• Aniiee

    Varför klagar alla på frysmat?

    Jag klagar sällan på andras val, men jag vet ju vad jag själv tycker om dem.Och det är tre huvudaspekter för mig.

    1: Smaken
    De frysrätter som jag har smakat är oftast väldigt menlösa. Smakar inte så mycket alls. Inte sällan åker tabasco-flaskan fram om jag behöver äta färdigmat. Beroende på också parmesanosten (om det är frysta pastarätter). Andra kryddor kan också vara aktuella. Dessutom är de ofta ett enda stort mush.

    2: Ingredienser och Näringsinnehållet.
    Om jag jämför ingredienserna i den frysta färdigrätt som jag faktiskt på riktigt gillar (findus fisk med mandel) med om jag skulle göra den själv så är det ju lite överflöd. Alaska pollock är inte heller en favoritfisk och det är rätt mycket salt, vilket ju är mindre nyttigt. Ofta är balansen mellan kolhydrater, fett och protein inte heller tillfredsställande.

    3: Priset
    Jag är medveten här att det är billigt delvis för att de gör väldigt mycket samtidigt. Stor volym = billigare att tillverka. Men en del färdigrätter är lite FÖR billiga, vilket gör det suspekt. Det blir att titta två gånger på den innehållslistan. Det kan ju också vara för dyrt för innehållet, ett problem åt andra hållet. Jag anar att det är den jämna prissättningen som gör det. Det tar helt enkelt igen på gungorna det de förlorar på karusellerna.

    Dock är det mest för mig den sammantagna bilden som avgör om det är värt det eller inte, där smaken har prio 1, priset prio 2 och näringsinnehållet prio 3.

    Bara för att jag har tråkigt ber jag att få återkomma med några jämförelser färdigrätter vs hemlagat.


    Because Scandinavians are magical geniuses when it comes to learning English.
  • Aniiee
    Anonym (Evert) skrev 2018-09-05 00:17:56 följande:
    Det där med ingredienser vill jag trycka på. Jag tror tyvärr inte att så många kollar upp vad de verkligen äter. Jag har hört många som köper till exempel findus köttfärssås på burk och gillar den skarpt. Jag tänkte testa en dag när jag var lat men jag läste vad den innehåller innan jag la den i korgen. Det är jag väldigt glad över att jag gjorde. Det är mest barren, sen 23 procent griskött (!!!!) och efter det är det kryddor osv. Vem fasen gör köttfärssås på griskött? Och bara 23 procent kött i en sås? Findus köper det mesta grisköttet från Irland och det betyder att det kan vara mer rester av mediciner än om det var svenskt griskött.

    Jag har sett liknande saker i färdigrätterna i frysdisken. Men folk får äta vad de vill. Jag tänker inte vara moralpolis.
    Jag kan absolut göra köttfärssås på griskött (har ett bra thailänskt recept..... "köttfärssås" är julite vidare än den svesilienska historien svenskar är vana vid), men det köttet är i alla fall svenskt....
    Because Scandinavians are magical geniuses when it comes to learning English.
Svar på tråden Varför klagar alla på frysmat?