• Percafluviatilis

    IVF sommar/höst 2018

    Akira Öken skrev 2018-09-18 23:26:29 följande:

    Jag mår ok. Förra veckan var riktigt tuff och vi har väldigt ledsna. Nu ska vi fundera lite över hur vi går vidare.

    Hur går det för dig?


    Jag förstår det :( Så jäkla orättvist. Det borde finnas ett snitt i antal behandlingar så att vissa slapp kämpa så länge. Eller att man åtminstone fick veta om det någonsin kommer gå. Hur ser alternativen ut för framtiden?

    Vi fick ut fem ägg ur sex blåsor varav endast två blev befruktade. Dessa var enligt embryologen dock jättefina och vi fick tillbaka båda i lördags. Känner inte mycket hopp alls denna gång och tänker faktiskt i ny e överdrivet mycket på det heller. Det glimmar till någon slags panik emellanåt men jag tror jag är för trött för att hoppas för mycket samtidigt som jag inte heller orkar gå runt i någon slags domedagsdimma heller.
  • Percafluviatilis
    Ellencassandra skrev 2018-09-19 07:14:02 följande:

    Ruvardag 7 idag. Med en 2dagars. Nu borde väl embryot ha fäst om det gått som det ska? Har inga symptom. Eller det jag har kommer ifrån lutinus. Har mått bra men igår började ångesten komma smygande.. tänkte ta ett test på söndag förmodligen.. hur går det för alla?


    Ja det borde det ju, men det är ju inte säkert att du känner av det ännu ändå.

    Jag är på ruvardag 4 med två stycken tvådagars. Känner mig lugn. Varken hopp eller förtvivlan här.
  • Percafluviatilis
    Ellencassandra skrev 2018-09-19 08:46:25 följande:

    Nä jag vet.. kände ju inget speciellt när jag blev gravid sist så litar ju som sagt inte på symptom men ändå går man å känner efter :P

    Skönt att du känner dig lugn! Hoppas det håller i sig :) hur kommer det sig att du fick två st? Har ni gjort många försök? Du har ju säkert skrivit det tidigare men har nog missat det!


    Ja, jag vet. Det är ju svårt att låta bli :P Vilken återföring är detta i ordningen? Fyra?

    Vi fick tillbaka två för att Sahlgrenska erbjuder det from tredje försöket och framåt. Vi hade hög överlevnad av embryon hos den privata kliniken (gjorde två försök där förra vintern i väntan på landstinget) men hos Sahlgrenska har vi bara haft 2 befruktade av 7 embryon på två behandlingar. Det är dessa två jag ruvar nu.
  • Percafluviatilis

    Hade jag något hopp tidigare försvann det nu. Brun geléaktig flytning och mensvärk, ruvardag fyra med tvådagars :( alldeles för tidigt för mens ju. Kan den komma såhär tidigt?

  • Percafluviatilis
    170909 skrev 2018-09-19 10:22:23 följande:

    Skulle ju kunna vara en nidblödning eller liknande så det behöver inte vara kört. Man är ju aldrig garanterad något vilket är jobbigt, alla tecken kan vara bra och dåliga. 

    Jag tror du har hopp fortfarande!


    Tack för lugnande ord. Inte kommit något mer en denna flytning. Lutinus är vitt. Var precis som en ägglossningsflytning.
  • Percafluviatilis
    Ellencassandra skrev 2018-09-19 10:22:12 följande:

    Precis. Nr 4.. man börjar bli en van ruvare vid det här laget xD oj okej.

    Konstigt att det har varit sån skillnad på den privata å Sahlgrenska. Undra vad det kan bero på. Har du kört samma protokoll på båda ställena eller är det nån ändring med medicinerna? :o fast såklart att det kan variera ändå. Har du fått till frysen nån gång?


    Usch, man vill ju verkligen inte vara van vid att ruva :/ Hoppas detta är sista gången för er åtminstone med första barnet (ifall ni önskar fler).

    Nej, första gången på Sahlgrenska körde vi långt på menopur och lite gonal f. Denna gången korta med gonal f och lite menopur. Hos privata kliniken har vi kört något lägre dos med endast gonal f. Äggreserven kan ju ändras men jag är bara 28 och har svårt att tro att den ändrats så fort eller att kvaliteten sjunkit så mycket. Kan ju bero på mycket och tänker att sista landstingsfinansierade försöket kanske kommer visa en trend i sådana fall. Kanske skiljer sig hanteringen av ägg och spermier mellan kliniker också? Men jag tror mest det beror på medicineringen faktiskt. Nästa gång ska jag be om att få göra exakt samma protokoll som hos den privata kliniken. Hos den privata har vi fått två återföringar (ett tvådagars och ett tredagars) samt två blastocyster och en tredagars till frys. Detta på två behandlingar där de fick ut 6 mogna ägg. Alltså 5 av 6 överlevande embryon (de två återförda tog ju sig dock inte)! På Sahlgrenska har vi fått ut sju ägg men bara två av dessa befruktades och återfördes. Sorry för rörigt inlägg... :)
  • Percafluviatilis
    Wonderfluff skrev 2018-09-19 17:29:02 följande:

    Tjocka flytningar kan va graviditetstecken!


    Ja men det är för tidigt för gravtecken. Hade sådana när det inte tog sig också tyvärr :/ Tror det kan bero på ovitrelle.
  • Percafluviatilis

    Är på rd 8 idag, 10 dagar sedan äggplock. Min mens brukar komma på dag 12 dvs tisdag. Jag är så orolig för att få sen på jobbet då jag inte vet hur hårt jag reagerar så jag skulle vilja testa. Samtidigt är jag ju också livrädd för att testa och det är ju väldigt tidigt att testa även på tisdag, rd 10 (embryot/embryona är då 12 dagar). Hur hade ni gjort? Test utan garanti att ett minus stämmer eller invänta eventuell mens?

  • Percafluviatilis
    Goingen skrev 2018-09-23 21:33:28 följande:

    Jag är på rd 7 med 3-dagars... Jag vill så gärna testa imorgon då jag Testade plus på dag 9 med 2-dagars sist...

    Hur länge har dina odlats?


    Då är vi lika i tiden. Mina var tvådagars när de satte in dem.
  • Percafluviatilis
    Goingen skrev 2018-09-24 06:58:46 följande:

    Hej! Jag klarade det inte, utan rycker i halmstrån känns det som genom att lägga in en bild. Mannen säger han ser konturerna och jag ser vålnader med, men kanske bara en skugga från där strecket förväntas vara och att det alltid syns en skugga där? Ser ni något?

    Rd 8 idag...


    Du har inget tidigt test att prova med? Clearblue är luriga när det är svaga streck. Håller tummarna!
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018