Inlägg från: Akira Öken |Visa alla inlägg
  • Akira Öken

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Ellencassandra skrev 2019-06-06 22:41:19 följande:

    Jag är på bf + 4. Var inne idag för minskade fosterrörelser men det såg bra ut så det var skönt. Nu går man bara å väntar :) hur går det för dig å lillen?


    Åh, frustrerande (kan jag tänka mig?). Hur mår du och hur klarar du värmen?
  • Akira Öken
    BaKu skrev 2019-06-06 21:57:47 följande:

    Lite tyst här på sistone. Hur går det för alla?


    Rätt bra här! Vecka 30 nu. Jag känner mig ganska stor och tung. Lite jobbigt med värmen och jag gick väldigt mycket förra helgen och fick ont i en häl. Nu försöker jag vila foten och går så lite som möjligt.

    Hur mår du?
  • Akira Öken
    Ellencassandra skrev 2019-06-07 09:51:28 följande:

    Ja det har varit frustrerande de första dagarna men nu känner jag mig rätt lugn ändå.. det sker när det sker! Men ooom värmen e jobbig haha. Var känslig redan innan för värme men nu är det tusen ggr värre som gravid. Kunde inte alls sova inatt pga värmen. Ska köpa en fläkt idag :P hur mår du? Vecka 30 såg jag :D ska du ta ut graviditetspenning å gå två månader innan eller hur har du tänkt? :)


    Förstår det, hoppas att det blir lite växlande mellan varmt och kallt och regn och sol i sommar. Tycker också det är jobbigt med för mycket värre även i vanliga fall. Vi är bortresta över helgen och denna gång var vi förutseende och tog med en fläkt! Hoppas att du fick tag på en!

    Jag jobbar juni ut och sedan tar jag semester och är ledig till en bit in i augusti. Sen väntar jag på bebisen som är beräknad 20 augusti. Om den inte kommer före förstås. :) Mitt arbete är inte av den karaktären att det är rimligt eller tänkvärt att få gravidpenning.

    Händer det nåt hos dig?
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-06-07 14:20:35 följande:

    ja hon äter väldigt mkt nu och jag ger lite ersättning så nu tror jag hon gått uppå! bm kommer i morgon och kollar hennes vikt!!

    det går bra tycker jag - haft mina första dagar själv med henne. igår natt sov hon som en ängel och i natt ville hon bara ligga på mig så då fick jag ingen sömn istället. vet inte om det finns några tricks att få dem att sova i sin egen babynest/säng just nu känns det omöjligt här.. har fått nackspärr efter nattens bravader också :/  men hon är underbar och på dagarna skärper hon till sig och sover mer... men då har jag svårt att komma till ro - de renoverar huset bredvid här så det låter som att det faller bomber utanför ungefär- haft värsta värmeböljan med 32 gr varmt en vecka också och vill gärna skaffa lite korsdrag då - måste nog köpa ordentliga öronproppar...

    när tänkte du gå på föräldraledighet? ajälv lever jag på kaffe o dextrosol nuförtide ;) vill tipsa om att packa ner dextrosol i bb-väskan - det var det enda jag kunde få i mig på 12 timmar med värkar! och sen köpte jag såna där vitamin well flaskor -  de gjorde susen! och glöm inte sugrör så din man kan hålla flaskan!!!!

    Kram =)


    Skönt att höra att det går framåt! Öronproppar låter som en god idé. Vilken värme! Även här har det varit väldigt varmt, men ni har några grader högre än oss.

    Bra tips med dextrosol (och sugrör)!

    Jag går på semester den 1 juli och sen planerar jag inte att komma tillbaka på ett bra tag. :)
  • Akira Öken
    BaKu skrev 2019-06-07 21:42:36 följande:

    Dextrosol och sugrör är toppen. Vill dock åter tipsa om isglass. Hade också svårt att äta, men glass var både gott, svalkande, lättare än att dricka och mycket socker i! Åt det under krystvärkarna, haha!


    Isglass är uppskrivet på min mans lista över bra saker att äta under förlossningen! :)
  • Akira Öken
    BaKu skrev 2019-06-07 21:54:12 följande:

    Skrev ett annat svar om lillen, men själv mår jag bra. Sömnen är lite sämre för tillfället, men hanterbart. Börjar få lite kläm på saker och ting vilket känns skönt.

    Har också börjat aktivera mig mer när jag är ensam med lillen. Vi går på öppna förskolan och har börjat umgås med en annan mamma och bebis från föräldragruppen. Har inte känt något jöttebehov av att göra så mycket innan, men nu börjar det bli svårt att underhålla lillen en hel dag själv så måste göra saker av det skälet. Så får man göra lite annat själv också.

    Nu tränar vi på att mannen ska kunna natta också. Innan somnade ju lillen när han åt, men nu måste man aktivt natta honom så det är nytt för mannen. Lillen är ju så van vid mig så det brukar gå utan problem, men varken han eller mannen reder att mannen försöker. Men målet är att det ska gå. Visst går det oftast natta genom en promenad, men känns som det även måste gå utan vagnen. Så snart vi har lyckats med detta så tänker jag börja ta upp lite träning. Då kan jag nämligen komma iväg minst tre timmar utan att jag behövs och det vore toppen. På tre timmar hinner man ju en hel del :)

    Ja se till att vila foten! Man är mycket på fötterna sen när barnet kommer. Först för att man inte har rutin på vad som behövs när och var så man springer efter grejer hela tiden. Sen börjar man längta ut och då blir det gärna en hel del promenad och sen är det mycket bära på barnet. En del vill ju bli burna konstant och nöjer sig inte med att en sitter ner. Man måste stå och gärna gå :p


    Spännande att höra om hur det går för er och hur allt utvecklar sig! Låter skönt att du snart får komma igång med lite träning igen och får möjlighet till lite tid för dig själv.

    Jag vilar den och det är väl lite bättre, men samtidigt väldigt frustrerande att inte kunna vara lika aktiv som jag är van vid.
  • Akira Öken
    tossaliten skrev 2019-06-08 11:38:07 följande:

    Ramlade i onsdags. En rejäl Vurpa där jag landade med magen först. Var inne och kollade. Det de kunde se var bra men känner att Rörelsen är mindre. Kan de ändras ändå olika veckor?

    Har ont i ryggen, lite magen, armarna, knäna och revbenen. Det minskar dock lite.


    Usch vad läskigt! Hur har det gått? Var du inne på någon extra koll?
  • Akira Öken
    BaKu skrev 2019-06-09 20:35:17 följande:

    Låter bra det! :)Förstår det, men passa på att njuta av att inte behöva göra något istället. Ta tillfället i akt och kolla lite bra serier eller pyssla om du gillar det. Själv håller jag på mycket med virkning och det var först idag jag fick chansen (och hade lust och ork) att göra det igen.


    Kan tyvärr inte njuta så mycket av det. Jag skulle gärna t ex måla mer eller lägga mer tid på odling. Men som det är nu kan jag inte prioritera det då hemmets "förfall" gör mig väldigt stressad. Vi har pratat mycket om arbetsfördelning och att jag behöver mer lugn och vila. Men mannen får inte riktigt till det. Han gör allt jag ber honom om, även om det tar tid ibland. Men det är som att han till viss del saknar egen initiativförmåga. Och om jag ändå behöver be om det mesta är det, trots trötthet och värk, enklare att göra det själv.

    Hur löste/löser ni (och andra i tråden) det?
  • Akira Öken
    tossaliten skrev 2019-06-09 20:41:56 följande:

    Jag har ont i HELA kroppen verkligen. SÅ det var en väldig smäll. Blå på ena handen, ont i revbenen på ena sidan, ont i kanten på livmodern (säkert diafragman som fick sig en smäll), ont i knäna och ont i ryggen haha haha

    Nu börjar det lägga sig lite grann på dag 4 efter fallet.

    Jag ringde in så snabbt värkarna hade lagt sig och de sa att det troligtvis inte var nån fara för dom ligger så inbäddade. Så länge jag inte blödde eller bebisen inte ville röra sig så var det ingen fara...

    Tyckte dock den var lite seg och sådär så 2 timmar senare ringde jag igen och fick komma in. Allt såg bra ut då.

    Sedan har jag upplevt det som om bebisen varit mkt mkt lugnare sedan fallet... och i går kväll så hade jag ingen känsla av att hen rörde sig på flera flera timmar. Kvällar och nätter är då det är mest aktivt annars. Försökte buffa på ALLA tänkbara sätt, drack stark saft, åt mackor, åt glass, låg på sidan, låg på rygg... ja ju name it!!

    Då tänkte jag att moderkakan kanske fikc sig en törn så ringde in till förlossningen och de tyckte jag skulle komma in. 

    Så gjorde en ny kontroll. Läkaren sa att nu när det gått 4 dagar och allt ser bra ut behöver jag inte oroa mig för fallet mer!

    Så nu ska jag försöka låta musklerna läka efter fallet och njuta av att det är sommar och snart är graviditeten slut ;) 


    Fy vad läskigt, men vad skönt att det gick bra! Bra också att du följer din känsla och verkligen gick och kontrollerade en extra gång att bebisen mådde bra! Hopas att du har mindre ont nu. Kram
  • Akira Öken
    BaKu skrev 2019-06-11 08:26:46 följande:

    Min man har varit fantastisk i att göra allt hemma under både graviditet och i början när jag var fast i amning dygnet runt. MEN han ser inte att det är smutsigt, han störs inte av det på samma sätt, han gör saker på annat sätt än jag osv och det kryper i kroppen av det. Jag bestämde mig i början av vårt förhållande att jag inte skulle tjata och inte bestämma hur saker ska vara och göras. Mitt sätt är kanske inte rätt egentligen. Har försökt se det från andra sidan att hellre tvätten hamnar huller om buller i garderoben än att den ligger otvättad i tvättkorgen.

    När det gäller saker ska göras har jag ofta sagt att denna veckan måste det och det göras så får jag stå ut med att det görs söndag kväll. Ibland säger jag bara att nu ska vi städa och så går han med på det. Sen att jag kanske bara orkade sortera posten under graviditeten så gjorde vi det ihop och det blev gjort.

    Efter fem år ihop ser jag en stor förändring. Han reagerar snabbare, han gör det bättre och för inte så länge sen berättade han att det var en av sakerna han älskade med mig, att jag hade överseende med vissa saker och lät honom lära sig.

    Det kan kännas fel att en vuxen man inte kan se när det behöver städas. Men måste inse att vi alla är olika och har våra brister. Han försöker verkligen och jag är tacksam över att det är en av hans största brister. Sen får jag träna på min brist att saker ska vara som jag vill.

    Men vi körde ett tag en app där vi kunde lägga till att göra lista och inköpslista. De var synkade mellan telefonerna så skrev in vad som skulle göras och sen kunde den som gjorde det bara bocka av. Wunderlist tror jag den hette. Kanske kan vara en idé så vet din man vad som måste göras.


    Jag försöker, precis som du, tänka att han gjort enorma framsteg under vår tid tillsammans. När vi träffade kunde han inte laga mat, alltså knappt koka pasta. Han visste inte heller hur man gjorde när man städar. Men det hjälper inte mig riktigt nu. Jag har höga krav, både på mig själv och honom. Jag har sänkt dem ordentligt och kan acceptera att det ibland är både dammigt och stökigt. Men det är inte bara städning, utan trädgård, handling, tvätt, planering, viss renovering, bilskötsel etc i all oändlighet. Vi bor i ett stort hus som vi älskar, men med det följer mycket arbete.

    Han får göra saker på sitt sätt, bara de blir gjorda. Jag klagar eller kritiserar inte det han faktiskt gör.

    Vi har testat en app, han byggde en själv som skulle passa hans behov. På appen lade han åtskilliga timmar under ett stort antal kvällar. Jag tror han började lägga in saker som skulle göras, men sen dog det ut och jag började skriva på en lista istället. Listan blev liggande så gott som orörd i flera veckor.

    Varje gång vi pratar om arbetsfördelningen och min stress, blir det bättre några dagar.

    Jag vill leva jämställt med min man och det är även hans önskan. Men jag fattar inte hur vi ska få till det när jag projektleder så gott som allt som sker. Slutar jag så händer inget. Jag är så rädd att stå där om något år med en ännu större arbetsbörda och en man som står bredvid och tycker han tar sitt ansvar när han gör det jag ber honom om. Jag vill inte leva så, men vet inte hur jag ska göra för att få till en varaktig förändring.
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF