• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    Anonym (Landet) skrev 2018-10-05 10:01:40 följande:

    Hej! Andra månaden jag tempar. Ungefär hur många dagar efter äl brukar eran app markera det?


    Efter 3 förhöjda temperaturer i rad. Så om du tempar alla tre dagar efter ÄL blir det ÄL+3. Förra cykeln tempade jag ÄL+1 men inte +2, så då sattes den ut på ÄL+4.
  • oshark
    WanderChild skrev 2018-10-05 11:13:42 följande:

    O lagom tills man klagar av sig så får man positivt test nu precis! Har aldrig haft så starkt streck på ngt test! Så munkpeppar verkar förstärka lh och förbättrar sekretet för mig medan rosenrot förstärker känslan av äl. Helt ok för mig då äl varit väldigt smärtsamt när jag ätit rosenrot. Dock tycker jag äl fortfarande borde komma lite tidigare, kommer bli på cd16-17 nu. Tar det sig inte denna gången så blir det enkel dos RR nästa cykel (+ munkpeppar) o inte dubbel dos som jag kört innan.


    NC säger ju dock att ÄL CD17 är genomsnittet/normen för deras användare, så det är inte så sent Men klart man vill ha då många chanser som möjligt när man försöker! När man inte försöker gör det inget om man har en lite längre cykel haha
  • oshark
    WanderChild skrev 2018-10-05 11:19:32 följande:
    O testar att köra SME metoden denna gången, dagens mys redan avklarat så nu blir det mys hela helgen också ;).
    Mysigt Flört

    Hoppas på bästa scenario och att du får ett plus denna månaden! (Och som värsta scenario att du iaf får en längre lutealfas ifall du inte skulle få ett plus!)

    Jag har fått hem både RR och MP men har bestämt mig för att vänta en cykel till innan jag börjar ta dem. Verkar som att min kropp kanske håller på och reglerar sig lite iaf, fick ju ÄL 7 dagar tidigare denna gången och är nu på ÄL+9 utan skymt av mens. Så förhoppningsvis får jag en lutealfas på minst 10 dagar denna gången, och då känns det som att jag vill se nästa cykels utveckling innan jag börjar äta upp mina pengar haha.

    December är dessutom den månad jag och min man skulle ha bäst chans att lyckas eftersom vi kommer ses varje helg plus vara tillsammans 2 december till någon gång 2-5 januari Glad November och oktober är det bara varannan helg Rynkar på näsan Så tidigare ÄL kanske inte alltid är bra i mitt fall, speciellt inte om den flyttas från en helg vi skulle ses till en vardag!
  • oshark
    Anonym (Landet) skrev 2018-10-06 07:25:26 följande:

    Varför droppar tempen igen? Är på cd 21, hr inte haft några direkta känningar av äl. Har ibland haft så sent som cd 20, kan det vara att äl var först igår?

    Om nån är van att utläsa temp charts då, jag är ny ^_^


    Din kurva är ganska hoppig i allmänhet så det är svårt, men för att tex Natural Cycles ska sätta ut att du haft ÄL ska du ha haft tre förhöjda temperaturer i rad och de ska vara minst ca 0,3 grader högre än dina temperaturer i follikulärfasen.

    Tempar du samma tid varje dag, efter ungefär lile mycket sömn, långt bak i munnen?



    Så här ser min nuvarande cykel ut. Jag ligger ganska jämnt i både follikulär-och lutealfasen, förutom att jag verkar ha en vana av att dippa lågt bågon dag innan ÄL, sen gå upp till min cover line, för att sen dippa igen. Samma sak förra cykeln.
  • oshark
    Anonym (Landet) skrev 2018-10-06 20:57:29 följande:

    Jag tempar runt 06 varje dag, långt bak och efter lika mkt sömn. Jag har en treåring så vaknar till flera gånger varje natt. I natt var vi uppe och kissade kl 3 tex. Har svårt att få till syskon och började till slut tempa förra månaden. Flo satte ut äl men då var jag sjuk, hade en dipp och höjning efter det som borde vart äl, det stämmer med mensen. Nu vete tusan. Undrar om något är galet.


    Ok. Det kan ju påverkas av att man vaknar och kliver ur sängen. NC rekommenderar att man ska ha 4 timmars sammangängande sömn. Tror de har en FAQ-bit om att tempa när man har barn som vaknar under natten, ifall du inte har läst den?
  • oshark
    Anonym (Landet) skrev 2018-10-07 06:59:21 följande:

    Nu har jag läst det :) då blir båda senaste nätterna avvikande. Brukar inte gå upp på natten annars. Idag blev det mätning efter endast två timmars sömn. Tack för din hjälp!


    Inga problem, hoppas det blir bättre Jag läste säkert varenda FAQ på deras hemsida när jag började haha.
  • oshark
    WanderChild skrev 2018-10-11 07:38:21 följande:

    Har inte läst en massa om effekterna av rosenrot annat än att det kan korta follikelfasen, men munkpeppar ger sig ju *på* hela hormonbalansen o alltså hela cykeln och inte bara en del. Jag tror inte rosenrot hade ngn effekt på mig men är helt säker på att munkpepparn hade det. Rosenrot testade jag först i ca 2-3 veckor innan min första äl efter pillerstopp, hände inget under den tiden o slutade äta dem pga olika anledningar. Sen plötsligt 2-3 veckor senare kände jag värk i höger sida o tog ett äl-test som hade ett starkt streck! Testade rosenrot cykeln efter o fick äl på cd16, cykeln efter det åt jag ingen RR men äl kom på cd16 igen ändå. När jag åt munkpeppar fick jag både bättre flytningar o starkare streck på äl-testerna vilket indikerar starkare hormonutsöndring. Är nu på äl+5 o tempen har höjts dagligen sedan äl o jag har nu högre temp än jag haft någon annan gång sen jag började tempa! Smörjer med progesterall men tror att munkpepparn jag åt tidigare i cykeln också kan ha haft en effekt på mina progesteronnivåer.


    Det låter ju väldigt lovande! Min temp var mycket jämnare och lite högre i min andra cykels lutealfas men beroende på hur jag räknar och när jag hade ÄL var den ändå bara 8-10 dagar. Så nu hoppas vi munkpepparn hjälper till lite

    Hoppas det tar sig för dig nu!
  • oshark
    Korvstroganoff skrev 2018-10-13 08:18:04 följande:

    Hoppar in i den här tråden, jag tempar också och har gjort bara i knappa månaden :) skulle gärna ha bild på hur en graf som gått in i graviditet ser ut om någon har? Har försökt att googla utan resultat!


    Hej,

    Du kan hitta några grafer i tråden som heter Tråden för oss som använder Natural Cycles vet jag. Men tyvärr verkar man ofta inte kunna se äldre bilder, så kan inte se alla.
  • oshark
    Anonym (T.) skrev 2018-10-17 10:17:28 följande:

    oj, missade ditt svar. Jag hoppas det, men även appen verkar tycka så :) Jag misstänker dock att det blev något knas med termometern dom där fyra första dagarna för det känns inte helt rimligt att jag hade prick 36,50 alla dom dagarna. Men hursomhelst så är det ju högre nu, efter en dipp, så det känns ju lovande. Så otroligt segt att vänta nu bara..


    Jag har haft exakt samma temp tre dagar i rad förut så det är inte omöjligt

    Hur kommer det sig att du inte tempat i början (om man få fråga)? Har du precis börjat eller hade du bara ett uppehåll?
  • oshark
    WanderChild skrev 2018-10-17 06:56:34 följande:

    Munkpeppar o progesterall gjorde susen! Äl+11 idag! Är i chock!


    Asså jag måste skriva igen att jag är så glad för din skull!

    Jag hoppas på att jag följer efter dig även i det här eftersom du legat ett steg före mig Men fick min första tempdipp idag så om mönstret från mina första två cykler följs har jag troligtvis ÄL fredag vilket är sämst timing. Hoppas på lördag iaf, söndag vore allra bäst.
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid