Jag äter dem inte därför att jag tycker att de ser oaptitliga ut och smakar menlöst. Särskilt grönsaker får tråkig konsistens. De innehåller för mycket tillsatser och för lite äkta råvaror, vilket ger tillräckligt med kalorier men dåligt med näring
Ta tex rätten nedan, biffen består av endast 40 gr fläsk- och nötfärs, resten är utfyllnad.
Hade du lagat rätten själv hade den kostat mindre och du hade fått mer utav den riktiga maten, dvs mer näring, förutom att det blivit godare.
100 gr blandfärs 10 kr
150 gr potatis 2 kr
Lök 50 gr 0,5 kr
Grädde 0,5 dl 2,50 kr
Gröna bönor 2 kr
Vitlök, lite ost, kryddor och en skvätt rödvinssås får man ihop för under 8 kr, och då har mängden riktig mat typ fördubblats.
Dagens Pepparbiff består av en färsbiff smaksatt med svartpeppar, en kraftfull och mustig rödvinssås, samt en härligt krämig och god potatisgratäng. (Låter bra, eller hur)
POTATISGRATÄNG 56 %: Potatis, vatten, lök, vispgrädde, ost, stärkelse, smör, vitlök, rapsolja, salt, socker och svartpeppar. PEPPARBIFF 19 %: Nötkött, griskött, potatis, ägg, skummjölkspulver, lök, stärkelse, salt, potatisfiber, senapspulver, nötköttsbuljong, socker, rapsolja, lökpulver och kryddor (bl a cayennepeppar, paprika). RÖDVINSSÅS 13 %: Vatten, rödvin, tomatpuré, lök, stärkelse, morötter, sojasås (vatten, sojabönor, vete, salt), rapsolja, salt, nötköttsbuljong, karamelliserat socker, socker, grönsakskoncentrat (tomat, morot, lök), vitpeppar och lagerblad. GRÖNSAKER 12 %: Bönor. I rätten ingår 19 % Pepparbiff, motsvarande 11 % nöt- och griskött. En portion (390 g) ger dig 64 g grönsaker och rotfrukter. (Inte fullt så imponerande)