Inlägg från: Anonym (T) |Visa alla inlägg
  • Anonym (T)

    Inget stöd i mitt val

    Jag är gravid och står i valet och kvalet att behålla eller ta bort. Det jobbiga är att ingen stöttar mig, i vilket val jag än gör. Utan det är mer som att folk tycker jag får skylla mig själv. Visst kan det vara så, men man behöver hur som helst stöd oavsett i en sån här stor fråga.

    Hade jag bara haft någon som stått bakom mig så hade det blivit enklare.

    Har ett barn sen tidigare och är ensamstående. Hade jag haft en man som sa att vi gör det här tillsammans, så hade jag tveklöst behållit. Nu är jag helt ensam. Pappan bryr sig inte alls (lämnade han innan jag visste jag var gravid pga hans mentala hälsa).

    I vilket val jag än gör kommer folk vara dömande mot mig.

    Vad gör man?

  • Svar på tråden Inget stöd i mitt val
  • Anonym (T)

    Jag vet att jag kan ge barnet en bra uppväxt, har en stabil inkomst och bostad osv. Mycket kärlet har jag att ge också.

    Saken är den, att det är samma pappa till båda barnen. Så det innebär ju egentligen inte mer problem än vad det redan är. Jag har också tänkt mycket att det kanske på sikt skulle vara bra för det andra barnet med ett syskon av samma pappa, då de tillsammans blir starkare mot han. Men jag kanske tänker helt fel här ?

    Sen tänker jag mycket på praktiska saker som kommer senare, som att det blir mycket mer vab, två små sjuka samtidigt, inskolning osv. Att klara det ensam. Men det gör man väl?

  • Anonym (T)
    Anonym (Jessika) skrev 2018-09-11 08:07:45 följande:

    Två barn som blir sviken av samma pappa är inte särskilt bra utgångspunkt nej. Det finns många risker med att göra så. Du gör absolut inte dina barn en tjänst av att göra så. Och som sagt, du kan inte på förhand veta om hans dåliga gener ärvs av barnen. Kanske du får kämpa med diagnos på barnet också?


    Det är just det jag inte vet om jag gör dom en otjänst eller inte. Vad är det för risker som finns när det är två barn menar du?
  • Anonym (T)

    Tack alla som svarat. Jag kommer ringa abortrådgivningen idag. Börjar bara gråta av tanken på abort, men det kanske är det bästa i det här fallet.

  • Anonym (T)

    Ville bara skriva ang den psykiska ohälsan så grundar sig det mesta i en taskig uppväxt(misshandel etc) och droger i ungdomen. Ingen annan i hans familj mår mentalt som han. Så tror inte det är så mycket ärftlighet gällande det.

  • Anonym (T)
    Anonym (Jessika) skrev 2018-09-11 10:17:41 följande:

    Fast det vet du inte. En problematik med missbruk brukar vara ärftligt. Och självklart kan hans föräldrar ha nån form av diagnos som han kan ha ärvt och det kan givetvis ärvas vidare i ditt barn. Så även ett missbruk kan gå i arv.

    Alla barn borde slippa såna föräldrar. Det gynnar inte barnen det minsta att växa upp under såna förutsättningar.


    Mitt barn växer inte upp med en sån förälder. Jag ser till att ge mitt barn en trygg uppväxt. Mitt barn är väldigt glad och trygg i sig själv tack vare det. Det finns många barn som växer upp i familjer med föräldrar som bråkar och de barnen mår skit, sånt får inte ens mitt barn uppleva.
  • Anonym (T)
    Anonym (Jessika) skrev 2018-09-11 12:41:22 följande:

    Fast det är ju under förutsättning att du håller dig borta från ditt ex, vilket du inte tycks ha gjort eftersom du är gravid igen.


    Vet inte vart du vill komma. Mitt barn har fått umgås med sin pappa under de perioder som han har mått bra, i övrigt har dom inte fått träffa varandra. Och i fortsättningen kommer jag inte ha någon personlig kontakt med pappan, utan allt kommer ske med en kontaktperson (förutsatt att umgänget fortfarande ska gälla).

    Om du varit i ett förhållande där man blir manipulerad etc så hade du inte uttryckt dig som du gör. Jag är mycket väl medveten om allt och behöver inga moral predikningar.
  • Anonym (T)
    Denise855 skrev 2018-09-11 14:37:24 följande:

    Hej

    Är i samma sitvation. Har en dotter sen tidgare 11år.

    Och är gravid och pappan har lämnat mig.


    Är du lika splittrad som jag? Eller överväger du abort mer?
Svar på tråden Inget stöd i mitt val