Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2019-01-22 10:36:07 följande:

    Jag fick tid 14:20 idag så det känns bra  Vill inte verka för nojig - men som sagt jag har ju min oro för livmoderhalsen också så vill ändå göra ett snabbt ultraljud på den. jag hade inte en enda sammandragning för 2 veckor sen - men nu senaste dagarna tror jag mellan 5-10 om dagen och inte alltid man märker dem när jag sover också (de få timmarna som blir av...). magen blir verkligen hård som en sten vid en sammandragning, kan vara någon minut eller så. den kan även börja puta åt ett håll bara.

    men första gångerna jag fick dem fattade jag inte var det var - jag får dem om jag är kissnödig och inte går på toa direkt exempelvis.

    jag har också ont i benen eller myror i benen eller vad man säger på nätterna. får kanske testa med en vanlig kudde mellan knäna en natt o se om det hjälper... 

    det är farligt att få urinvägsinfektion som gravid - så därför tar de alltid urinprov när jag kommer till gyn för annars kan det leda till sammandragningar och för tidig födsel tyvärr. 

    ja - det är ju nu man äntligen ska få sova när man inte har en bebis och när man inte mår illa längre 


    Stort lycka till å hoppas att allt gick bra!

    Bra att du kollar upp! Hm då kanske det inte var en sammandragning jag kände. Är så svårt å veta när det är första gången med allt :P

    Aa det ska va bra å ha en kudde mellan benen för bäckenet å så :)

    Oj då. Här kollar de inte urinvägsinfektion om man inte har symtom på det. Hoppas man slipper få det. Man får ha extra koll!

    Kram!
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-01-22 15:45:54 följande:

    Tack! det gick bra - min livmoderhals var över 5 cm lång så det kändes tryggt!!

    hon tyckte dock inte det var helt normalt att ha mkt sammandragningar i min vecka så jag skulle höra av mig igen om de inte försvann för då måste de sjukskriva en.. hennes råd var att 'lugna' magen (och mig själv) genom att blöta varma handdukar doppade i lavendelolja och ha på magen innan läggdags... hehe får se hur jag gör där ;) 

    kollade alla möjliga infektioner just in case - de verkar rätt grundliga här.. nu ska jag försöka sluta noja - bebisen mådde bra och dansade runt där inne i alla fall

    hur mår du nu?


    Åh va skönt å höra!! Då kan du slappna av lite mer :) men konstigt att du har så mycket sammandragningar. Känner du dig stressad på nåt vis? Kanske har med att du varit orolig över att föda för tidigt å så? Eller så vill din livmoder bara vara riktigt vältränad inför förlossningen ;)

    Hoppas hennes tips hjälper :)

    Skönt att dom är så noggranna där. Skulle också vilja ta alla möjliga tester varje gång för å va på den säkra sidan haha!

    Nja just nu är jag helt slut. Orkar verkligen inte jobba heltid.. värker i rygg å ben å fötter. Är så trött i kroppen varje dag å det påverkar ju humöret en hel del :/ så hoppas på deltid nu i början av februari!

    Kram!
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-01-22 16:14:31 följande:

    just det du har ju ett tungt fysiskt jobb minns jag - verkar jättetufft! du blir säkert 50% sjukskriven så du återhämtar dig och inte får fler krämpor! väntar du på besked från f-kassan eller arbetsgivaren?

    jo förmodligen har den grejen stressat mig mer än jag trodde. berättade det för min man häromdagen som inte hade någon aning att jag var orolig för detta - så nu skrämde jag upp honom också ;) bättre att han vet i alla fall.. när har du nästa koll med barnmorska?


    Ja det är ganska jobbigt just nu. Var ju väldigt tungt innan graviditeten redan.. jag ska träffa läkaren på torsdag för å prata om sjukskrivningen. Min sjukgymnast ska idag skriva ett intyg också. Så hoppas det går vägen.

    Ja men det förstår jag! Man har ju gått å oroat sig för allt möjligt sen man blev gravid. Så det kan nog absolut påverka. Förhoppningsvis lugnar det ner sig nu också när du fått positiva besked :)

    Jag ska dit den 11e februari. Man har ju inte jätte regelbundna besök i början. Ganska långt glapp mellan v 15 å v25! :P ni fick väl ultraljud varannan vecka va?
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-01-22 17:25:35 följande:

    jag har hört att sverige blviit svårare med sjukskrivningar under graviditeten, men det löser sig säkert för dig =) 

    egentligen ska jag 'bara' ha besök en gång i månaden - men nu fick jag nästa tid redan om 2 veckor - så jo då stämmer det med ultraljud varannan vecka. sen går ju inte jag till någon barnmorska - utan alltid till läkare - det funkar så här helt enkelt. hade jag inte fått allt betalt av försäkringen så hade jag ju inte gått så ofta!!!

    men du har väl vart på RUL mellan v 15 och 25?

     


    Aa har hört samma.. gäller att läkaren skriver ett ordentligt intyg. Också från chefen. Men tror inte det blir några problem. Hon vill hellre att jag slutar nu än å gå på deltid haha :P för krångligt för dom å göra ett halvt schema :P

    Juste :) lite skillnad! Jodå jag var på RUL :) men mena med bm besöken! Så sjukt att nästa gång jag ska dit är man i v25.. tiden går ju väldigt fort :o
  • Ellencassandra
    jaktenpaflow skrev 2019-01-22 22:52:36 följande:

    Glömde fråga hur långa dina besök brukar vara?


    Absolut :D fysiopraktiken Medborgarplatsen heter det :) telefonnr: tel:08-7200100 å när du säger att du e gravid så får du direkt ann-Charlotte :)

    Jag brukar va där runt 45-50 min. Ligger minst 30 min på britsen å då används tens, akupunktur, värme, massage maskin, hennes händer å sen knäcker hon lite om det behövs också. Jag somnar varje gång haha :)
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-23 12:27:39 följande:

    Vecka 23 imorgon. Tiden går SÅÅÅ snabbt! Håller ni med?

    Jag upptäckte igår att mina bröst börjat läcka. Någon mer som upptäckt det ännu? inga mängder, men nån droppe sådär..

    Kändes bra då jag VERKLIGEN vill att amningen fungerar.. Kunde inte amma min nuvarande dotter alls, försökte och försökte i 3,5 veckor men hon rasade i vikt och skrek dygnen runt, jag grät och grät av både smärta, såriga, blodiga bröst och eftersom det var sååå jobbigt att inte ha mat åt sin egen nyfödda bebis. Fick inse att det inte gick och barnmorskan hjälpte mig igång med ersättning istället. jag hade helt enkelt ingen mjölk alls, det existerade inte i mig... Kände mig så misslyckad minns jag.. Vet ju att detta kan hända, och det är inget att göra åt det, men som ung mamma (18 år) och nybliven förstföderska så kände jag mig som den sämsta mamman i värden.. 

    Så ni kan ju tänka er va glad jag blev nu när jag såg någon droppe på bröstvårtan innan jag hoppade in i duschen igår.. LYCKA :D hoppas såå att det funkar denna gång... 


    Jag håller verkligen med om att tiden går snabbt. Snart är vi inne i februari liksom :)

    Åh va skönt om mjölken kommer igång å du kan amma denna gång :) jag har inte fått någon vätska ur brösten än så länge. Är det vanligt? Tänker att det är vanligare för er som är omföderskor! Jag hoppas verkligen att man kan amma sen :)

    Idag ska vi kolla barnvagnar! Ska bli så kul! :)
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-24 10:20:49 följande:

    Ingen aning om när de börjar komma på förstföderskor eller omföderskor, inte googlat nånting heller, jag blev bara så glad och förhoppningsfull över att de ens visade sig en liten droppe :D 

    Åhh va roligt att kolla barnvagn!! Så avis :D har ni några speciella märken nu kollat ut innan som ni är extra intresserade av? :) 

    Vi har inget datum ännu för när vi ska kolla.. Hoppas de blir snart iallafall, längtar sååå :D Barnrummets renovering står stilla just nu oxå då vi jobbar mycket och helgerna är ofta inbokade med annat.. Så vi står lite stilla på alla fronter just nu, men känner ingen stress eftersom de är rätt långt kvar, så vi har ju tid på oss :)

    I helgen ska jag åka och hälsa på ett par kompisar i en storstad.. Ska bli roligt, vi träffas inte allt för ofta då det är 50 mil enkel resa emellan oss :) Vi ska ut och äta gott och så ska jag träffa deras barn.. ska bli kul :) Vad har ni för planer för helgen? :)


    Hehe okej :D ja men det förstår jag att du blir glad över :D

    Ja ska bli jätteroligt :) jag har varit väldigt intresserad av britax modellerna faktiskt. Just att de fått väldigt höga betyg och inte är svindyra heller. Men även kollat på stokke trailz och Emmaljunga. Ska bli spännande å testa olika modeller! Kanske man ändrar sig helt :) har dock lite krav, typ som att jag vill att barnet kommer relativt högt upp, vill slippa böja mig för mycket. Kommer åka ganska mycket buss då jag tyvärr inte har körkort än så smidig att åka med i kollektivtrafiken. Men vi bor på Värmdö med mycket skog och så så vill även att den ska ha rejäla hjul. Hehe. Har du tittat på nån speciell å vilka krav har du? :)

    Jaa längtar till att få göra barnrummet :D visst hade vi lite lika smak ang färgerna i rummet? Vitt, grått å rosa? Haft för mig att det var du ;) har en hel önskelista på jollyroom som jag ska beställa när jag ev gått ner i tid. Då orkar jag nog börja å fixa å dona ;)

    Vad mysigt :D låter som en mysig helg! Jag ska sova hos min bästa kompis med hennes två små barn, sen ville pojkvännen gå på bio :) så blir ganska lugnt här! :)
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-01-24 10:48:46 följande:

    Åh vad kul med barnvagnar!!!!  hoppas de har massa olika sorter ni kan testa!


    Ja det hoppas jag med :D ni köpte en bugaboo fox va?
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-24 11:31:12 följande:

    De jag har kollat på är bugaboo fox eller buffalo. Vi bor ju långt norrut så ett stort krav är att den ska gå bra i snö dock. Vi har snö ca 5-6 månader om året så det är en viktig detalj. Sen vill jag att den ska va lättklädd, och så ska det gå att klicka över bilstolen till barnvagnen. Det är nog de krav jag kommer på just nu iaf :)

    Jaa, vi kommer ha grå, vit och gammelrosa i babyrummet :) såå kul, håller med dig! Har fått hem min stora beställning jag gjorde förut jag nämnde, längtar sååå tills rummet är färdig-renoverat så ja får börja dekorera med allting :D låter klokt att avvakta till du gått ner i tid, ingen mening innan ändå, då blir de som för mig, liggande i ett annat rum bara tills man får tid :p

    Låter som du oxå har en mysig helg framför tid!


    Ja men det förstår jag! Då behövs det en bra terräng vagn :) ja men samma här. Vill gärna ha ett babyskydd som passar till chassit. Verkar så smidigt om vi åker å handlar eller nåt och bebis somnar i bilen.

    Det är jättefint :) min kille vill inte ha rosa överhuvudtaget men rummet blev mitt projekt så då får han stå ut med lite rosa detaljer ;) men tänker också gammeldagsrosa. Ingen skrikig rosa färg.

    Tänkte också ha stjärnor å mån tema. Finns en söt nattlampa formad som en måne å kuddar å så. Tycker det e så sött :D

    Målar ni om rummet eller är det nåt mer som behövs göra innan du kan inreda? :)
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-01-24 13:07:35 följande:

    Japp! Känns bara skönt att ha NÅGOT avklarat haha!

    man vet ju inte hur man känner sen i slutet av graviditeten - om man typ rullar fram eller har foglossning eller nåt så man tycker typ det är jobbigt att köpa grejer.. men denna helgen tänkte jag försöka fokusera på att hitta en fåtölj =) till mig o bebben hihi


    Förstår det :) den är väldigt fin den vagnen! Ska provköra den idag ;)

    Nä precis. Det e ganska skönt å ha saker avklarat i tid. Man vet ju inte när bebisen kommer å som du säger så klarar kroppen kanske inte av så mycket i slutet heller. Och jag är en sån där som älskar att fixa å dona i tid xD skriver listor vad som behövs köpas osv. Älskar listor haha!

    Åh! Jag ska faktiskt titta på fåtölj alldeles strax. Ska till läkaren idag men har lite dötid nu en timme så ska gå lite i butiker å kika så länge :D
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF