Inlägg från: K med lilla E |Visa alla inlägg
  • K med lilla E

    Hamster - vad ska man tänka på och vad behövs?

    Vi har just nu en guldhamster, underbart söt, men den är då banne mig inget gosedjur, de är så himla livliga och väldigt ömtåliga så det är inte så lätt att ta upp dem och klappa tyvärr.

    Jag tror dessvärre inte alls det är lämpligt med en hamster när ni har katt. Jag skulle aldrig lämna en katt ensam hemma med men hamster.

    Men de är underbart söta och jätteroliga att titta på (när de är vakna, de sover ju på dagen och vaknar till liv först vid niotiden på kvällen och håller sen igång hela natten).

    De är billiga i inköp, bur och tillbehör kan man köpa begagnat eller i djuraffären och den behöver inte vara särskilt stor, den behöver ett hus och hjul och mat. Inte så svåra att sköta om egentligen.

  • K med lilla E
    Gryntroll skrev 2018-08-24 08:19:15 följande:
    Tack!
    Det låter ju ärligt talat som att det är ett djur som är mysigast i teorin

    Jo det är katt-frågan som nog är den avgörande frågan. Insåg att det ju finns mycket information om vad som behövs och hur de ska skötas på olika djursidor på nätet. Men hur det fungerar att ha katt och hamster i samma hushåll har jag inte hittat.

    Det står att man ska kela med dem mycket som små, vilket ålder är det vanligtvis på en hamster om man köper den hos en djuraffär?
    Vi köpte vår för ett par veckor sen och ärligt talat så vet jag inte riktigt hur gammal hon är, vi glömde fråga Glad. Men till skillnad från den dvärghamstern som vi hade innan så är denna mycket lugnare, man kan öppna burluckan utan att hon vill rymma direkt och man kan sätta in handen och klappa henne, urgullig!!

    Om man ska ha ett djur som är lugnare och mer klappvänligt och går att gosa med så är nog marsvin att föredra! Men de lever å andra sidan väääääldigt länge!!
Svar på tråden Hamster - vad ska man tänka på och vad behövs?