Inlägg från: BaKu |Visa alla inlägg
  • BaKu

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2019-01-31 09:23:57 följande:

    Hej på er!

    Jag var ju på en undersökning hos gyn förra veckan pga sammandragningar och allt verkade frid o fröjd när jag var där. hon tog dock lite prover för att säkerställa att jag inte hade uvi eller annan infektion. igår fick jag hem ett BREV från gyn där det sod att de hittat en 'ofarlig' infektion och bifogat låg ett recept på medicin som skulle hämtas ut. 

    jag hade haft en middag hemma så öppnade inte brevet förrän kl 22 och började googla på 'bakteriell vaginos' som jag tydligen hade. hittade då givetvis en massa statsitik och undersökningar om att just BV kan leda till för tidig födsel 

    som tur e har vi ett nattöppet apotek i stan så jag fixade tabletterna direkt och tog första igår innan jag la mig. Men känner mig fortfarande orolig (trots att jag inte kan göra nåt åt detta nu) och irriterad på min gyn att de inte ringde och berättade detta så fort de fick svaren istället. (kollar inte brevlådan varje dag).

    någon annan som hört om/haft bakteriell vaginos? skräckhistorierna kan ni kanske hålla för er själva...men så 'ofarlig' känns den här infektonen absolut inte...kram på er!


    Usch så jobbigt. Men om du har fått medicin så ska det nog inte vara någon fara. Tänker att om de hade trott det skulle vara något farligt så skulle de ju ha ringt så ta brevet som något positivt!

    Vet att det är omöjligt att sluta oroa sig. Men passa på att varva ner och ta hand om dig själv.
  • BaKu
    Inalina skrev 2019-01-31 10:54:15 följande:

    ja man tycker ju det borde vara ett bra tecken att de inte ringde med andan i halsen.. - ska tlll gyn nästa vecka kanske kollar de att allt är bra då.

    jobbigt för dig med feber :/ och 39gr är ju högt- - förstår att du mår dåligt hoppas du kommer på benen snabbt och kanske kan få lite tips o knep mot mjölkstockning. Kul att lillen är som ett litet ljus i alla fall då hihi


    Be att de kollar när du ändå är där så kan ju du känna dig lite lugnare.

    Han är väldigt nöjd idag, men han var precis så snäll att han bajsade och kräktes på sin far. Han höll på att spy själv då så fick ta över och då kissade han på mig. Inte världens mest lyckade blöjbyte, men bara att vänja sig...
  • BaKu
    Akira Öken skrev 2019-02-03 00:39:38 följande:

    Hej!

    Jag har följt er länge, men inte vågat komma in. Men nu är jag här till slut. Jag har längtat efter det i flera år, att få bli en av de lyckliga som lyckats bli gravid med hjälp av IVF. Och att vara med i en "gravid-grupp" istället för en "ivf-grupp". Vi har gjort sex hela behandlingar sedan mitten av 2016. Sex återföringar, och nu vid den sjätte hände det jag hoppats på men knappt vågat tro kunde hända - mitt livs första plus. Jag kan fortfarande knappt tro det trots att jag nu är i vecka 12 (11+4).

    Jag känner igen många av er sen tidigare trådar och är så glad för er skull! Tycker det är så fint med den här tråden, att vi befinner oss i olika skeden av graviditeten och att det finns så otroligt mycket samlad erfarenhet här.


    Stort grattis! Så roligt att få se dig här! Känner igen dig från annan grupp då vi gjort tidigare behandling samtidigt. Men nu var det verkligen din tur!

    Här i gruppen finns ett fantastiskt stöd genom graviditeten och eftersom vi harkommit väldigt olika långt så finns i princip alltid nån som redan gått igenom det du nu gör och kan hjälpa dig med pepp och tips. Förbered dig på oro, för som mamma (och speciellt ivfmamma) kommer du nu aldrig sluta oroa dig. Men vid de tillfällena är gruppen underbar och förstår vår extra noja på ett sätt som andra inte gör.

    Själv sitter jag nu, mitt i natten, och ammar min älskade son. Han har precis blivit två veckor och jag har fortfarande inte fattat att det där pluset faktiskt var på riktigt.

    Så återigen, välkommen och lycka till med allt :)
  • BaKu
    Mjbo skrev 2019-02-03 15:29:59 följande:

    Intim fråga....

    Ni som kommit lite längre i graviditeten ELLER har stor mage redan ändå..

    Hur är sexlivet med er partner?

    Vi har i princip inte haft nå sex alls över huvud taget, kan räkna på en hand de gånger det har hänt fram till vecka 21 kanske.. Men nu faller andan på oftare och oftare av någon anledning, och magen börjar ju bli rätt stor och hård, och "i vägen" eller vad man ska säga... :)

    Hur gör ni andra med större mage? Hur tar era män det, och hur tusan kommer det bli med magen om några veckor sen tänker jag?! Haha. Någon som känner igen det jag skriver eller är vi ensamma? :p


    Vi hade uppehåll ett tag när jag mådde illa och var extremtrött. Gick lite i vågor hur mycket sex vi hade, men upplevde att det blev mer igen runt de veckorna. Mot slutet var jag konstant sugen, men oftast för trött eller för ont.

    Men mannen tog allt bra. Vi försökte så gott vi kunde och sexet var ibland löjligt och oväntat bra. En fördel med ökad känslighet. Vi har visserligen alltid haft ett väldigt bra sexliv och det kanske vi dragit stor nytta av. Men mannen var så nöjd varje gång jag kom för både sex och orgasm var intensivare för mig.

    Magen blir ju mer och mer i vägen så man får hitta lite lösningar för att "komma åt" och inte skada magen. Ligga på sidan på olika sätt funkar bra. Även bakifrån ska funka, men med mitt ryggont fick vi aldrig chans att pröva (tyvärr ;) )

    Vi hade sex (om än ganska sällan på slutet) fram till vecka 39 ungefär. Ibland med någon eller några veckors uppehåll och ibland flera dagar på raken. Efter vecka 39 kände jag mentalt att det inte gick mer, men jag var fysiskt sugen.

    Min man lät mig komma till honom när jag ville så blev det aldrig nåt tjat eller någon press. Det var först de sista veckorna det kunde bli lite "konstigt" när han såg bebisen röra sig under tiden. Men det gick bra det också. För mig kunde det bli lite jobbigt för det blev obekvämt när bebisen flyttade på sig mitt i allt. Men bulla upp med mycket kuddar. Har du en gravidkudde så kan den bli användbar.

    Kan väl varna lite att jag ibland fick en del sammandragningar efteråt, men inget farligt utan mest lite läskigt och man nojar ju för allt.

    Ha så mycket sex ni vill och orkar för det blir ju inte lättare att få till det efteråt. Prata om det och låt det bli lite "misslyckat" ibland. På många sätt blev det "misslyckade" också bättre. Mannen som fått vänta kunde ju ha lite svårt att hålla sig, men ansträngde sig då ännu mer för min skull.

    Jag var väldigt orolig innan förlossningen hur det skulle bli sen. Är dock förvånad att jag redan börjar känna lust. Nu är jag ju inte läkt och med avslag och såriga bröst och så får det vänta lite. Vill inte riskera att skada mig eller få någon infektion. Men tänker att så fort jag fått klartecken på efterkontrollen hos mvc så ska jag försöka få till det. Vet att mannen inte förväntar sig detta så får bli en överraskning. Frågan är bara hur det går med en liten i närheten. Men känns som att det är bra att komma igång så snart som möjligt.

    Så nej. Du är inte ensam över sexfunderingarna och tyvärr kanske det är lite tabu. Och tyvärr kan nog många ha lite svårt för sex ju mer mage som syns.
  • BaKu
    Inalina skrev 2019-02-04 10:01:20 följande:

    hej! vi hade en del sex mellan v 16-22 som var helt ok - men jag tycker det är väldigt obehagligt att få orgasm då det blir så mkt sammandragningar då.. sen behandlas jag ju nu för bakteriell vaginos som man tydligen kan 'bolla' mellan varann så jag kommer nog tyvärr inte vilja ha mer sex nu innan då jag är rädd att få tillbaka det. (det är ingen könssjukdom men kan ändå överföras - inte ritkgit fattat det där själv..) ska höra med min barnmorska om de kan ge mannen penciliin också så kommer jag våga ha sex igen ;) Dock finns det ju andra intima saker man kan göra med varann  så vi gör det haha.

    En annan sak - jag har så OTROLIGT mycket sexdrömmar så jag blir typ rädd för mig själv! vaknar upp varannan natt/morgon av att jag drömt jätteheta drömmar och får orgasm i sömnen. Tycker det är väldigt obehgligt då det utlöser en så lång sammandragning som jag ju försöker undvika Någon mer med väldigt mkt sexdrömmar?? vet inte vad jag ska göra !!


    Hade också en del drömmar och precis som du så vaknade jag med sammandragningar. Men försök komma ihåg att det inte är farligt i sig. Mest obehagligt.

    Konstigt nog har jag mycket såna drömmar nu. Vaknar dock lite "för tidigt" och kommer ofta på i drömmen att jag ju inte får ha sex än så blir mest bara frustrerande. Trodde aldrig jag skulle vara så sugen så här snart efter förlossningen. Hoppas det håller i sig när jag väl är läkt sen :p och hoppas mannen inte känner att det är för konstigt nu med att ha sett mig föda och allt annat som råkar hända under en förlossning (även om han inte tittade rätt på det) och med bebis i huset.

    Förresten, hur har ni andra tänkt med preventivmedel efteråt? Frågan ställs ju både på MVC och BB.

    Vi har i princip ingen chans att bli med barn på egen hand i och med att mannen i princip saknar spermier. De fick ju leta länge efter dugliga spermier och fick som jag förstår det svårt att hitta tillräckligt många till äggen. Vi välkomnar självklart ett barn om det skulle råka bli så, men tänker mest på att det är säkrast för både mamma och barn att det ändå går ett tag.

    Jag mår väldigt dåligt av hormonella pmedel och därför tänker jag inte stoppa i mig det i onödan. Vi säger därför kondom om vi ska använda något, men frågan är om vi nu, efter flera år utan, verkligen kommer få för oss att faktiskt "krångla" med det. Antar att vi tar "risken" och lär ju bli överlyckliga om vi skulle lyckas på egen hand.

    En helt annan sak är att vi nu börjar planera dop. Känns så overkligt. Präst är klar (jag ville ha en särskild) och nu måste vi få till kyrkan (som vi också tänkt en särskild, mest av praktiska skäl). Prästen jobbar inte i den kyrkan i vanliga fall så måste pussla så det passar både präst och kyrka. Sen har vi en jättebra lokal i området som vi kan hyra till en struntsumma. 200 kr för hela dagen. Ligger i området vi tidigare bodde i och där mina föräldrar bor så väldigt smidigt.
  • BaKu
    Inalina skrev 2019-02-04 14:09:56 följande:

    ja jag verkar ju ändå inte kunna göra något åt dem och som du säger måste det ju vara ofarligt tänker man..  förstår dina tankar - men din man tänker nog inte så utan blir nog jätteglad när ni kan få igång samlivet igen 

    har inte alls funderat över preventivmedel.. kommer nog ta för givet att det inte kommer funka för oss att bli gravida naturligt så hade inte tänkt börja med något. vi skulle också välkomna ett barn om det kom naturligt - och finns det chans att få ett syskon kommer vi nog gärna vilja ha ett ganska snabbt - men det är kanske inte det första man tänker på efter att ha fått sin första lilla direkt;)... har också funderat på det där med kondom nu pga av min bv - får kanske ta upp det med mannen ikväll o se vad han säger.

    vad kul med dop! =) blev det en liten Oskar till slut?


    Haha, ja känner jag honom rätt blir han bara glad och lär uppskatta en överraskning. Får försöka göra det lite speciellt och kanske få bort håret på benen nu när man når igen :p haha!

    Ja, det är ju ett alternativ för er för att inte behöva utesluta det. Och känner du dig osäker på vad som är farligt eller inte så prata med läkare eller barnmorska så får du ju veta :) vi frågade i samband med att jag hade blödningar och då var hon ärlig och sa att det är antagligen inget som kommer påverka, men att det är bättre att låta bli så länge blödningen kvarstår ifall det går dåligt. Detta endast för att man annars lätt anklagar sig själv. Inte för att det skulle orsaka något.

    Vi har i princip bestämt oss för Oskar nu. Alla andra namn vi hade på listan är nu strukna. Nu ska vi försöka hitta ett andranamn och sen ska vi skicka in papperna till skatteverket.
  • BaKu
    Mjbo skrev 2019-02-04 18:55:28 följande:

    Barnvagn!

    Hörrni tjejer.. Idag har jag och mannen varit och kollat/klämt/provat barnvagn.. Jag har ju som sagt varit så inne på bugaboo som jag nämnt tidigare. Men denna åkte tyvärr fet bort direkt.

    Vi bor som sagt norrut och har snö ca 5-6 måmader om året, och vi gillar naturen och går en del i lite terräng oså... när vi fått massor av info och provat massor av olika så står det nu mellan 2 olika vagnar.

    Britax smile eller Emmaljunga super viking.. det är vagnar jag inte ens haft ett öga på eller ens funderat på tidigare så jag själv är lite förvånad. Prislappen dock blir betydligt billigare än jag räknat med på vagn eftersom jag varit så inne på bugaboo så det va väl positivt med såklart ;)

    Vagnarna är inte lika fina som de bugaboo vagnarna jag tänkt mig att vi skulle ha måste jag säga, men jag måste försöka tänka bort det, och se till vårat behov och vad som är bäst för oss, och det är utan tvekan någon av dessa, så jag tror det absolut är det smartaste och bästa valet :D

    Känns såå bra och såå himla roligt! Vi svävar på moln! Hoppas ni haft en bra dag ni med! Kram!


    Vi har ju britax smile och funkade bra i snön tycker jag. Jag tror dock emmaljunga är bättre just med mycket snö, speciellt om ni bor så som ni gör. Vi har ju inte riktigt så lång snöperiod så kan ju stå ut med att det är lite bökigare ibland. Emmaljunga är dock lite tyngre istället. Finns ju även kronan som jag tror är bra, men de finns ju tyvärr inte i butik att provköra...
  • BaKu
    tossaliten skrev 2019-02-04 19:52:57 följande:

    När började ni köpa saker till bebisen? Vilken vecka var ni i då?


    Vecka 18 köpte vi första plagget. Vi hade pga semester lite senare rul så nån vecka innan rul.
  • BaKu
    tossaliten skrev 2019-02-04 19:52:57 följande:

    När började ni köpa saker till bebisen? Vilken vecka var ni i då?


    Vecka 18 köpte vi första plagget. Vi hade pga semester lite senare rul så nån vecka innan rul.
    Akira Öken skrev 2019-02-04 20:44:21 följande:

    Vi har inte bestämt oss helt än. Jag tror att jag vill veta kön, om möjligt. Mannen är mer tveksam, men verkar luta åt att även han vill veta om jag vet. Tänker att det är helt ok att bara en vet, men att det nog kan kännas lite konstigt för den "ovetande". Hur gör ni?


    Vi tog inte reda på det och jag tyckte det var så häftigt att få veta vid förlossningen. Så snart jag hörde honom skrika och jag förstod att allt var okej frågade jag vad det var och de höll upp honom så jag fick se själv. En extra belöning efter förlossningen på nåt sätt. Inte för att det på något sätt känts annorlunda om det varit en flicka, men kändes häftigt att få veta då.
  • BaKu
    Mjbo skrev 2019-02-04 21:21:30 följande:

    Kronan har väl inte svängbara framhjul heller va? Det vill jag ha nämligen:) ja, emmaljunga är aningen tyngre, skiljer dock inte såå mycket. Men det va bara positivt för oss att den va aningen tyngre, eftersom de inte skiljer så mycket är det nog inget vi kommer känna skillnad på iallafall mellan dessa två. Tyngden skall bara vara positivt norrut, de blir mycket stabilare i alla terränger.. är inte bara snön man ska ta hänsyn till heller. Det är grusvägar och sånt med. Och eftersom vi bor i en by håller jag inte till i affärer, tunnelbanor, bussar och sånt. Så vi behöver inte ta hänsyn till det heller.. mycket att tänka på :D

    Men är du nöjd med din britax? :) hur bor/lever du? Storstad eller byhåla? :)


    Det kanske den inte har nä och skulle verkligen rekommendera svängbara hjul.

    Vi är väldigt nöjda. Nu har vi inte kört vår mer än en gång, men mitt syskonbarn har haft samma modell så har kört en del innan. Vi bor i mellanstor stad. Det kan bli mycket snö, men sällan det ligger länge de senare åren. Fast nu verkar det bli mer om vintrarna igen . Vardagskörningen kommer bli på asfalt på oftast plogade vägar. Men vi kommer köra en del grusväg och liknande. Vi gillar vara i naturen, men har många bra områden omkring där det inte behöver bli värsta terrängen. Jag kommer åka en del buss och då är det skönt att vagnen väger lite så man orkar lyfta. Jag är lite kort och klen :p

    Det vi gillar med britax är att den är lättkörd och lätt att lyfta. Den har suflett som går att fälla hela vägen fram och sufletten är steglös så den låter inte när man öppnar och stänger. Upplevde den mer lättkörd än emmaljunga. Prisklassen är ju bra och vi köpte på kampanj (kolla alltid kampanjer för det är det titt som tätt på vagnar, speciellt om du beställer på internet) och betalde ca 4700 för sittdel och mjuklift. En sak som kan vara negativt är att om någon är lång så kan britax kännas som att man slår i fötterna i hjulen när man går. Men det är nog väldigt olika hur det upplevs och hur mycket det stör. Emmaljunga är nog stabilare och bättre för ert behov vad gäller snö och terräng skulle jag tro.
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF