Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    jaktenpaflow skrev 2019-03-07 13:41:44 följande:
    Åh super att du verkar ha bra förutsättningar på jobbet för att få det att passa in i livet som höggravid:) Så otroligt viktigt att man arbetar på ett bra företag och har bra människor runt omkring sig. Skönt att jobba hemifrån, bösta från båda världar:) Ja jag kan verkligen förstå att melanomen påverkade dig, hur känns det nu? När ska du tillbaka på återbesök?

    Bra att du har så täta kontroller man blir ju så lugn när det känns som att man har mer ?kontroll? på vad som händer därinne. Jag fick strikt träningsförbud efter mina blödningar men idag fick jag reda på att moderkakan ligger långt ner men dragit upp sig så pass mycket att den inte ligger för kanalen och bebis har lyckats vända sig från säte till huvudet ner!!!!:))) Så det kan bli naturligt sålänge inga kärl ligger för, ska på återbesök om 3 veckor. Så himla skönt och en sån lättnad!! Nu ska jag låta det sjunka in lite sen kanske våga mig på lite yoga och rehab övningar:)) Får fortfarande inte lyfta tungt mm så fortfarande order om att ta det lugnt:)) Ja olja. Har jag också hört talas om, är det någon speciell eller vad som helst? Är kokosfett fantast så tänkte att det kanske funkar haha:)

    Nej ingen av oss är från Spanien men vi har mycket vänner där, min man ett bolag sen älskar vi klimatet. Så vi hoppas kunna prova på det:)) Ja det är mycket golfare där, jag har aldrig golfat men får nog lära mig!
    ja känner mig lyckligt lottad med jobbet. (trots endast 4 mån betald förädraledighet i schweiz haha) så jag jämför med vänner här som blivit tvungna att gå tillbaka efter 4 mån (vissa gör det såklart för att de vill) men där känner jag ingen stress!

    jag ska på återbesök och ta bort stygn på måndag, de får väl känna igenom mina lymfkörtlar då också sen blir det förhoppningsvis någon lugn månad innan man ska dit igen. jag tänker inte så mkt på det nu utan antar att allt ska gå bra :)

    men vilken tur du verkar ha haft att moderkakaen flyttat på sig!!! Fantastiskt!! hoppas det håller sig så nu =)!! 
    förstår att man får träningsförbud efter blödningar/för mkt sammandragningar - jag försöker mest göra lite rygg/höftövningar för att inte få för ont - men ska inte klaga - jag vet ju att många här inne har det ganska illa :/
    Lyfta tungt tror jag ingen ska göra i graviditeten - själv får jag sammandragningar direkt om jag typ böjer mig ner så lyfta kommer inte på fråga.

    ska kolla vad oljan hette- det var någon från weleda de rekommenderade! Kokos funkar säkert till det mest- man vill ju gärna hålla allt så naturligt som möjligt =)

    vilken del av spanien tänkte ni flytta till? Låter underbart i alla fall - och roligt att ni redan har vänner där! ett problem mindre ;)
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2019-03-09 07:19:56 följande:

    Hej på er! :) glömmer bort att skriva här för skriver mest i fb gruppen :p hur mår ni här?

    Behöver tips. Alltså nätterna börjat bli ett riktigt helvete. Har ju en gravidkudde å det har hjälpt men inte längre. Värker såå mycket runt höfterna. Ligger mest på vänster sida, sen värker det så mycket i vänster höft att jag måste byta sida, 20 min senare värker det på höger. Å så håller jag på. Byter sida var 20 min typ å sen blir man kissnödig osv så sover ingenting :( har ni nåt tips? Fler kuddar? Eller vad ska man göra. Helst vill jag ju ligga på rygg men det ska man ju undvika.


    Men hej! Tänkte att du säkert skriver mer på FB då jag inte sett nåt här på ett tag :)

    Men alltså jag håller helt med- vet inte vad jag ska ta mig till om nätterna ! Jag tycker det är lite bättre när jag ligger med gravidkudden bakom mig så det blir halv sittande/liggande.. men värker fortfarande nere i ländryggen en del då. Men höfterna är absolut värst :/ när jag går upp för att kissa på natten känns det som man behöver en höftledsoperation!!!

    Annars mår jag bra dock, hur mår du själv? Ser verkligen fram emot att träffa det lilla underverket nu! Kan inte fatta att et kan vara 10 v kvar- känns som en evighet - speciellt när man tydligen ska bli rätt mkt klumpigare än så här... kram!!
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2019-03-09 07:43:31 följande:

    Vad skönt att du inte känner stress över att gå tillbaka till jobbet. Får du ?ledigt? då för din tjänst eller hur funkar det? Måste ni ta 4 månader sammanhängande? Ja såklart att det kommer gå bra, så bra att de har regelbundna kontroller <3

    Ja eller hur, och att han vänt på sig!!:)) Förut låg han i säte eller tvärläge ju men nu huvudet ner! Känner mig dock inte så trygg i läkarens utlåtande då hon inte är en förlossningsläkare. Vet att de ska ha koll men när jag har läst runt lite så verkar 6,7 mm från utgången väääldigt lite! Men den kan ju flytta sig mer!

    Ja jag gjorde lite rehabövningar förut, lite höftlyft mest. Det fick jag inte heller göra. Men kanske vågar börja lite lätt om moderkakan nu flyttat på sig lite. Förra gravitiditen kunde jag ändå träna fram till v 36:( Ja böja sig ner och framåt är en riktig trigger för sammandragningar! Men visst var din tapp helt påverkad sv sammandragningarna? Vet du hur lång den var? Min var också helt opåverkad. Men snart är jag där när jag Könner att den gärna sakta kan få bli lite påverkad haha. Kommer säkert sitta där två veckor efter BF med bebis fortfarande k magen bara för att vi var rädda att han skulle komma förtidigt!

    Ok tack för tipset med olja ! Ska kolla om den:)) Det blir någonstans i södra Spanien, till det härliga klimatet:))


    Ja man tar 4 mån direkt när bebisen är född, behöver man så får man sjukskriva sig innan dess- de är rätt generösa med det här. Ja precis jag kommer vara tjänstledig istället i ett år typ.

    Ok bra du ska på uppföljning till en förlossn.läkare istället- vilken vecka kommer du vara i då? Håller med om att några mm inte låter mycket direkt.. bra om du inte haft fler blödningar i alla fall, det tyder väl också på att moderkakan flyttat på sig. :) wow träna till v 36 låter som en utopi för mig! Men har nog själv valt att ta det väldigt lugnt då man kämpat så himla länge för att få den lilla så vill inte äventyra något. Men LÄNGTAR till att börja träna sen senare i sommar!! :)

    Ska faktiskt köpa en sån där pilatesboll- om inte annat så för att sitta på när jag jobbar och en hel del övningar går ju göra med dem :) min tapp har baritone belt opåverkad så väldigt skönt såklart!! Annars är det ju liggande läge som gäller- och det är ju INTE skönt med tanke på hur obekvämt man redan ligger/sover!! :/ trots gravidkudde o allt..)

    Låter rätt tajmat att flytta till Spanien när sommaren är över i Sverige :) jag sitter redan o funderar på vart vi ska åla i höst :) blir nog några långhelger ner i Italien i alla fall- tar tåget dit på 3-4 timmar! :)
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2019-03-09 08:48:29 följande:

    Haha ja, har ju varit inne här å läst varje dag men glömmer å skriva. Så ska bättra mig så jag har kontakt med er andra också :)

    Åh va jobbigt. Vi verkar va många som har nattproblem :/ ska det vara såhär i tre månader till?? Haha. Tur att man e sjukskriven så man kan ta igen sig på dagen :P

    Ja man kanske får ligga mer upprätt. Tycker också andningen e påverkad, får lätt hjärtklappning å så, så kanske lika bra å typ halvsitta när man sover.

    En annan grej som påverkade natt sömnen också är att jag tror att vi hade tjuvar på besök igår. När jag kom hem på kvällen stod vår sopkvast framför ytterdörren. Min kille hade inte varit hemma nåt. Så kändes som tjuvar ställt den där för å se om vi tar bort den eller inte. Kollat om vi va hemma å så. Sjukt obehagligt så låg å lyssna efter ljud under natten ifall de skulle komma.. har sett för mkt film så tänker mig alltid det värsta.. men aa tog ju bort kvasten så hoppas de låter oss vara :P

    Vad härligt att du mår bra annars :) hur är det med sammandragningarna? Jag har inte haft en enda. Är inte det konstigt? Fast verkar vara olika. Jag mår bra annars också :) eller jag har ju väldigt ont om dagarna också men inget som påverkar mitt humör å så. Är på gott humör :)

    Ja gud 10 veckor är ju ingenting!! Tiden flyger förbi! Men ja de sista veckorna kommer nog gå eeextra långsamt. Å man kommer va stor å tung :P men snart är det vår på riktigt också. Så skönt! Mycket å se fram emot :D längtar så efter flickan!


    Ja känns inte som att saker o ting blir enklare direkt, just det du är ju redan sjukskriven. Hur känns det? Antar att det inte är några problem att fylla dagarna ändå. Visst var det för du hade tungt jobb o foglossning?

    Men så obehagligt om ni tror någon ställt kvasten där :( det hade jag aldrig tänkt på att det skulle kunna vara tjuvar- hör efter med grannarna också om samma sak har hänt dem!! Kanske ha någon lampa tänd på natten tills du känner dig lugn igen?

    Jo mycket sammandragningar här och kroppen säger VERKLIGEN ifrån när jag vart för aktiv eller så. Har fortfarande runt 15 om dagen men de gör inte ont i alla fall så antar att det är magen som övar inför

    Förlossningen. Tycker oxkså det är konstigt att inte alla har dem- eller så kanske de endast kommer de senaste veckorna för dig :) verkar nästan vanligare att INTE ha dem tycker jag. Men går ju inte göra nåt åt det..

    Härligt du är på gott humör! Jag känner att hormonerna börjat spöka lite igen och är nog gnälligare och känsligare än vanligt (som i första trimesterm) sen måste jag tänka på att inte äta för mkt/stora portioner för då mår jag rätt illa efteråt.

    Ja jag längtar verkligen också nu!! Vart på kurs nu också förra helgen och fick mt användbar info! Hr ni gått på nått eller bokat in något?

    Kram!
  • Inalina
    BaKu skrev 2019-03-09 23:47:54 följande:

    Vi har dessvärre inte det, trots många befruktade båda våra försök. Verkar som de inte klarar sig utanför kroppen. Andra försöket gjorde vi tidig insättning just för att vi inte fått något till frysen vid första försöket trots alla ägg. Det var ett bra drag visade det sig :) hur ser det ut för er?

    Jag vill hinna återhämta mig ordentligt fysiskt och denna gången kanske vara i lite bättre form innan (kondition och styrka). Eftersom jag hade så mycket problem med foglossning var jag ju orörlig från vecka 20 ungefär. Från vecka 10 hade jag rejält ont, men kunde åtminstone gå lite. Det tog ju extremt på det lilla jag hade innan så tänker att det kan vara bra att ha mer att ta av. Får jag samma besvär lär väl det inte bli lättare under graviditeten, men kanske efter.

    Så jag tänker att det borde gå ett år, men kanske inte längre. Sen är det ju dessutom så att vi kan ju inte ta för givet att det ens kommer gå och man måste ju ställa in sig på att det kan ta tid att lyckas. Och man blir ju samtidigt äldre, vilket inte gör saker lättare. Så det är ytterligare skäl till att jag inte vill vänta för länge. Å andra sidan är det tufft med två småttingar samtidigt. Men beror ju också på hur jobbigt eller lätt barn man har och får. Men det är ju svårt att veta innan.. Hur tänker ni andra om det här?

    Och hur tänker ni som har fått till frysen kring hur ni känner om ni känner er "nöjda" med antal barn, men har kvar i frysen? Där känner jag att det varit svårt att inte använda dem och "nöja sig".

    Men på tal om fler barn så kan det vara så att min mens redan kommit igång. Mitt avslag slutade för typ två veckor sedan, men igår började jag blöda igen. Väldigt lite än så länge och känns inte helt som mens. Har försökt läsa lite och verkar som det kan hända att det kommer lite mer avslag såhär, men verkar ovanligt och har inte hittat någon "vetenskaplig" info. Samtidigt är det väldigt ovanligt att få mens så här snabbt, särskilt eftersom jag helammar.

    Ska på efterkontroll nästa vecka så får se vad barnmorskan säger då...

    Hade ju sett fram emot att slippa mensen ett par månader till eftersom jag brukar ha ganska jobbig mens. Blöder mycket och har rejält ont och sen brukar min huvudvärk slå till då...


    Just det- kom ihåg att ni gjorde tidig insättning och vi höll tummarna för att den lilla skulle trivas i livmodern istället för på labbet med de andra- vilket han tydligen gjorde :)!!

    Vi har heller inget i frysen- satte ju in 2 St på sista försöker som inte var ?topp-ägg? så det är ju fantastiskt att det nu blir vår lilla älskling!

    Ett år låter nog rätt bra så kroppen får återhämta sig men skulle man bli gravid naturligt innan dess (vet ni att ni inte kan det ?) så blir man ju förmodligen bara glad och tacksam.

    Har också förlikat mig på tanken att ett barn också skulle vara ok för oss - men egentligen vill vi båda ha 2 st. Men är så otroligt tacksam att man faktiskt är gravid och ska få träffa henne snart- fattar fortfarande inte hur detta gick till :D
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2019-03-10 08:40:45 följande:
    Det känns bra. Var lite jobbigt i början när man inte e van men nu finns det inga andra alternativ och jag ser till å göra några ärenden varje dag :) precis jobbar på hemtjänst. Så ganska tungt!

    Ja alltså det såg så skumt ut för den kan inte ha blåst dit eller nåt, å tjuvar här brukar ställa saker framför dörren för å se om nån flyttar på dom. Annars ser dom att ingen är hemma å då är det fritt fram. Vi har en fb grupp alla grannar å ingen hade sett hört nåt. Så känns ganska lugnt nu ändå.

    Oj! Tänk att det kan va sån skillnad! Gör sammandragningar ont? Ja det kanske det är.. men känns ju som att livmodern inte tränar alls på mig då xD den är lat. Som mig haha.

    Ja iof dom där hormonsvängningarna kan ju komma å gå absolut :) å känner igen det där med hur mycket man klarar äta.. blir fullt rätt snabbt och sen mår man illa. Finns ju inte så mycket plats längre :P

    Åh kul! Vad var det för kurs? :) ska du skriva förlossningsbrev? Vi var på södersjukhusets förlossnings kurs. Tyckte den var bra. Speciellt för min kille. Så han har nån koll :P

    Kram! :)

    oj vilken grannsamverkan med en facebook-grupp! skönt om det känns lugnt för er med huset nu - ännu en oro man kan vara utan!! har ni funderat på att sätta upp kameror eller nåt larm?


    nej sammandragningarna gör inte ont, det är mer irriterande då det gör att jag inte kan gå långa sträckor utan att stanna var 20 meter (mest till min mans förtret dock haha! han får gå de flesta promenader själv nuförtiden) haha din livmoder är nog inte lat - mer min som är överexalterad och neurotisk haha!

    det var en preparation course för födseln och lite om maning och tiden efter bebisen är här. lite hur det funkar på sjukhuset och vad de/man gör de dagarna man är där. bra med förklaringar på hur man kan andas igenom värkarna och hur partnern ska hjälpa till etc. Håller med om att det var rktigt nyttigt för min man också.
    det var en trevlig grupp också och man kunde ställa alla frågor man hade utan problem:) sen läser jag ganska mkt om andning och calm birthing själv också för att förbereda mig själv så mkt som går. jag kommer skriva ner några saker gällande vilken musik och vilka dofter jag vill ha på rummet, samt hur jag skulle vilja att folk beter sig etc.
    sen får man ju se hur det blir - försöker förbereda mig på att allt fortfarande kan hända såklart och inte ha bestämda åsikter om födseln.
    har du börjat fila på nåt brev?

  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2019-03-09 16:57:05 följande:
    Ja verkligen ska träffa min BM på måndag och be henne skicka en remiss eller någonting så att jag får träffa en specialist. Föder gärna naturligt men då måste jag få känna mig trygg! Kommer vara i v.37 när de gör nästa koll. Helt galet!!!! Vad skönt att du ändå kan ta tjänstledigt så att man inte blir av med jobbet och måste välja, barn eller jobb!

    Ja verkligen det var väldigt skönt men jag tog det ju lugnt i slutet på grav även fast jag höll igång. Ja köp en pilatesboll, så skönt! Brukar sitta på den i bland istället för Soffan/stolar. Ska börja göra gravidyoga nu nästa vecka, fick en video av en vän med bra yogaövningar inför förlossningen. Ska dock vänta lite längre med den för att den kan även hjälpa bebisen ner i gången sägs det. Vet inte hur mkt sanning det ligger i det.:)

    Nej verkligen inte, min tapp var också helt opåverkad och superlång!! Blev nästan lite besviken haha. Vore så underbart om bebis ville komma från v 38+:) hehe om man får önska sådant...

    Åhh älskar Italien!! Ett av mina absoluta favoritländer! Så underbart att ni bara kan ta tåget lite överallt i Europa! Sån lyx! Brukar ni vara mycket i Italien?
    hej! har du varit hos bm nu? hoppas du får tid med en specialist snabbt :)

    nu ska jag också ta tag i gravidyogan - testade lite pilates med hua så jobbigt det var för en nu ganska otränad kropp! tyckte inte alls det passet var anpassat för gravida - for kanske youtuba vidare och hitta ett annat pass...Tungan ute

    hehe 38+ låter toppen tycker jag! då är min man hemma från en av sina golfresor också så då har vi inget annat planerat hahaha! har flera vänner som bokar in flygresor o grejer (till sig själva) fram till v 35 - skulle själv aldrig få för mig att riskera att inte vara på plats i rätt land inför födseln....Förvånad

    jag har vart supertacksam att min tapp varit opåverkad hittills då jag var orolig för tidig födsel pga av en konisering för 10 år sedan + den där infektionen jag hade för några veckor sedan. nu senast fick jag se på ultraljud att den var 42mm och stängd- och påverkades heller inte av samandragningarna.

    ja Italien är vi i alla fall i 2 ggr per år, och tänkte INTE sluta med det utan kanske åka oftare när bebisen är här då åtminstone jag är ledig och min man har rätt mkt semester att ta ut :) 
  • Inalina
    Mjbo skrev 2019-03-10 09:24:33 följande:

    Hej alla som inte är med i Facebook!

    Glömmer att skriva här, läser allting men glömmer att skriva. Ska se till att bättra mig, men de hade ju vart kul om ni som man haft kontakt med ända från början oxå gick med i Facebook gruppen, så ta gärna en extra funderare där ;)

    Ser att många har problem med sömnen, JAG med! Blir tokig.. Så trött på kvällarna men gruvar mig för att gå och sova då ja vet att de både för ont och jag bara ligger och snurrar hela nätterna ändå. Vaknar sen trotts att ja sovit dåligt så vaknar jag ändå runt kl 06 då ja är så himla hungrig så ja mår illa! Haha. Så himla jobbigt. Och dedär att vända sig om, vilket jäkla projekt! :p Man (jag iallafall) börjar känna mig som en valross, och värre lär de väl bli såklart :p

    Har inte köpt någon gravidkudde ännu, men tror faktiskt jag ska ta och göra det ändå fast jag tänkt att ja skulle låta bli.. Är så sugen på en bbhugme kudde.. Men dom lär man ju kunna ha och amma med sen med tänker jag..

    Hoppas ni mår bra allihopa!


    Hej :)! inge fara förstår det inte lir lika mkt action här - jag tycker det är rätt skönt att inte vara med för mkt i grupper på whatsapp eller facebook då jag tycker det kan bli stressande att det poppar upp meddelanden hela tiden som man inte hinner läsa. Här på FL kan man läsa i sin egen takt på nåt sätt, men ska fundera på det Flört

    håller helt med dig- sitter gärna uppe i soffan (eller min nya underbara fåtölj) hellre än att gå o lägga mig i sängen och tjorva runt till ingen nytta!! min man tycker rätt synd om mig och kan ju inte göra nåt för att hjälpa med kramperna jag får i höften. nästan så han ligger vaken som stöd han med och det är ju inte bra!!

    valross var ordet! Skrikandes får glädja oss med att det snart bara är 2 månader kvar tills vi får träffa tjejerna och snart är det vårväder både i sverige o schweiz :) jag tror bb hugme kan vara ett bra val - jag köpte en Theraline original (mer vanligt i denna delen av europa tror jag!) underlättare verkligen om man vill lygga lite halvsittandes på rygg och läsa eller så på kvällarna :)

    någon här inne som köpt/bestämt sig för vilken babysele de ska ha? jag är inne på ergobaby 360! de verkar man kunna använda i flera år!
  • Inalina
    anina skrev 2019-03-11 15:54:18 följande:

    Hej. Förlåt för sent svar. :)

    Ja normalt sett får de med diabetes lite tjockare barn. Jag ligger ju dock vid gränsen. Värdet har gått ner lite sen jag började med dieten.

    Tillväxten kan tyvärr inte fixas med att jag äter mer, jag frågade.

    Ena läkaren sa att de plockar ut om bebisen går förbi -35%. En annan sa att de vill ha kvar henne så länge hon växer och gärna förbi vecka 34 för lungornas skull.

    Får olika läkare varje gång tyvärr.

    De fick plocka ut mig tidigare pga tillväxthämning, och samma med min systers 3 barn så är väl mycket därför vi är inställda på det också. Flödet har sett bra ut hittills så det är bra. Ny mätning imorgon.

    Hur mår du nu? Gör du fortfarande ul varje månad?


    [quote=79497991][quote-nick]anina skrev 2019-03-11 15:54:18 följande:[/quote-nick]Hej. Förlåt för sent svar. :)

    Ok ja det låter ju som att det kan vara en ärftlig grej det där med födslovikten- bra om de har koll på dig i alla fall-även lm jag förstår det måste vara jobbigt med olika läkare varje gång :(

    Hoppas det går bra imorgon!

    Eftersom man bara går till gyn här och inte barnmorska så får man göra ultralkud varje gång jag är där så hittills har det vart en gång i månaden men skulle tro det blir oftare nu när det närmar sig!

    Har du känt att du mår något bättre på senaste eller är det samma? Har du bättre o sämre dagar?

    Jag har ju inga problem alls om man jämför med hur du mått redan från början- men tycker det är svårt att sova bekvämt utan att få ont i rygg eller höft, oxh min mage är otroligt uppblåst och gör ont på nätterna så måste se om jag kan göra något med kosten.

    Har mkt sammandragningar också vilket jag inte verkar kunna göra något åt..

    kram :)!
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2019-03-11 15:35:22 följande:
    Ja kom precis från barnmorskan, hon är så himla bra och jag känner mig så trygg med henne!:) Hon förstod att jag kände mig otrygg men sa att hela landstinget jobbar efter samma riktlinjer och att det inte finns något mitt emellanläge. Antingen ligger moderkakan för utgången eller precis kant i kant som min gjorde och då måste man göra KS. Har den flyttat på sig och inte ligger på dessa två sätt så får man ok på vaginal förslossning. Så det ska inte spela någon roll vilken läkare man träffar de alla ska jobba på samma sätt. Men fick en läkartid om två veckor där de gör ytterligare ett ultraljud för att se placeringen sen följs det upp på förlossningen också. Så det känns super! Han ligger med huvudet ner men dock rätt högt upp(?!?) så hoppas han inte vänder sig igen . Kanske vågar mig på att börja med yogan som kanske hjälper honom ner lite. Hoppas bara inte moderkakan ligger ivägen för honom:/

    Ja kolla youtube, jag har hört gott om denna

    :) inte riktigt yoga kanske men bra övningar ändå:)

    Förstår det, då är ju alla veckor guld värda<3 Min tapp var också 4, någonting...

    Åh vad härligt har ni något favoritställe? Klart ni inte ska sluta med det!! Nör dottern var 3 månader åkte vi 3 v till Italien, 2 v i Toscana och 1 i Rom:) Helt perfekt!
    skönt att du känner att din bm är en trygg person som har koll på saker o ting! hon är ju förmodligen van vid att folk är lite oroliga i graviditeten, och du har ju haft en anlending då du fått lite olika svar från läkarna.

    bra med läkartid om 2 veckor i alla fall där ni förhoppningsvis får slutgiltigt besked. så länge han ligger med huvudet ner är det ju bra i alla fall - då slipper ni förhoppningsvis vändningsförsök etc. det tar väl fortfarande några veckor innan de fixerar sig helt.. men vad vet jag :) min ligger också med huvudet nere men hade ganska mkt plats och fostervatten så inte omöjligt att hon skulle få för sig att vända sig Kyss vi får väl se..

    I Italien gillar jag ställena runt Comosjön och även Florence, Rom och Bologna. Sen är det ju fint nere i Ligurien vid Cinque Terre byarna också, något vi inte gjort däremot är att vara nere vid kusten runt Rimini och där - kanske är trevligt? Finns ju inget hav här i Schweiz (men många underbara klara sjöar) så alltid härligt att komma till medelhavet när man reser. 

    Vi har inte bestämt om vi ska skaffa bil eller inte heller, beror lite på min mans jobb om han ska skaffa en genom dem - annars är det ju väldigt smidigt med tåg i det här landet och tycker väl att det verkar helt ok att åka tåg med en liten (förutom att man får limitera packningen lite hehe!)

    Är ni klara med inköpen nu?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF