Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    Inget stöd i mitt val

    Anonym (Jessika) skrev 2018-09-11 13:12:13 följande:

    Jag har varit gift i 15 år med en alkoholist så jag vet vad jag pratar om när det gäller genetiskt arv och miljön under uppväxten. Och jag vet hur barn reagerar och agerar på en sån uppväxt.

    Du har redan ett barn med denna man och det får växa upp under speciella omständigheter kring umgänget med pappan och jag reagerar mest på att det verkligen inte är en bra ide att föda ännu ett barn till samma förutsättningar. Det är inte schysst. De kommer inte precis att tacka dig för den uppväxten.

    Och jag misstänker att det är det här din omgivning reagerar på och inte ställer upp på. Och därför tycker att du får lösa det här utan dom.

    Du skulle verkligen behöva en hand att hålla i givetvis. En kurator på gyn/abortmottagningen kan guida dig rätt i dina funderingar oavsett vad du väljer.


    Jag är barn till en nykter alkoholist som också hade psykisk ohälsa (brukar gå hand i hand).

    Jag är en fullt fungerande vuxen med familj och utan missbruksproblematik, tycker det är tråkigt om jag hade blivit aborterad...

    Naturligtvis är det problematiskt för barn till missbrukare, men att det skulle användas som enda skäl till abort känns lite knepigt.

    Uppenbarligen valde du ju själv att inte avsluta dina graviditeter trots samma förutsättningar.
Svar på tråden Inget stöd i mitt val