Varför klagar alla på frysmat?
Jag klagar sällan på andras val, men jag vet ju vad jag själv tycker om dem.Och det är tre huvudaspekter för mig.
1: Smaken
De frysrätter som jag har smakat är oftast väldigt menlösa. Smakar inte så mycket alls. Inte sällan åker tabasco-flaskan fram om jag behöver äta färdigmat. Beroende på också parmesanosten (om det är frysta pastarätter). Andra kryddor kan också vara aktuella. Dessutom är de ofta ett enda stort mush.
2: Ingredienser och Näringsinnehållet.
Om jag jämför ingredienserna i den frysta färdigrätt som jag faktiskt på riktigt gillar (findus fisk med mandel) med om jag skulle göra den själv så är det ju lite överflöd. Alaska pollock är inte heller en favoritfisk och det är rätt mycket salt, vilket ju är mindre nyttigt. Ofta är balansen mellan kolhydrater, fett och protein inte heller tillfredsställande.
3: Priset
Jag är medveten här att det är billigt delvis för att de gör väldigt mycket samtidigt. Stor volym = billigare att tillverka. Men en del färdigrätter är lite FÖR billiga, vilket gör det suspekt. Det blir att titta två gånger på den innehållslistan. Det kan ju också vara för dyrt för innehållet, ett problem åt andra hållet. Jag anar att det är den jämna prissättningen som gör det. Det tar helt enkelt igen på gungorna det de förlorar på karusellerna.
Dock är det mest för mig den sammantagna bilden som avgör om det är värt det eller inte, där smaken har prio 1, priset prio 2 och näringsinnehållet prio 3.
Bara för att jag har tråkigt ber jag att få återkomma med några jämförelser färdigrätter vs hemlagat.