• londonkarin

    Hemmafest vuxna o barn

    Hej! Jag behöver lite tips inför en fest vi ska ha hemma. Det blir ca 30 vuxna och lika många barn (alla under 11).

    Tänkte laga kyckling som man kan servera kallt men har ni tips på bra sallader att ha till? Och hur mycket kyckling ska man räkna med?

    Tänkte för enkelhetens skull göra taco buffé till barnen...och glasstrut/pinnglass t efterrätt.

    Någon som har tips på aktiviteter? Tänkte tipspromenad men ska man då ha priser?

    Min man tycker inte lekar mm behövs men jag tror nog det...

    Vädret ser inte lovande ut och med så många barn inomhus, vad gör man istället för utelekar?

    Alla möjliga festtips mottages för att få till en kul kväll för alla. Även praktiska, typ dukning mm. Tack :)

  • Svar på tråden Hemmafest vuxna o barn
  • tusenordförsnö

    Ett tips är att inte duka åt barnen om ni ska ha taco, låt dem sitta på golvet på filtar ni sen bara kan vika ihop och drälla av ute. Tacobuffe för 30 mindre barn ger annars ett grymt merjobb-det blir väääldigt mkt spill på golvet!

  • Alexi

    Är det inte enklare att göra samma mat till alla. Kyckling, pasta och sallader så äter ju både barn och vuxna det.

  • Kodia

    Första tipset är att göra samma mat till alla! Då blir det lite enklare med maten, och just tacos är ju jobbigt att förbereda, ta för sig och äta utan att söla...
    Du kan ju komplettera buffén med några skålar med "rena" grönsaker, bröd osv ifall några barn är kräsna.
    Får ni plats med 60 personer hemma? Imponerande! 
    Jag gissar på drygt 100 g. kyckling per person. 

  • Swedman

    Kan bli tufft och organisera lekar för 30 stycken då de är så många. Kommer de tidigt på eftermiddagen? Att få kontroll på 30 stycken och sen genomföra en lek tar tid. 
    Vi fixade rejält med bål med en del alkohol i och så gjorde sittgrupper och de satt och pratade och skrattade hela kvällen. Då var vi nog 25 pers med barn.

  • Anonya

    Jag skulle föreslå att både barn och vuxna äter från samma matiga salladsbuffé där alla ingredienser är skilt. Eventuellt känns det inte riktigt lika festligt som färdiga sallader, men varenda en får just det den vill ha. Det är också mycket lätt att förbereda och sparar väldigt mycket att både barn och vuxna äter samma. Inget barn eller vuxen behöver heller känna att den hellre skulle äta den andra varianten.


    60 pers är ändå väldigt många att förebereda för, tex att koka pasta till. Kanske kan några andra också koka några kastruller? Att ha också couscous, bulgur eller quinoa gör att det inte går åt lika mycket pasta plus att det blir lyxigare då man kan välja mer än en basingrediens.


    - pasta, gärna någon som ser trevlig ut tex tricolore
    - couscous eller bulgur, går lätt att tillreda och är så kompakt att det inte tar lika mycket plats som pasta
    - kyckling
    - skinka, färdigstrimlad
    - tonfisk
    - salladsblad, antingen färdigköpt blandning eller ett par olika sorter tex ruccola och spenat
    - gurka
    - paprika
    - körsbärstomater (ser fina ut och behöver inte skäras)
    - ärter
    - majs
    - oliver
    - salladsost (typ Apetina som är färdigt i bitar)
    - riven ost
    - keso
    - ananas
    - vindruvor
    - soltorkade tomater
    - tzatziki
    - salladssåser


    Pastan är lite jobbig, men många saker är färdiga och bara att hälla upp x antal paket i lämpligt serveringskärl. Går också lätt att fylla på vartefter och man kan ha förpackningar som bara öppnas vid behov så får man inte så mycket rester men behöver inte heller vara orolig för att det tar slut.


    Självklart behöver man inte ha alla de där sorterna, utan väljer de man vill bjuda på. 


    Tipspromenad är en mycket bra programpunkt, för den kan alla göra i sin egen takt när det passar dem. På varje ställe har man både en vuxen- och en barnfråga så funkar det för alla. 


    Att organisera 60 pers att samtidigt utföra någon lek eller så är svårt. Redan att göra sig hörd kan vara jobbigt. Man kan också sätta fram saker gästerna kan roa sig med som kubb, petanque, kasta bollar i hink, långhopprep, frisbee etc. Kräver förstås att man kan vara utomhus.


    Ansiktsmålning kan vara kul inslag för barnen, men kolla i förväg att det finns några som kan/vill göra sånt. Några av de äldsta barnen kan kanske också göra det.


     

  • londonkarin

    Tack för alla tips! Haha om vi får plats alla 60 om det regnar återstår attt se. Det blir iaf ingen "sitta ner middag" utan man får ta sin tallrik och sätta sig där det finns plats.

    Bra tips om att sitta på golvet! (Barnen alltså :)

    Fasar för om vi kommer ha ett hus kvar efter så många barn kommer härja runt.

    Tipspromenad, är det tråkigt och gammalmodigt? Tänkte barn o vuxenfrågor.

  • tusenordförsnö
    londonkarin skrev 2018-08-20 15:49:03 följande:
    Tack för alla tips! Haha om vi får plats alla 60 om det regnar återstår attt se. Det blir iaf ingen "sitta ner middag" utan man får ta sin tallrik och sätta sig där det finns plats.
    Bra tips om att sitta på golvet! (Barnen alltså :)

    Fasar för om vi kommer ha ett hus kvar efter så många barn kommer härja runt.
    Tipspromenad, är det tråkigt och gammalmodigt? Tänkte barn o vuxenfrågor.
    Min erfarenhet är att alla aktiviteter blir kul och uppskattade om man bara har förberett dem ordentligt! Hellre nån enstaka grej, men att den är riktigt bra förberedd.

    En tipsrunda med frågor både avsedda för barn och så för vuxna, där frågorna för de vuxna är lite med glimten i ögat kan vara kul!
    Sen beror det ju på gänget du ska bjuda. Är det ett "lekigt" gäng? Vissa hatar verkligen lekar, det kan vara fler än du tror.

    Med så många är dragkamp ett måste tycker jag förresten! :)

    Att dela in vuxna o barn i ett par olika lag och ha "gömma ringen", kan också vara väldigt lyckat. Fnissigt, enkelt och passar alla, även barnen. Även de som inte gillar lekar kan tycka det är kul.
    (en ring skickas alltså runt, antingen bakom allas ryggar, eller på annat sätt lite smusslande. Sen när de har gömt klart måste alla ta fram sina händer framför sig och visa, och så får en person ur varje lag gå omkring och försöka stirra folk i ögonen/se utanpå händerna/kolla ansiktsfärg/ leende/ blick; what ever, och peka sig fram. Så får man ju ha lite egna regler på det finstilta. Man kan också vara lite färre o ta ram en stor filt och gömma sig under medan man gör upp om vem som ska ha ringen.


Svar på tråden Hemmafest vuxna o barn