• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    WanderChild skrev 2018-10-22 08:43:27 följande:

    Hoppas du bara missat peaken! Och jag tror säkert man kan få äl-fri cykel trots att man äter allt möjligt. Det är ju bara kosttillskott/naturläkemedel som påverkar kroppens egna hormoner och inte *starka* läkemedel som provocerar fram äl.. Men hoppas du haft äl!

    Själv ringde jag precis bm o fick tid tisdag nästa vecka! Fick prata med samma som jag va hos förra veckan och hon sa att de efter mitt besök då satte sig och läste på kring de saker jag frågat om och hon inte kunnat svara på så det känns ju positivt!


    Ja det låter ju bra!

    Hade en konstig krampkänsla i magen (men högt upp, ovanför naveln) igår när jag skulle sova som jag inte vet om den är relaterad. Men så låg temp dom jag hade idag brukar jag bara ha som dipp innan ÄL, så hoppas på idag. Imorn blir ju lite sent när man bara kan få yill det fredag och lördag natt..
  • oshark
    WanderChild skrev 2018-10-22 16:37:03 följande:

    Håller tummarna! Jag har nån gång fått lägre temp dagen efter själva äl, då har äl skett på kvällen innan o tempen verkar inte hunnit upp under natten. Du hade kanske ngt liknande?


    Vem vet

    Är det ÄL idag finns ändå chansen då vi fick till det två och tre dagar innan. Inte optimalt men bättre än 6 och 13 dagar innan :-P
  • oshark
    cassandra92 skrev 2018-10-22 19:04:42 följande:

    Okej jag riskerar att låta som ett pucko nu men jag vet inte. Tapp, som i livmoderstapp?? Kan man känna den?


    Nä, inte alls puckat

    Ja, livmodertapp. Om du för in ditt långfinger kan du oftast känna den (en rund grej som pekar ut inne i slidan). Jag brukar göra det direkt när jag ska gå på toa på morgonen. Då blir det nästan samma tid varje dag och samma position (sittandes på toastolen). Tappen ändrar höjd, hårdhet och öppenhet under cykeln, hård mjuk öppen = ägglossningsdags. Sen blir den låg hård stängd till mens då den öppnar sig igen, alternativt håller sig stängd och du får ingen mens och är gravid (lite förenklat). Om du googlar cervical position finns det massvis med bra information (och tom bilder om du är intresserad). Jag är på min andra cykel med tapp-kännande och har vetkligen börjar känna skillnaderna.

    När den är riktigt låg får jag bara in till första knogen/böjen på fingret och när den är riktigt hög når jag den knappt. Min är sen alltid lägre på kvällen än på morgonen (vilket jag upptäckte för att det nästan var svårt att få in min menskopp på kvällen för tappen var så låg!).
  • oshark

    ÄL kom inatt. Vaknade med stängd tapp och min sedvanliga upp-till-coverline-temphöjning. Så la in lördagen och söndagens ÄL-tester som positiva och så gårdagens som negativt. NC kommer sätta ut ÄL idag efter tre höjningar.

    Håll tummarna att det finns några simmare kvar som väntar otåligt sen i lördags natt

  • oshark
    Anonym (T) skrev 2018-10-23 07:53:02 följande:

    Borde ju inte vara omöjligt Vad är det dom säger, upp till fem dagar?:) Håller tummarna för dig :)


    Jupp, fem dagar vid 'perfect condition'.

    Tack håller tummarna för dig också!
  • oshark
    WanderChild skrev 2018-10-23 12:47:29 följande:

    Får hoppas de är livskraftiga! :)


    Och att jag är 'gästvänlig' haha!!
  • oshark
    cassandra92 skrev 2018-10-23 15:20:46 följande:

    Hej. En fråga. Måste man ha en dipp i temperaturen efter ÄL för att det ska finnas chans att vara gravid?


    Nä absolut inte. Och även om man har en dipp måste man inte vara gravid. I mina två cykler jag tempat har jag dippat ÄL+4/5/6 men inte varit gravid. Troligtvis är jag bara känslig för att östrogenet skjuter till.

    Så finns de som dippar och är gravida, de som dippar och inte är gravida, de som inte dippar och är gravida och de som inte dippar och inte är gravida
  • oshark
    oshark skrev 2018-10-23 15:29:04 följande:

    Nä absolut inte. Och även om man har en dipp måste man inte vara gravid. I mina två cykler jag tempat har jag dippat ÄL+4/5/6 men inte varit gravid. Troligtvis är jag bara känslig för att östrogenet skjuter till.

    Så finns de som dippar och är gravida, de som dippar och inte är gravida, de som inte dippar och är gravida och de som inte dippar och inte är gravida


    Alltså en dipp per cykel runt ÄL +4, 5 eller 6 (kommer inte helt ihåg). Sen upp igen dagen efter.
  • oshark

    Är det någon som vet hur snabbt livmodertappen sluter sig efter ägget släppt?

    Jag gick och la mig i måndags med öppen tapp. Vaknade på morgonen med stängd tapp. Då antar jag att ägget släppt under natten? Min temphöjning på tiafagen var upp till CL (samma sak förra cykeln). FF sätter ut ÄL i måndags, NC i tisdags.

    Inte för att det spelar jättemycket roll, men min tanke är att ägget släpper mitt i natten när jag sover och att progesteronet inte hinner kicka in tillräckligt för att temperaturen ska höjas över CL. Dock en nästan 0.3 graders höjning från måndag till tisdag då jag dippar lågt innan höjningen till CL.

    Den här cykeln känns det dock som jag ligger ganska lågt i temp de här första dagarna.. 36.5 och 36.6 jmf med 36.72 och 36.68.

Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid