• Äldre 6 Sep 09:08
    19123 visningar
    245 svar
    -3 +15
    245
    19123

    Kan ni sluta använda hen!?!?

    Vad är det för fel på folk som inte kan lära sina barn att det finns bara han och hon, inte hen, det är ren och skär barnmisshandel



  • Svar på tråden Kan ni sluta använda hen!?!?
  • Anonym (den)
    Äldre 6 Sep 09:35
    #1
    +4

    jag hatar hen också vet jag inte könet på något så är det den eller denne. Sen finns det bara han och hon och inte några andra kön. Vad tycker du om att vissa kallar djur eller bilföraren för han 

  • Mongol­iet
    Äldre 6 Sep 09:42
    #2
    -5

    Jävla korkade SD-människor ni är. Ni är så jävla värdelösa & fattar inte att det är jätteanvändbart på massa andra ställen än de ni tror.

  • Äldre 6 Sep 09:42
    #3

    Nä. 


    Bunnies, it must be bunnies!
  • Anonym (Hen)
    Äldre 6 Sep 09:47
    #4
    -4 +6

    Snälla utbilda er lite!!! Det finns ickebinära personer som vill bli kallade för HEN och då blir det så. Faaaan blir så less på alla jävla tjötrövar som inte kan acceptera nya ord. Hahaha är ni 4 år gamla eller?

    Om en person vill bli kallad för ett visst namn då lyssnar ni minsann. Men HEN är svårt??? Ni är samma personer som stampar i golvet och börjar lipa för att ni inte ska säga NEGERBOLL... "men vi sa ju det när vi va småå... määääää *lipar*"

    Shut the fuck up och kom ur grottan

  • Äldre 6 Sep 09:53
    #5
    -2 +3

    Det måste verkligen finnas viktigare saker att oroa sig för än ett ord. Om du inte gillar det så behöver du inte använda det, jag ogillar skarpt vad jag skulle kalla vulgära ord (fitta, surkärring osv). Alltså använder jag dem inte, däremot kräver jag inte att andra ska sluta använda dem.

    Hen är ett väldigt användbart ord om du inte vet könet på den specifika personen du pratar om eller om personen själv har valt att hen vill bli kallad hen. Däremot skulle jag aldrig använda hen om min mamma, son eller vän för där vet jag könet. Använd ordet som det bör eller skippa det helt, det spelar ingen roll. Men hitta något vettigare att gnälla över...

  • Anonym (Ja, det borde vi)
    Äldre 6 Sep 09:59
    #6
    -1

    Hen skulle jag enbart kalla en person som faktiskt varken är man eller kvinna, och vill bli ha ett eget pronomen och detta är Hen. Inga PK-typer som fått för sig att de är icke-binära förtjänar det, det enda dessa lyckats åstadkomma i frågan är att stjäla ett användbart pronomen för de som faktiskt är varken eller. Dessa är en på 2 miljoner elelr liknande antal, inte flera procent av befolkningen som bara "känner sig" icke-binära.

  • Anonym (Hålle­r med)
    Äldre 6 Sep 10:03
    #7
    -2 +2

    Håller med dig. Antingen är man en han =snopp eller hon = snippa. Finns inget dubbelkön eller påhittat kön som existerar i verkligheten

  • Anonym (S)
    Äldre 6 Sep 10:08
    #9
    -2 +3

    Håller med.Alla föds med ett kön och då är det pojke eller flicka. Finns inget mellan ting. Om man vill bli kallad hen så ljuger man för sig själv. Och fy för dagis som lär att hen är något normalt. Bedrar barn så att de blir förvirrade och vet inte om de är pojkar eller flickor.

  • Anonym (Hen har kidnap­pats av de lata)
    Äldre 6 Sep 10:08
    #10
    +1

    Från början användes "hen" som en beteckning på en person som var transsexuell som inte kunde eller ville identifiera sig som varken "han" eller "hon". Det tyckte jag var bra och helt OK. Men sen kidnappades "hen" och började användas istället för och synonymt med "han eller hon" och fick alltså en helt annan betydelse. För mig betyder "hen" en transsexuell person. När jag läser på t.ex. 1177 och det står om "barnmorskan ... hen" slår det runt för mig. Är alla barnmorskor transsexuella?

    Lika dant är det med ordet regnbågsfamilj som fått en helt annan betydelse än vad det hade från början i och med att man började använda regnbågsflaggan inom HBTQ-rörelsen.

  • Anonym (Liv)
    Äldre 6 Sep 10:14
    #11
    -2 +4

    Hen är ett väldigt bra pronomen för personer som varken identifierar sig som han eller hon, samt i de fall man inte vet vilket kön en person har alternativt att det är helt irrelevant. "Läkaren...hen ansåg att..."

    Min dotter är 4 och fattar redan när man kan avända hen. Hon skulle aldrig kalla en kompis hen, eller mamma för hen, utan när man inte vet/inte bryr sig. Älskar't!!

Svar på tråden Kan ni sluta använda hen!?!?