Inlägg från: Akira Öken |Visa alla inlägg
  • Akira Öken

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2019-05-13 14:03:14 följande:

    hej! hoppas ni hade en toppenweekend!!

    vi har vart rätt aktiva med 2 middagar (vill gärna passa på att umgås med folk/träffa folk medan man inte har andra distraktioner hehe!) sen köpte vi en byrå på blocket som ska fyllas med lillans grejer nu, känns jättebra att ha bra med förvaring vilket jag varit lite orolig över (i en tvåa blir det ju lätt lite rörigt annars..)!!

    känner mig redo för bebis nu men rätt skönt att ha några dagar för sig själv nu också när jag inte jobbar :) 

    Hur mår du?


    Tack! Det här varit en fin helg! Men jag är rätt ostabil och har bland annat brutit ihop för att en ögonbrynspenna gick sönder (du fattar nivån). Men även ledsen för att jag känner mig tjock och ful och tänker att alla andra också tycker det (inte likt mig). Nu är vi hemma och det är skönt även om helgen varit mysig.

    Bra med förvaring! Och att köpa begagnat med för den delen. :) Skönt att du orkar vara aktiv. Jag förstår verkligen att du känner dig redo, bara fråga om dagar nu ju!
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2019-05-14 09:56:47 följande:

    Vad tiden går, v.26 redan:) Åh saknar magen så ibland men Jobbigt med alla besvär du har, dem saknar jag inte! Förstår att de fysisks förändringarna är påfrestande, det kände jag verkligen också! Min kropp har återhämtat sig väldigt bra, tappat mycket muskler dock eftersom jag inte kunnat träna på 1 år. Mina tips för en snabb återhämtning är att träna och röra på sig så mkt och gott det går och försöka äta rätt under graviditeten. Sen försvinner det mesta förhoppningsvis rätt snabbt efter förlossningen men extra fett man samlat på sig får man jobba för att bli av med så det tar ju sin tid:/ Jag har kommit igång med mamma mage övningar och övningar som är bra efter kejsarsnitt. Sen tar jag minst 2 st 8 km promenader i veckan. Så sakta men säkert ska vi nog hitta tillbaka:)

    Har ni varit iväg på en weekend? Vart bar det av:)?


    Eller hur! Nu gör den faktiskt det på riktigt! Snart v 28. :) Inte så farligt ändå, tänker att många har det så mycket värre och att jag verkligen har haft en problemfri graviditet hittills. Men som en vän sa: "ni har väl haft ert" och det är ju så sant att det krävdes så mycket för att ens komna hit, så det känns rättvist på nåt sätt. Och jag vet ju att det verkligen inte är så för alla, en del får ju kämpa hela vägen.

    Låter som bra tips! Du blir nog stark snabbt igen!

    Vi var i London! Det var trevligt, men ingen toppenresa.
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-05-14 10:05:56 följande:

    ja alltså herregud - stabil är kanske inget man brukar kalla en gravid kvinna ;) känner igen mig precis med psykbryt... - jag ville att mannen skulle ta några foton på mig igår eftersom vi inte har några nu när jag är supergravid. och jag ville ha FINA foton. ja men gissa hur det slutade, jag kände mig jätteful och tjock efter att ha sett bilderna och raderade varenda en. (och det är VERKLIGEN inte jag i vanliga fall!!!) har ju heller inget fint att ta på mig heller :( får kanske försöka anstränga mig och ev. ge det ett nytt försök - får skylla på mannens mobilkamera annars...

    däremot VÄGRAR jag skicka foton till andra på min gravidmage - (jag tycker det är ganska ohyfsat att fråga någon om bild för att vara ärlig...) inte för att jag skäms - har en fin mage - men vill inte vara samtalsämnet bland den personen och hens vänner eller bli uppvisad som djur på zoo typ. så jag har bara sagt blankt nej till vissas förtret HAHA - de har haft rätt svårt att förstå.

    hur känner du med sånt? 

    Kram!


    Lika skönt varje gång andra berätta om sina känslor under graviditeten! Det får en att känna sig mindre knasig. Vad tråkigt med korten! Ni kanske kan göra ett nytt försök? Kanske du inte ska titta på bilderna förrän en tid efter förlossningen. Det finns ju en möjlighet att du länge annorlunda för dem då. :)

    Jag har bara skickat ett par bilder på magen till familj. Om andra skulle fråga skulle jag nog säga nej eller att de får titta/känna på magen när vi ses.

    Känner du av något? Kram
  • Akira Öken
    mulin skrev 2019-05-14 12:05:19 följande:

    Herregud vad häftigt och roligt att få skriva i en gravidgrupp, första gången!

    Min resa började 2015, men hade då åldern emot mig så jag var tvungen att vänta på att fylla 25. Vi hade manlig faktor. För 6 månader sen hade jag åldern inne, i februari fick jag påbörja min första behandling och äggplocket slutade med totalfrys. Så den första insättningen blev 30/4 och jag trodde ALDRIG jag skulle ha sån tur att få ett plus på första försöket, men det fick jag. Så blandat med glädjen är nu oron hur allt kommer gå. Men jag är ändå såå lycklig då jag aldrig tidigare varit gravid <3


    Stort grattis! Kommer precis ihåg hur det kändes och hur orolig jag var i början!
  • Akira Öken
    Fröken Rabarber skrev 2019-05-14 19:23:31 följande:

    Jag har också massa hormonstormar just nu(v. 25), men värst är tröttheten. Känner mig som en övertrött treåring på eftermiddagarna. Och även känt lite halsbränna. Men är glad att ungen lever runt i mig. Tycker däremot att gravidmagar är väldigt vackra så njuter än så länge av att ha den. Även om det är lite tungt ibland. :)


    Jag var hos en sjukgymnast i veckan som sa att kroppen sprutar ut extra hoemobet kring vecka 25 och att många får problem med värk under den perioden. Tänker mig att de där extra hormonerna ju lär påverka fler områden än fogarna.

    Jag kan tycks att andra med gravidmagar är så himla vackra! Vid föräldrakursen för några veckor sedan samlades över hundra kvinnor med gravidmagar i olika storlekar, det var så fint att se! Ibland tycker jag min är fin, men vissa dagar känner jag mig så fruktansvärt stor och ful.
  • Akira Öken
    anina skrev 2019-05-14 22:38:39 följande:

    BF+4 imorgon och ingen bebis än. Var inne och kollade ifall kroppen var redo för igångsättning idag, vilket den inte var. Ny koll på fredag.

    Hade inte alla räknat med att gå över tiden. Såå drygt. Hoppas ni mår bra alla. Kram


    Hur går det för dig? Händer det något?
  • Akira Öken
    tossaliten skrev 2019-05-15 08:27:42 följande:

    Tiden går långsamt känns det som, är i v 23 nu, men samtidigt snabbt konstigt nog.

    Jag är fortfarande nojig över allt och tycker det är svårt att handla saker fast jag gärna vill... :( Rädd att man ska stå där med saker och så ingen bebis :( 

    Jag har bara gått upp 1-1,5 kg hittills och är lite rädd att det ska säga PANG så är det 20 kg +. Hur såg er viktuppgång ut?

    Någon här som varit på Ullared och handlat bebisprylar? Isf hur såg det ut, är det värt att åka dit? Har nästan 40 mil dit nämligen...


    Jag är i vecka 27 och har gått upp cirka 13 kg. Tänker att det är väldigt olika och att det ena är lika normalt som det andra. Det kan ju bli så att du samlar på dig vätska i kroppen och går upp mycket det sista månaderna. Å andra sida lär du gå ner dem nästan på en gång efter förlossningen om det skulle bli så.

    Förstår precis rädslan för att stå där med allt inköpt och förberett, men utan bebis. Vi köper något litet då och då.
  • Akira Öken
    LillaAw skrev 2019-05-17 19:30:22 följande:

    Den 11 maj kom vår lilla flicka i raketfart i vecka 37+2. Anade inget när vi tittade på lets dance. När jag skulle gå och lägga mig brakade helvetet lös. 6 värkar på 10 min direkt. En halvtimme senare va vi i taxi till BB. Hade inte packat väskan utan slängde snabbt ner lite grejer. Då det var fullt fick vi vara på ett undersökningsrum. Väl där försökte de sakta ner förlossningen med bricanyl men utan effekt. 3 timmar senare var jag öppen 10 cm. Vi fick till slut ett rum och ut kom hon tidigt på morgonen. Hon har haft gulsot så vi har varit på sjukhuset varje dag sedan vi kom hem för att ta blodprover och har matat henne enligt schema. Nu får vi amma fritt och hon har passerat födelsevikten på 3.072 gram :) är så kär i henne.


    Åååååh! Grattis! Vad fin hon är! Tänk att det gick så snabbt! Du får berätta mer när du hinner och orkar!
  • Akira Öken
    mulin skrev 2019-05-19 12:18:42 följande:

    Tack! Ja herregud vad allt ska överanalyseras. Livrädd så fort jag tycker ett symptom börjar lana av. Det kommer va riktigt lång väntan till första ultraljudet :)


    I det här sällskapet är det inga konstigheter, vi har alla varit där. :) När är ultraljudet?
  • Akira Öken
    anina skrev 2019-05-19 18:49:33 följande:

    Nej ingenting. Hade en tid för ev igångsättning idag men kroppen är fortfarande omogen. Tappen är bakåt och hård och de kommer inte in för att göra en hinnsvepning ens. Läkaren har egentligen sagt att de vill sätta igång senast idag, men eftersom det är söndag så fick jag en ny tid imorgon. BF+9 imorgon. Hur har du det?


    Åh vad drygt! Berätta gärna hur det gick imorgon!

    Jag har det rätt bra. Magen växer och jag har mycket halsbränna och börjar bli tröttare igen. Ryggen värker från och till, men det är ingen större fara. :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF