Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Ellencassandra skrev 2020-07-01 06:13:41 följande:
    Det ska jag göra :)

    Ja okej jag förstår! Jo det e skönt å ha i frysen blir ju liiite billigare å göra frysåterföring än en ny ivf.. så jäkla dyrt :P men värt det såklart.

    Åh va roligt :) har din kille varit pappaledig nåt än? :)

    Tror Juni också kommer tycka om förskolan. Hon älskar barn å följer alltid efter dom om vi är i parken haha. Nä precis det blir ju inte så mycket umgänge med andra nu i dessa tider. Vilket e tråkigt men men :( Juni börjar förskolan i oktober så då börjar jag jobba :) just denna vecka jobbar jag! Hoppar in lite extra så killen är pappaledig :)

    Åh va härligt å få träffa familjen igen! När träffade du dom sist?

    Kram!
    hej!! nej min kille har inte vart pappaledig, det finns ju knappt i schweiz tyvärr - men han hade 2 veckor när lillan föddes.. dock har han jobbat hemifrån de senaste 3 månaderna så vi får spendera mkt mer tid som en familj ändå vilket är fantastiskt :)

    Vi har inte sett våra familjer sen i julas, vanligtvis hade de kommit o hälsat på oss men med den här konstiga våren har det såklart inte gått. får bara hoppas det lättar till hösten så folk kan komma o hälsa på igen :) 
    låter toppen att ni har ägg kvar i frysen, måste vara ett helt annat lugn då tänker jag! jag fasar litegrann för hela processen igen, och de upptäckte en ganska stor cysta på ena äggstocken när jag var hos gyn i maj (det kanske jag skrev..?) men då kan man inte börja någon ny IVF cykel innan den försvunnit.. så får se om den försvinner av sig själv eller om jag måste operera bort den. 
    ska ni göra något roligt  sommar?
    KramSolig
  • Inalina
    gammelpysen skrev 2020-07-08 20:10:25 följande:
    Stort grattis! Vad glad jag blir för er skull!

    Jag är också gravid igen, dottern 14 månader. V 19 nu. Däremot inga mirakel utan vi pungade ut ca 85000 kr. Köpte en trepack och plussade på första försöket... men vi är givetvis jätteglada. Hade ju en lång uppförsbacke innan vi fick dottern och befarade att det skulle bli lika svårt nu.
    men åh stort grattis till dig också!!! vad härligt att syskon är på väg :)!!! vet ni om det blir en bror eller syster? gud så häftigt alltså! jag har för mig du skrev för längesen att du/ni var lite äldre så man vill passa på!! :) stor kram, mår du bra i graviditeten?
  • Inalina
    BaKu skrev 2020-08-13 11:28:24 följande:
    Tack!
    Inalina skrev 2020-07-08 08:19:51 följande:

    heeej!!! men åh så fantastiskt för er!!!! =) blir alldeles tårögd, det är ju helt otroligt!!!wow! tänk att det kan gå ändå - utan IVF !! 

    har din lille kille börjat på förskola? hur går det, trivs han? 

    vi kommer åka till sverige en månad nu och när vi kommer tillbaka ska lillan börja på dagis, känns lite konstigt, men hon börjar 40% till att börja med, sen tänkte jag börja jobba 80% i november och då får hon också gå upp i tid på förskolan. 

    Stort grattis igen, uppdatera gärna om du vill o orkar och hoppas du får må ok under graviditeten! vilken vecka är du i? Kram!!


    Tack!

    Har inte riktigt orkat uppdatera, men här kommer det :)

    Lilleman börjar förskolan nästa vecka. Känns så galet för vart tog vår lille bebis vägen liksom?! Men jag tror han kommer älska det. Han är social och gillar liv och rörelse. Han behöver mer stimulans än vad vi orkar ge honom just nu. Men ska jobba 75 % och det känns skönt.

    Nu är jag i vecka 10+2. Vi valde att göra ett VUL privat för kunde inte vänta till kub. Ja ni vet ju hur nojig man blir efter allt man gått igenom. Allt såg fint ut så långt och om tre veckor ungefär får vi göra kub.

    Den här graviditeten har varit väldigt lik förra men flera gånger jobbigare. Tror det delvis beror på att jag förra graviditeten knappt vågade tänka att det var jobbigt. Dessutom hade man ingen annan att ta hand om utan mannen kunde passa upp på mig. Nu måste lilleman ha sin mat och stimulans oavsett hur jag mår.

    Har mått sjukt illa, men värst är att jag inte har någon aptit. Mår illa av nästan all mat. Typ bara sushi som jag kan äta utan problem. Så jag har börjat gå ner i vikt nu och illamåendet blir ju bara värre. Hade dessutom dåligt järnvärde så måste ta järntabletter och därmed är magen ännu mer kaos. Och så är det min foglossning. Den är så mycket värre än sist och sist var det illa. Kan inte gå fem minuter utan att hela natten blir förstörd.

    Men nu har jag klagat klart för är så tacksam för den lilla bebisen i magen!Åh, grattis till er också! Tråkigt med pengarna, men i slutändan är det ju värt vartenda öre. Så roligt :)
    Åh min lilla började förskolan idag! tror det blir roligt för henne, hon ska dock bara gå halvdagar nu i början men kul att umgås med andra barn tänker jag :) skönt du inte jobbar heltid, jag ger mig på halvtid så länge :)

    ja jag hade också kört privat ultraljud  för att slippa vänta - (men här i schweiz är allt privat ;)) så det 'problemet' finns inte - så länge man betalar ;) men när man blir gravid via IVF så räknas man som 'riskgrupp' så då får man alla ultraljud o undersökningar betalade av ens försäkrning - och ultraljuden kostar ca 1500kr styck :I

    åh jag minns att du mådde rätt dåligt sist också, men tufft om du mår ännu sämre nu :( det där fasar jag lite för om jag skulle bli gravid igen, men vi vet ju alla att det är värt det i slutändan men vissa har ju sån tur att må hur bra som helst hela tiden!! man har ju glömt bort det där (nästan i alla fall) med magen, foglossning etc, kan det hjälpa med värktabletter mot foglossning? har du gravidkudde du kan ligga på? 
    Förstår såklart att du är otroligt tacksam men visst får man klaga när man har ont och mår sjukt dåligt!!!

    vi vill gärna köra igång med en ny IVF så jag har kontaktat lite kliniker här i Schweiz för att se hur prisläget ligger till, ska även kika på grannländerna Österrike och Tyskland om det är alltför saftigt. Vi vill egentligen köra Prag igen då vi var så nöjda med dem - men vill inte ha oron att flyget ex inte skulle gå när man ska dit för äggplock och har hela magen full med ägg :/ vore ju fasansfullt om man inte skulle kunna ta sig dit då! Eller så inför de karantän så man inte få gå ut och handla när man kommer hem... så den stressen skulle jag helst undvika såklart, men får se hur vi landar! :) Ska ni ta reda på kön?

    Kram! =)
  • Inalina
    anina skrev 2020-09-09 15:43:33 följande:
    Åh stort grattis. :) vad roligt.

    Jag har också plussat spontant. Fick visst en ägglossning helt plötsligt. Dock bara i vecka 7. :)
    men wow vad häftigt! stort grattis =) hoppas du får må bättre denna graviditeten Hjärta när kom din lilla flicka nuigen?
  • Inalina
    anina skrev 2020-09-24 16:43:21 följande:
    Det verkar inte så. Jag mår redan fruktansvärt. Är sjukskriven. Gick in i vecka 10 idag.

    Hon föddes den 22 maj 19. :) Hur går det för er?
    Hej! Ajdå din stackare, jag avundas inte ditt mående. Häftigt med syskon dock på naturlig väg Hjärta Min lilla föddes 19 maj :)
    Vi vill gärna försöka få ett syskon men precis som vi befarade så är nu Tjeckien på 'svarta listan' här i Schweiz så man får inte åka dit och komma tillbaka utan att sitta i karantän i 10 dagar och det kan jag inte får då får jag inte lämna lillan på dagis etc etc. jag hade tänkt sätta igång egentligen denna cykeln för 10 dagar sedan men precis innan så hamnade Tjeckien på listan så nu får vi skjuta på det i obestämt tid. Jag är nog 100% säker på att vi inte kan bli gravida spontant, trots ägglossning varje månad, men tror att båda äggledarna är trasiga (vet att i alla fall en är det) så vi får snällt vänta.. men känner ingen panik över det utan det får bli när det går att flyga igenGlad

    Har ni gjort tidigt uktraljud denna gången med?

    Är det någon i den här tråden som tycker det är 'annorlunda' att vara gravid med andra barnet? är man mindre orolig etc? 

    Kram på er och hoppas att ni som mår dåligt får all hjälp ni kan få för att må bättre{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    LillaAw skrev 2020-09-25 20:27:07 följande:

    Roligt att så många är gravida igen! :D vi ska strax göra FET för syskonförsök. Så spännande! Går det inte så tänker vi nog försöka med ivf igen men inte förrän nästa år. Jag känner mig inte redo för stimulering och äggplock riktigt än.


    Så spännande!! och 'smidigt' at bara behöva göra FET, hoppas det går vägenSolig!! 
  • Inalina
    gammelpysen skrev 2020-10-05 20:55:19 följande:
    Jag är gravid i v 32 nu, tror jag... man har betydligt mindre tid för oro och hålla koll nu! jag har hittills inte gått upp lika mycket i vikt heller, har fullt upp med att jaga en pigg bebis om dagarna!

    Hoppas ni kan komma igång snart om ni vill det. Vi hade världens tur och hann göra vår behandling precis innan corona fick det mesta att stänga..
    wow så häftigt! hur gammal blir lillpysen när den nya minipysen kommer?? heheTungan ute =) 

    ja vi kommer nog igång i vår senast så det blir nog bra, jag har inget emot om lillan är mellan 2-3 år när nästa kommer (OM nästa kommer..) jag ser fram emot att börja jobba lite nu i vinter också, och jag är tacksam varje dag för lillan som verkligen är en solstråle :) (och ibland ett åskmoln såklart haha!!!)
  • Inalina
    LillaAw skrev 2020-10-06 13:56:15 följande:
    Ja vi fick två blastocyster till frysen på vårt tredje ivfförsök :) en ruvar jag på just nu. Dagarna går så långsamt fram till testdag. Hoppas så mycket att det ska gå! Vi försökte några månader själva först men jag tröttnade ganska snabbt. Verkligen roligt att vi var gravida samtidigt och nu försöker/är gravida igen :D
    Åh så spännande, du får berätta hur det går med testningen!!!Hjärta jodå vi försöker också själva men försökte ju även i 5 år innan vi fick vår lilla tjej, så vet inte ens om man ska kalla det försöker längre ;) 
  • Inalina
    LillaAw skrev 2020-11-02 14:10:58 följande:
    Det känns helt otroligt och vågar inte tro det förens man sett ett ultraljud men plussade efter FET som gjordes tidigt i oktober. Är nu i vecka 8. På fredag ska första ultraljud göras och då hoppas jag få se ett hjärta slå. Jag trodde aldrig det skulle gå på första FET med tanke på att det tog 3 fulla Ivf-behandlingar med dottern så var lite inställd på en lång resa. Nu hoppas vi bara att allt ska gå bra! :)
    men åh wow så härligt!! jag håller tummarna att allt ser fint ut Hjärta  hur gammal är eran lilla flicka nu? jag vet att vissa var lite tidigare än oss :) 
    vi kommer väl egentligen ingenvart alls här.. Tjeckien ligger ju sämst till i världen typ med Corona så där får vi vänta i månader för att kunna ta oss dit (vill såklart inte åka och riskera att smittas heller..) så vi får snällt vänta så länge och njuta av vår lilla solstråle ;) Berätta hur det går på fre!!
  • Inalina
    170909 skrev 2020-10-18 10:34:48 följande:

    För mig var det stör skillnad Lillebror som är 1.5år (född i maj som nästan alla andra i tråden )


    Inte bara det att antalet barn skiljde sig åt, utan för att jag lyssnade mindre på alla andra. Första graviditeten var skitjobbig och jag visste ju inget. Så man lyssnade och oroade sig mer. Andra graviditeten då visste jag mer och kände mig mer trygg och avslappnad och jag läste på mer. Vården blev lättare för jag fick havandeskapsförgiftning båda gångerna. Första gången fick jag slåss för det, jag hade alla symptom (utom protein i urinen för det ville de inte kolla) men fick höra att det inte var förgiftningen. Höll på att dö den gången för det gick lite långt kan man säga. Andra gången då kände jag till symptomen och hade ju redan en havandeskapsförgiftning i bagaget och då fick jag diagnosen och hjälp snabbare. 


    jag kan tänka mig att det är stor skillnad, nu känns det ju som att man kan ALLT som har med bebisar att göra :) haha! jag skulle nog också vara mkt lugnare till nästa bebis (om det blir någon) det är lite det man vill uppleva känner jag också, att allt inte måste vara 'första gången' utan att man faktiskt får känna sig lite varm i klädernaHjärta sen är det väl måendet jag inte skulle se fram emot.. men där finns det väl en liten chans att man faktiskt skulle kunna må anorlunda andra gången..Glad

    oj havandeskapsförgiftning låter jättetufft!!! och väldigt märkligt att de inte kollade urinen på dig?? Här i Schweiz gör man alltid urinprov när man går på koll (vilket är ungefär en gång i månaden) så de kan utesluta något sånt. Urinprov är ju liksom det enklaste man kan göra?? Gick du ändå tiden ut med båda barnen?
     
    hur gammal är ditt första barn?
  • Inalina
    170909 skrev 2020-11-10 14:36:50 följande:

    Med första graviditeten har man/jag inte så mycket annat att göra än att gå helt in i graviditeten. Med andra graviditeten så har man fullt upp med barn och för mig även skola, för jag gick en utbildning under andra graviditeten och sen jobb direkt efter så ingen föräldraledighet för någon av oss. Det är konstigt här i Sverige kan jag säga, inte många som riktigt fattar tror jag


    Första gången så hade jag en barnmorska som jag hoppas inte jobbar kvar (antingen frivilligt eller ofrivilligt) andra gången fick jag en alldeles underbar barnmorska som gjorde stor skillnad =)
    Första gången BM hon var sjuk och vabbade mycket, så ibland blev träffarna inställda eller flyttade eller så fick jag träffa en vikarie. Men sista gången minns jag så tydligt, än idag. Ingen trodde på mig att jag var förgiftad första gången och till slut orkar man inte kämpa, inte ens min man trodde mig. Han resonerade som så att det är bara x% som blir förgiftade och det är inte många så varför skulle du när bm säger att blablabla.


    Jag var där på besök på förmiddagen mådde skit och sa det men hon viftade bort det. När jag sa att jag hade alla tecken utom proteinet för hon inte kollat, svarade hon att det är ingen panik vi gör det nästa gång om två veckor.
    4tim senare börjar jag kräkas, hade inte mamma ringt på kvällen och tvingat mig att ringa förlossningen hade jag inte gjort det. Blev iaf tvungen att åka in och inlagd och de tog prover och gav mig medicin etc, men säger egentligen inget när jag frågar om läget och sådär. 
    1,5 dygn senare säger en läkare som säger rakt ut att imorgon föder du barn på ett eller annat sätt annars kommer du inte överleva. Det var så skönt att höra, klara besked och det fanns en tydlig plan.
    Svensk sjukvård sommaren 2015, så storasyster är drygt 5år och Lillebror drygt 1år och de gillar varandra oftast


     


    skönt att höra att det gick bra till slut med dig, det är ju så viktigt att man känner sig trygg under en graviditetHjärta sjukvårdspersonal ska ju finnas där för att lugna en och det gör man ju inte genom att vifta bort ens oro.. 

    Hoppas alla andra i tråden mår bra i dessa tider {#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    LillaAw skrev 2020-11-25 17:59:23 följande:
    Såg nu jag missat svara! Allt går bra och vi har fått se ett hjärta slå. Känns så overkligt <3

    Vår lilla tjej är 18 månader så hon kommer vara drygt 2 år och 1 månad när lillasyskonet kommer om allt går som det ska. Vecka 11 nu så känns fortfarande lite osäkert men efter ultraljudet känns det såklart lite tryggare :) förstår att det är olika med Ivf-behandlingar nu i Coronatider beroende på i vilket land man bor. Man hoppas det kan sätta igång snart för er med :)
    hejsan! hur går det för dig? du måste ha kommit en bit på vägen nu Solig har det börjat synas redan? har hört att det ska synas fortare i den andra graviditeten! Hur mår du?

    Vi har bestämt oss för att försöka med IVF här i Schweiz istället, det blir för meckigt att ta sig till Prag med alla olika karantänkrav, negativa tester man måste visa upp etc etc. men framförallt att behöva vara iväg från min dotter flera nätter, hua Rynkar på näsan så vi tror det är värt att betala 3 ggr så mkt för att kunna ha nära till kliniken. Ska på 'första samtal' i slutet av jan och hoppas jag kan starta stimulering i feb!Glad
  • Inalina

    Några andra i tråden som kommer köra IVF för syskonförsök 2021?Solig

    Jag hoppas kunna starta om en månad, kör en ny klinik denna gången då vi tidigare gjort detta i Prag, så nu testar vi här i Schweiz. Spännade!

  • Inalina
    BaKu skrev 2021-01-08 21:03:41 följande:
    Har varit fullt upp så åter lite sen uppdatering.

    Magen växer och det närmar sig nu. Har knappt två månader kvar till BF och det känns fortfarande helt overkligt. Dessutom förvånas vi varje dag över hur stor lilleman blivit och hur han utvecklats. Men den här graviditeten känns som den tagit längre tid. Känner mig så redo att föda, men den bör självklart stanna där inne ett tag till. Gick ju över sist och bara tokvägrar att gå så länge nu så tänker försöka tjata mig till en igångsättning efter max en vecka efter BF.

    Vi har inte heller den här gången tagit reda på kön, men lilleman säger bestämt att det är en lillasyster och han verkar inte vara intresserad av en lillebror... Haha!

    Hur går det för er? Såg att ni ska köra i Schweiz istället. Känns det bra med kliniken? Tråkigt att det blir så mycket dyrare, men förstår verkligen ert val för känns otroligt tråkigt att behöva vänta nu och vem vet hur lång tid det tar innan allt är normalt igen...
    men så roligt med en uppdatering från dig =)!! wow tänk att det kommer ett litet syskon om två månader, så häftigt! haha roligt att din lille verkar se fram emot en syster ;) , han måste ju vara 2 snart?? sån underbar ålder de är i nu när de börjar prata mer och förstå och tänka och leka en hel del själva, helt underbara =)

    har många vänner som precis fått bebis här i schweiz och det är ju något speciellt med nyfödda, hade glömt bort hur små och underbara de ärHjärta

    hehe jag tyckte min första graviditet kändes SJUKT lång, men jag förstod att du mått väldigt dåligt denna gången och då går väl tiden extra sakta också.. jobbar du fortfarande?

    jag vet ingenting om kliniken ännu förutom det de skriver på hemsidan utan vi har första mötet med dem om 3 veckor, så jag hoppas kunna starta protokollet ganska snabbt efteråt vid nästa mens. vi har gjort klart alla blodprover och min måste lämna ett spermaprov (till hans förtret haha) då de vill ha allt uppdaterat givetvis. nej Prag känns svårt - jag var jättenära att åka dit i okt för stimulering men 1 vecka innan hamnade Tjeckien på svarta listan - och nu ligger Schweiz på deras svarta lista..sen känner mig inte så trygg med att göra saker så långt hemifrån nu när man inte vet hur flyget kommer funka etc etc, blir något inställt kanske man står där o kan inte ta sig dit och har hela magen full med ägg inför äggplockRynkar på näsan vore ju en mardröm. så jag stannar snällt här och cyklar till kliniken istället, och hoppas på det bästa. så länge de kan ge mig samma schema som jag hade i Prag så ska vi nog inte behöva bråka så mkt med dem =)
  • Inalina
    BaKu skrev 2021-02-24 15:42:04 följande:
    Har varit fullt upp och ganska trött det sista så tar tid mellan svaren.

    Han är drygt två nu och det känns så konstigt, men väldigt roligt och väldigt utmanande! Haha

    En vecka kvar till bf och det är så tröttsamt nu. Hoppas verkligen jag inte går över. Sen är det lite nervös för det är ju sån babyboom nu och känna jobbigt att behöva åka långt om det är fullt på närmsta sjukhus. Men det löser väl sig.

    Slutade jobba för en månad sen. Skulle egentligen jobbat till för en vecka sen, men gick inte så fick gå lite tidigare.

    Hur har det gått för er? Har ni gjort nån behandling?
    ja jag förstår att man har rätt fullt upp, jag hoppas du har mått ok ändå denna graviditetenHjärta skönt att du slutat jobba så du kan försöka återhämta dig lite medan lillen är på förskolan! förstår han att han ska få ett syskon? 

    förstår din oro med födseln och babyboom men allt löser sigHjärta minns inte, bor ni i Sthlm? Det är ju lite speciella tider med Corona etc men partnern får ju i alla fall vara med på födseln så det är ju bra!! (annars vet man ju inte vart man tagit vägen...)

    Jag håller på med stimuleringen nu, kör en klinik här i Schweiz då det är hopplöst att försöka lämna landet och göra IVF nån annanstans. Kliniken känns bra (och är givetvis 4 ggr så dyr som den i Prag...;) jag kör med Pergoveris denna gången som är liknande Menupor. Hade inte jättemånga blåsor på första VUL på dag 6 men hoppas de vuxit till sig tills nästa ultraljud imorgon! blir förhoppningsvis äggplock nästa vecka då. Just nu är fokus på att hålla sig frisk (för dig med kan jag tro!) så att allt går som det ska.. 

    Ni hade inte tagit reda på kön denna gången?
    Kram!!!tänk att ni snart är 4! Solig 
  • Inalina
    BaKu skrev 2021-03-24 18:30:54 följande:

    Nu är hon här! Vårt lilla mirakel! Hon har hunnit bli två veckor och precis som förra gången känns det som hon alltid varit vår.

    Vi visste inte kön den här gången heller nä :)

    Det är både lättare och svårare än med första barnet. Å ena sidan ska man räcka till åt två och få till amningen med en tvååring som härjar. Å andra sidan går ju mer på rutin och man är ju mycket lugnare och mer avslappnad med nummer två. Ser speciellt skillnad på mannen. Han säger också att han tycker det är så mycket mer avslappnat. Men han blir också mer stressad av tvååringens påhitt i kombination med en skrikande bebis. Men på det stora hela går allt bra :)

    Hur har det gått för er?


    Hejsan! Och STORT grattis till er lilla tjej!! Så underbart! (Och roligt för storebror som fick det han önskade haha!) kom hon på BF? Var det en liknande födsel denna gången som första eller gick det fortare? Ja hon är verkligen ett mirakel <3

    Det gick tyvärr inte för oss denna gången, jag fick ut 12 äggblåsor men bara 4 befruktades och 1 överlevde till dag 5, men fick minus så nu siktar vi framåt mot nästa behandling i april! Hoppas på att få fler blastocyster så man var fler chanser :)

    Kram!!
  • Inalina
    LillaAw skrev 2021-03-24 19:20:26 följande:

    Stort grattis till er lilla tjej! Vad skönt att allt har gått bra och roligt att läsa hur det är med en tvååring och spädbarn :) Vår dotter kommer vara två år och en månad när lillebror kommer. Jag är i vecka 28 nu.

    Gick förlossningen också bra?

    Jag har fått covid och varit sjuk i några veckor nu. Det har varit tufft att samtidigt ha hand om tvååringen och både jag och sambon har varit ganska dåliga. Jag är ännu inte helt återhämtad men kämpar på.


    Hejsan!! Åh så spännande med en lillebror om några månader! :) hur har du mått under graviditeten? Jag har ofta hört att det vart tuffare graviditet med nr 2 men det stämmer ju säkert inte på alla. Sen är det spännande med olika kön om det påverkar ens mående?

    Och herregud din stackare med Corona som gravid :( fy så jobbigt!!! Hoppas du piggnar på sig snart och får en enkel sista tid på graviditeten :) kram
  • Inalina
    LillaAw skrev 2021-04-02 15:58:57 följande:
    Ja nu längtar vi till han är här. Har inte haft så lätta ?sista delen? av graviditeten då jag svullnar väldigt mycket och får svårt att gå. Elefantfötter och ben! Annars är den nog ganska lik första graviditeten, jag var mer illamående i början men det gav med sig runt vecka 13 :) sen väger jag mer den här gången. Vägde redan när jag blev gravid 5 kilo mer än förra gången och med mer vikt blir det nog tyngre överlag.

    Nu är vi friska från Corona och har våra antikroppar så vi slipper oroa oss för att smittas inför förlossningen iallafall!

    Beklagar att er behandling inte gick vägen men hoppas den ni ska göra nu i april går bättre! Håller tummarna hårt för er :)

    Kram till dig!
    ja tufft det där med svullnaden kommer jag ihåg, jag hade ju stödstrumpor från v 22 typ VARJE dag, såna där som går upp till låren och det var räddningenFlört

    skönt att ni blev friska till slut i alla fall, hua vad tufft med corona och graviditet! Nu är det inte långt kvar för dig, jobbar du fortfarande?

    Jag håller på med stimulering nu och på första VUL igår hade jag 12 blåsor ungefär som såg bra ut så känns som bättre utfall än senast! ska dit i morgon igen och ev äggplock redan på måndag (dag 12). tack för tumhållningenHjärta
  • Inalina
    BaKu skrev 2021-07-28 20:36:36 följande:
    Hej!

    Har haft fullt upp så lite halvt glömt bort att svara här.

    Tack!

    Hur har det gått för dig?

    Förlossningen gick jättebra. Började dock med att jag gick med värkar i 1,5 vecka innan det drog igång. Varje eftermiddag satte det igång och varje natt jag började förbereda mig för att åka in så bara slutade det tvärt.

    Men från att det satte igång sista gången till hon var ute tog det ungefär 12 timmar. Förra gången tog ju över ett dygn så var inte alls lika trött den här gången. Sist kunde jag inte stå upp efteråt pga utmattning. Nu var jag uppe på benen ganska snabbt.

    En stor skillnad var också att själva krystfasen var så mycket kortare. Förra gången var det nästan en timma. Men nu tog det 11 minuter.

    Den här gången missade de dock med min smärtlindring lite. Efter att ha varit panikslagen av smärta och till slut lyckats få epidural insåg de att lustgasen inte varit inkopplad ordentligt. Förklarade varför jag inte tyckte det hjälpte... Men efter det så blev upplevelsen det häftigaste jag varit med om. Hade en helt annan kontroll än första gången. Dels visste jag ju mer vad som händer och dels var jag inte lika slut. Jag kände precis vad som skulle göras och visste själv när jag skulle krysta och inte. Visste precis vilken krystning hon skulle komma på och kändes som jag egentligen knappt behövde personalen. Visst var de till hjälp, men de kunde stå lite avslappnat och bara stötta. Det gjorde inte alls lika ont och idag skulle jag vilja göra om det (låter helt sjukt, jag vet). Till och med mannen som tycker allt med stresspåslag är jobbigt tyckte det var häftigt och en helt annan upplevelse. Då tyckte jag ändå det gick bra första gången.

    Nu har vi kommit förbi den första tiden med spädis och hon börjar verkligen bli en personlighet. Det går så mycket fortare med andra barnet (även om hon egentligen nog är lite senare i utvecklingen än storebror).

    Det är en utmaning som familj att ha två barn. Det tär ju såklart på relation och man hinner/orkar ju inte med likamycket. Men känns som vi efter den första omtumlande tiden har hittat tillbaka till varandra. Känns allt viktigare att kommunicera nu.
    Inalina skrev 2021-03-25 08:50:28 följande:

    Hejsan! Och STORT grattis till er lilla tjej!! Så underbart! (Och roligt för storebror som fick det han önskade haha!) kom hon på BF? Var det en liknande födsel denna gången som första eller gick det fortare? Ja hon är verkligen ett mirakel <3

    Det gick tyvärr inte för oss denna gången, jag fick ut 12 äggblåsor men bara 4 befruktades och 1 överlevde till dag 5, men fick minus så nu siktar vi framåt mot nästa behandling i april! Hoppas på att få fler blastocyster så man var fler chanser :)

    Kram!!


    Tack! Se ovan om förlossningen :)

    Så tråkigt det inte funkade. Har ni gjort fler försök sen?
    Hejsan! tänkte jag skulle skriva här för att se om någon är aktiv fortfarande och hur det går för er :) vad spännande att läsa om din förlossning! 

    vårt andra försök gick inte bra alls heller (i april/maj) men nu är jag precis hemkommen från Prag där lillan blev till 2018, och nu ruvar jag på ett fint 2 dagars! har även 2 embryon kvar som de odlar vidare till på lördag för att se om någon blir en blastocyst.

    känns positivt trots att väldigt få ägg befruktades nu, jag har ju ändå en tilltro till min klinik i Prag då vi lyckats där en gång tidigare. får testa framåt nästa helg och se hur det går...

    hur gammal är din minsting nu? trivs de bra tillsammans syskonen?
    Kram!Hjärta
  • Inalina
    BaKu skrev 2021-09-09 19:54:26 följande:
    Kikar in ibland så blev glad att höra från dig.

    Så tråkigt det inte funkade, men va bra att ni är tillbaka på er klinik igen! Håller tummarna för att det blir ett plus för er den här gången!

    Fick ni några till frysen förra gången?

    Hon är ett halvår nu. Det går så galet fort och med andra går det verkligen snabbare. Känns som man missade bebistiden nästan!

    De trivs väldigt bra ihop. Vi förstår att vi har haft otrolig tur och att det kan ändra sig med tiden, men de tycker så mycket om varandra. Storebror vill vara med lillasyster nästan hela tiden och han försöker roa, trösta, leka, kramas och pussas så mycket det går. Hon älskar honom och nog för att hon blir glad över att se mig, men inte ovanligt att hon gapskrattar bara hon ser honom. Det är magiskt och jag önskar de åtminstone behåller ett uns av kärleken mellan varandra för det kommer räcka långt!

    Hur går det för er tjej? Hon är typ två nu va?
    Hejsan! Måste dela med mig av min helt otroliga historia som ledde till att jag faktiskt är gravid NATURLIGT???? helt sanslöst. Gjorde 3 misslyckade IVF 2021, där sista var i Prag och det blev inget av min 2dagars och de som de odlade vidare var också skruttembryon :/ 

    Bestämde mig för att göra ett försök till i november (kliniken tyckte jag skulle gå direkt på äggdonation) och jag blev nedreglerad med en spruta och väntade på en blödning... som ALDRIG kom. Så att efter att ha försökt naturligt sedan 2014 - fött lillan via IVF 2019 så kom det där plusset på testet helt naturligt. är fortfarande chockad men allt har gått bra och jag är i vecka 15 nu och väntar en liten pojke i juli. Som det kan gå... så äntligen fick jag sålla mig till den gravida skaran igenHjärta 
    hade vart roligt att höra hur det gick för er andra i tråden!!!

    Stor kram!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF