?
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018