Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    tossaliten skrev 2019-01-12 18:20:31 följande:

    Också precis plussat. Jag har barn sedan tidigare men inte med min man. Vi har försökt i 2 år men efter IVF utredning visade det sig att det var både slöa och få spermier. Vi gjorde vår första IVF i höstas men utan ett plus.

    Inväntade mensen igen nu i januari för att få påbörja försök nr 2...döm om min förvåning om jag plussade i veckan istället!! :o 

    Får man hänga på?


    Grattis och välkommen :) när har du bf? :)
  • Ellencassandra
    tossaliten skrev 2019-01-13 09:46:05 följande:

    [quote=79358094][quote-nick]Ellencassandra skrev 2019-01-13 09:32:37 följande:[/quote-nick]Grattis och välkommen :) när har du bf? :)[/

    Tack! :)

    Bf 15/9


    Spännande :) vad roligt att ni lyckades naturligt! Så du slapp ännu mer sprutor osv! Har du nåt tidigt ul inbokat?
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-13 15:34:10 följande:

    Får jag fråga en lite personlig/känsligt sak.. hur många kilo har ni gått upp sedan ni plussade och/eller sedan inskrivning?

    Kan ni inte skriva vilken vecka ni är i och hur många kilo plus hittills. Tack.

    Jag har kommit in i en period där jag är så nojig. Gick ner 35 kilo (!!) innan jag blev gravid denna gång och var smal och smäcker innan graviditeten. Skit nöjd med mig själv faktiskt! Så stolt över hur jag lyckats med detta osv... Tror att detta har en stor påverkan på hur jag känner just nu när jag äntligen lyckats och var nöjd, så går man upp så fort igen.. skulle inte byta graviditeten för nått i världen, och jag är överlycklig över den hur många kilo jag än går upp, och det hoppas och tror jag att ni förstår oxå trotts mitt inlägg.

    Kilona har nu ökat och ökat, och det känns! Vet att detta är fullt normalt, och det är så det ska vara osv... men jag kaaan bara inte sluta få ångest över detta. Vet att många kommer tycka jag är skit larvig nu, för det tycker även jag själv att jag är, men nu har jag kommit dit att jag kommer på mig själv räkna kalorier, vilket man INTE ska göra om gravid, går dock stadigt uppåt så jag lär ju äta det jag och bebisen ska ha lixom... men ändå, ni förstår mitt dilemma... känns som att det är ännu mer tabu när man gjort ivf och man inte "borde" klaga över saker eftersom det är ju faktiskt detta man kämpar för i flera flera år.. så det är knappt nånting jag pratar om med mannen ens en gång.... är jag helt ensam om detta kanske? :/

    175cm lång.

    Vikt innan graviditet 64 kilo.

    Vikt idag vecka 21, 74 kilo.......


    Tycker inte alls du är larvig. Det är ju så mycket som förändras i kroppen nu och förstår dina känslor. Speciellt om du kämpat med vikten innan. Men det kanske inte är så bra att du börjar räkna kalorier å får sån ångest över vikten. Kan du kanske prata med din barnmorska? Så du kan få lite råd och stöd. Det här är ju väldigt vanliga tankar. Sen är det bra att du skriver här för det är ju det vi är till för :) du är inte ensam. Och det är okej att klaga trots att vi har gjort ivf. Vi om några borde få klaga :P

    Det jag får ångest över är hur sötsugen jag är och kan inte alls kontrollera det utan det blir choklad å lakrits varje dag typ. Inte bra.. men tänker så länge jag äter nyttigt resterande så är det lugnt :P

    Tycker din viktuppgång låter normal.

    Jag har gått upp 6-7 kg och går in i vecka 21 imorgon.
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-13 22:08:35 följande:

    Jo det är väl så, men de blir lätt att man tänker att man bara ska acceptera allting nu eftersom man borde bara glad. Och SJÄLVKLART är vi det. Men ni förstår mig förhoppningsvis. Ska se om jag kan prata med bm om det på nästa möte om jag känner likadant. Tack <3


    Jo jag förstår vad du menar. Och det är väl klart att vi alla är tacksamma men vi måste ju som alla andra få klaga å har rätt att må dåligt också.

    Hoppas du kan må bättre snart och försöka slappna av lite kring vikten. Jag får dock väldigt mycket ångest av att jag äter godis varje dag. Men kan typ inte stoppa mig själv är så söt sugen hela tiden.. men kanske är sämre för barnet om jag har ångest än att jag äter godis. Försöker äta ganska balanserat iallafall.. :P men choklad å lakrits - ja tack!! Haha.
  • Ellencassandra
    jaktenpaflow skrev 2019-01-15 21:49:22 följande:

    Hej alla! Varit lite off de senaste dagarna! Ägnat mig åt renovering och sen varit heeelt slut!! Börjar könns av foglossningen rejält nu i ljumskarna och i benet mellan. Bara hugger och strålar! Var hos en sjukgymnast och provade ut en foglossningsbölte men i övrigt tycker jag inte jag fick någon direkt hjälp?! Vad gör dem vad är dem till för undrar jag! Skulle gärna gå på massage eller liknande för att lösa upp knutar och mina stela partiet. Någon som vet om det kan gå på högkostnadskortet?

    Kul att många börjat titta på vagn!! Vi köpte faktiskt en igår kväll lite spontant haha! Hittade en Bugaboo Donkey Duo på blocket som var superfin och till väääldigt bra pris jämfört med nyskick. Vi köpte vår första vagn helt ny och ska försöka sälja den:)

    Tråkigt stt det inte kommit någon bebis än BaKu men snart är lillen här!!! Skönt med ett datum så ni kan ställa in er på ett ?senast? datum iaf! Gör du några trick för att försöka få igång förlossningen?:)

    Vad tycker ni om en BF lista? Något mer som bör vara med?

    Kram till er alla


    Vad trist att du inte fick mer hjälp än så. Vart i Stockholm går du? Den jag går till är superbra. Får varje gång jag är där typ 40 min massage. Först 25 min med tens där jag har ont, med värmekudde över. Sen använder hon en sån där vibrerande massagemaskin som e gudomlig å efter det använder hon händerna å så knäcker hon lite där det behövs :P skulle rekommendera henne. Hon finns iallafall vid Medborgarplatsen. Kan ge mer uppgifter om det skulle va nåt å i närheten för dig :)

    Tycker också vi gör en bf lista! Med bf, ev kön å typ vilken ivf å insättning.

    Typ:

    4e insättning - BF 2 juni - flicka.

    Nåt liknande :)
  • Ellencassandra
    tossaliten skrev 2019-01-16 06:40:21 följande:

    Är det inte märkligt att inte ha eg några symtom och ffa NOLL ömma eller förstorade bröst i v 6 (v 5+3)??


    Nä det är inte märkligt alls :) mina symptom kom i början av v 7. Å jag hade inga ömma bröst alls. De kom typ i v 20 för mig! Så vänta lite så ska du se att nåt dyker upp snart ;)
  • Ellencassandra
    Kumminsilver skrev 2019-01-16 05:50:53 följande:

    Har någon av er haft problem med sömnen? I så fall, hittade något som hjälpte er? Jag är i v.14 nu och de senaste dagarna har jag haft så svårt att sova. Är inte trött utan bara ligger och vänder och vrider mig hela nätterna. Somnar inte förrän på morgonen (somnade närmare 7 häromdagen och det ser ju inte bättre ut nu med tanke på vad klockan är, har inte sovit ens 1 minut i natt). Det är inte att jag behöver kissa, är hungrig, illamående, tänker för mycket eller något sånt utan jag kan bara inte sova för jag är inte trött. Eller ja, mina ögon är trötta men inte huvudet och kroppen.


    Oj det låter ju jätte jobbigt :/ sover du nåt på dagen?

    Kanske du kan träna om du inte gör det redan. Det brukar vara bra. Speciellt om du inte är trött i kroppen.

    Hoppas att det blir bättre snart. Jättejobbigt ju när man inte kan sova alls!
  • Ellencassandra
    anina skrev 2019-01-16 11:51:27 följande:

    Nu spammar jag er, men glömde en sak. 

    Tittade på pluttan i måndags. Allt såg bra ut. Hon är liten som tidigare men de håller koll.

    Läkaren visade blygdläpparna och klitoris på henne, jättehäftigt men kändes samtidigt konstigt att titta på hennes privata delar så i detalj. Han sa att han blir väldigt förvånad om det inte är en tjej som kommer ut iaf. 

    Jag fick även se henne i 3D (mannen jobbade) och fick några bilder, infogar en här. =) Superhäftigt. 

    Jag känner mer och mer bubbel ibland, tror det är hon och inte tarmarna iaf. Men inget så där tydligt som ni verkar känna. Syns inte utanpå heller.

    Ellencasssandra, har du börjat känna nåt?

    De tog även blodprover (pga min ökade risk för havandeskapsförgiftning) och läkarens svar på dem var "dina prover ser hyfsade ut". Lite förvirrande kommentar. =) Var nåt värde som var lite lågt men inte oroväckande tydligen. 

    Förresten vad säger ni om att lägga ut lite magbilder? Här är jag igår kväll (23+3). Bilden vill dock lägga sig på sidan.


    Bra att dom håller koll på dig å bebis :) vilken fin magbild :D och fin bild på tösen!

    Jag känner mest bara när jag ligger ner. Eller halvligger. Då ser jag vågor över magen å små buffar. Hon är som mest aktiv kvällstid men det e väl också för då kan jag lägga mig ner å slappna av! Men inga tydliga sparkar än. Du hade också moderkaka i framvägg som jag va?

    Tänker att om hon också va lite mindre så kanske det tar några extra dagar innan du känner å ser tydligt :)
  • Ellencassandra
    anina skrev 2019-01-16 12:45:51 följande:

    Bra att de har som typ blocket, men tråkigt att de har så dålig smak. =)

    Jag ska se om det går att hitta en kopia på stolen kanske. =)Ja precis, moderkakan i framvägg. Minns att du också har det. =) Ja hon är ju ca 8 dagar liten också. Sen kanske hon inte är så aktiv heller, jag vet inte. Känns så skönt att få se henne en gång i månaden. Äntligen en fördel av alla sjukdomar. =)

    Åh så fin mage. Vad roligt att du fick den så tidigt. Men lite tråkigt att du inte växt mer sen kan jag tänka mig. Men det kommer nog snart igen. Tar du bilder då och då? Svårt att se skillnader när man ser magen varje dag annars. =)


    Ja precis :) det verkar ju väldigt olika hur mycket man känner. Vet flera som haft moderkaka i framvägg å kände tidigt ändå å tvärtom. Allt e möjligt hehe.

    Tack detsamma :) ja det e roligt att det syns så tydligt! :) jag tar inte så mycket bilder men kanske ska börja göra det, kul å jämföra :) min kille tycker att magen blivit mycket större så kanske har det då uran att jag märkt det.

    Ja va skönt att du får ul så ofta! Kul å se henne växa :D
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF