Inlägg från: BaKu |Visa alla inlägg
  • BaKu

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2018-11-27 10:46:58 följande:

    Ja alltså måste ju vara bästa uppfinningen som gjorts! dessutom värmer de ju lite mer då de går upp på magen och man måste inte hålla på o krångla med att ha långa linnen som ska stoppas in eller sitta på plats på samma sätt - amazing! 

    har en vän som ska ha bebis 11 jan - minns inte kring vilket datum du är beräknad? har du jobbat din sista dag ännu??


    Undra om man kan våga använda dem som ogravid sen :p

    6 januari är det beräknat. Jobbar denna veckan så nu är det verkligen nedräkning. Många tycker nog jag ser stor ut för alla är förvånade att det är drygt en månad kvar. Men har inte gått upp mycket och kanske ser större ut eftersom jag (skönt nog) inte fått något hull utan bara mage.

    Såg du hade ultraljud på gång. Det är ju så roligt. Vi fick göra ett extra för två veckor sen för att kolla var moderkakan satt och då fick vi ju se bebis igen. Så otroligt när man kan se så mycket. Vi såg exempelvis när den sträckte ut tungan.
  • BaKu
    jaktenpaflow skrev 2018-11-27 19:15:08 följande:

    RUL idag och det gick super!!:) Lillen softade verkligen på med ena armen bakom huvudet och andra på pannan och låg och gäspade haha så söt! Samtidigt som den sparkade med benen upp mot huvudet. Könet är nedskrivet på en lapp och vi kommer ta reda på det med några nära och kära i helgen:) Så spännande! Vi råkade se vissa saker på skärmen som gör att vi tror på en pojke, jag har alltid varit inställd på flicka så ni försöker jag ställa om lite. Jag pojkmamma? Haha ska bli så spännande:) Dock hade jag moderkakan i framkant och något neråt så återbesök v 32 50/50 att det blir KS. Hoppas den flyttar på sig! Någon som varit med eller hört om samma? Hur gick det?

    Någon som blivit flyttad vid RUL eller fått en diff på ultraljud jämfört med datum från IVF kliniken? Vår bebis var 4 dagar mindre än vad som var sagt innan men eftersom vi gjort IVF så ändrar de inte datumet utan tror att det kanske blir en lite mindre bebis. Funderar på att boka in ett 3D och 4D ultraljud. Någon som gjort det?:)


    Så roligt att höra!

    På mitt RUL kunde inte bm riktigt se var moderkakan slutade så fick göra att nytt UL för två veckor sen (då slutet av vecka 33). Då hade moderkakan antagligen flyttat sig lite, men den låg precis på gränsen så har faktiskt inte fått slutligt besked än. Barnmorskan ville att en läkare skulle kolla på det för säkerhets skull. Så nu ska vi tillbaka om en vecka för VUL hos läkare. Hoppas verkligen att slippa KS.
  • BaKu
    gammelpysen skrev 2018-12-04 18:55:18 följande:

    Ni som har kommit lite längre, hur gör ni med BH? Upptäckte till min stora förtjusning att min B-kupa blivit till mer än D köpte en ny på rean igår men vet inte om man ska kolla på mammabh på en gång i stället?


    Jag köpte ett par sportbhar i början som var riktigt skönt att ha på sig. Fick också enormt mycket större bröst och väldigt snabbt. Nu i vecka 36 är även dessa för små. Framför allt har jag blivit större runt om (jag har inte gått upp nåt egentligen, men man blir förvånad över hur stor plats magen tar efter ett tag :p ) köpte amningsbh först idag. Men inte så många utan tänker att jag har till första tiden nu. Sen får det bli nytt inköp längre fram när bebis kommit för vet ju inte om brösten ändras lite till. Men tills dess blir det amningsbh.
  • BaKu

    Nu var det ett tag sen jag skrev här. Har försökt läsa allt, men har säkert missat något och någon fråga.

    Första veckan hemma från jobbet. Inte en dag för tidigt. Är trött och har ryggont och foglossning.

    V35+1 nu. Bebis har vänt sig och det börjar ju kännas att det närmar sig. Spännande och läskigt på samma gång.

    Bebisen sparkar för fullt. Hela magen rör sig och rätt som det är sticker någon kroppsdel ut. Den har en hel del hicka också.

    Det ilar en del också när bebisen rör sig neråt. Mycket nerver den kommer åt.

    Sover extremt dåligt och räknar väl med att det blir så här en lång tid framöver nu.

    Mannen har gått in i förberedelsemood. Grejar med allt möjligt och håller sig hemma och nykter (inte för att han dricker några mängder annars, men den där ölen till maten står han över)

    Det mesta är inköpt, men lite småsaker till tänkte jag försöka köpa. Idag köpte vi lite kläder till så om det inte blir en kräkbebis bör vi klara första tiden.

    Kan inte fatta att vi kommit så långt. Det känns som igår vi grät efter senaste misslyckade försöket. Nu kommer jag ibland på att vi faktiskt ska få en bebis till oss och att vi är någons föräldrar. Då kommer glädjetårar istället.

  • BaKu
    gammelpysen skrev 2018-12-04 22:23:36 följande:

    Fantastiskt kul! Du får hålla oss uppdaterade första bebisen i gruppen, sen är vi några i april.

    Måste passa på att fråga hur länge man "brukar" jobba. Jag är i vecka 20 nu och hade tänkt jobba till 2 veckor innan förlossningen. Är det orealistiskt? Jag har gått upp 10 kg och börjar märka av magen när jag till exempel ligger ner eller sitter djupt i soffan. Det ska bli så mysigt att få ännu mer mage och framförallt känna rörelserna på riktigt när de väl kommer men inser att jag hittills varit rätt förskonad från besvär.


    Det ska jag göra!

    Det där är helt individuellt. Jag hade aldrig kunnat jobba längre. Har haft väldigt ont och mått sådär sista tiden så egentligen borde jag försökt bli sjukskriven lite tidigare. Men har kollegor som jobbat längre så beror helt på hur man mår och vad man har för jobb. Tycker man ska göra som man själv vill. Kan du jobba så länge är väl det bra, men tänk på att slutet ofta blir jobbigare. Man blir tung och trött. Många sover ju väldigt dåligt och beroende på jobb kan det bli svårt att hantera. Kan ju vara skönt med lite vila innan en jobbig förlossning.

    Har en kollega som fick nån vecka tidigare än beräknat och fick åka direkt från jobbet. En annan fick också typ en eller två veckor tidigare. Gick på fredagen och fick på måndagen.

    Kan vara bra att tänka på att det ändå är fullgången tid redan v 38, även om många förstföderskor går över tiden.

    Sammanfattningsvis. Du kan sikta på det, men kanske flagga för arbetsgivaren att du kan komma att ändra dig när det närmar sig.
  • BaKu
    Inalina skrev 2018-12-05 08:32:59 följande:

    Åh det är så mysigt att höra från dej som är så nära att få träffa din bebis nu =) så skönt att du är ledig nu och kan rå om dig själv och huset och pyntet  när man sover så dåligt är det ju också befriande att du inte behöver gå upp så tidigt på morgonen - försök vila ut nu de sista veckorna !! mår du mindre illa nu?

    ja besvikelsen när man aldrig fick det där plusset eller när mensen kom är ju fortfarande färskt i minnet - men förstår att du är väldigt lycklig nu :) - man kommer nog aldrig glömma att man har kämpat men det kommer ju vara värt kämpandet många gånger om! Jag läser fortfarande i IVF tråden och känner med dem som började när man själv gjorde och har nu gått igenom flera försök till men vi får hoppas att de hamnar i den här tråden inom kort också!!

    Kram!


    Illamåendet kommer och går lite. Det är framför allt på nätterna och om det kommer så är det väldigt plötsligt. Men det är som tur var med lite mellanrum. Däremot en del sammandragningar när jag rör mig och har även haft lite molvärk. Bebis ligger med huvudet neråt och håller på att fixera sig, men är ännu inte helt "fast". Börjar kännas sjukt overkligt, spännande och nervöst.

    Idag var syskonbarnet på besök och bebisen får redan mängder med kärlek därifrån. Så häftigt.

    Nu har vi bara en månad kvar. Mannen börjar bli riktigt nervös inför förlossningen tror jag. Men hade bra samtal på BVC och där de i rapporten till förlossningen noga skrev vad vi båda känner/behöver.

    Hur mår du nu då? Börjar sitt illamående bli bättre?
  • BaKu
    gammelpysen skrev 2018-12-05 14:10:50 följande:

    Ja, usch, ivf är ett helvete. Samtidigt känner jag Nu, när vi lyckats, att det var värt varenda minut och varenda tår. Jag skulle så väldigt gärna vilja ha ett litet syskon så småningom och med tanke på min höga ålder så lär vi ju snart vara igång igen...

    Hur tänker ni Andra? Kommer ni att försöka med syskon?


    Vi är (än så länge) väldigt överens om att försöka med syskon. Känns som det blir lättare med syskonförsök för man har ju redan sitt barn då och även om det säkert blir en tuff resa då också så föreställer jag mig att misslyckande då inte är riktig lika jobbigt.

    Har alltid velat ha många barn, men ju äldre jag blivit desto mer har jag tänkt ett i taget. Mannen har nog inte tänkt sig mer än två tidigare, men på sistone har han kommit med kommentarer som gör att jag funderar på om han kanske vill ha fler ändå. Han har bland annat kommit på att huset är för litet för fler än två barn. Men sen får man ju se hur det går. Vi är öppna mot varandra, men då vi vet att det kanske aldrig kan gå så frågar jag honom inte i dagsläget. Vi njuter av vår lilla bebis i magen.

    Det är ju dessutom en kostnadsfråga att få fler barn genom ivf, men vi har den stora förmånen att våra föräldrar redan lovat att ställa upp med pengarna och att det aldrig får bli ett hinder. Min far skulle nog helst vilja ha ett helt fotbollslag med barnbarn. Vet att han så här i efterhand känt att det var dumt att de inte fortsatte försöka efter två barn. Mamma som fick vara gravid är kanske mer nöjd :p
  • BaKu
    Mjbo skrev 2018-12-08 15:55:29 följande:

    Hej alla fina! :)

    Idag var jag på jakt efter mammabyxor för jag tycker mina börjar trycka lite uppe i magen.. Gick på hm och tänkte att där har dom ju rätt bra utbud och pris oså.. men fy tusan så besviken ja blev. Jag tyckte varenda byxa jag provade va obekväm och satt fult. Kände mig 50 kilo tyngre i dem, blev så himla tjock :o

    Visst va de några av er här inne som köpte byxor nyss och älskade dem?? Vilken modell var det?

    Hoppas ni har en mysig helg, här har det äntligen snöat, kommit ca 2dm inatt och under dagen så nu är julkänslorna på topp:)


    Jag har också kört hm, men vågar inte säga vilken modell. Dock kan jag rekommendera ett märke som heter boob. Det är lite dyrare, men hjälp så nöjd jag är.

    www.zalando.se/boob-tygbyxor-black-bx329b005-q11.html

    Köpte dessa, ser att de är slut på zalando nu, men kanske finns på annat ställe. Skulle vilja beskriva dem som finare mjukisbyxor. Bekväma som mjukisar, men tillräckligt fina för att kunna användas till vardags. Jobbar på kontor där vi kör klädkod hel och ren och representabel och där har det verkligen inte varit några problem. Måste man ha lite finare än så passar de kanske inte. Kvaliteten var också förvånansvärt bra. Har tvättat dem massor av gånger och se ser fortfarande jättefina ut. Färgen är som ny och inga noppror (förutom där jag råkat slita lite med mitt foglossningsbälte). Föreställer mig också att dessa kan vara bekväma efter bebis är född.

    Hm-byxorna jag köpt var lite "stiligare", men inte riktigt lika bekväma. Dock gav de bättre stöd åt magen.
  • BaKu
    Inalina skrev 2018-12-10 09:52:00 följande:

    Hej!! vad skönt att bebisen håller på att lägga sig på rätt håll så du slipper oroa dig för det 

    skönt om du känner dig trygg inför förlossningen också - väldigt bra det där med förlossningsbrev, men själv tycker jag det är jättesvårt att veta vad man vill?? jag menar - jag antar att de är proffs som kommer vara där och mycket blir väl att bestämma sig för stunden misstänker jag? 

    jag mår jättebra nu, magen är inte särskilt stor och syns mest bara på eftermiddagen. Illamåendet är nog helt borta (ibland när jag ätit för mkt kommer det lite känningar igen men det försvinner ju fort igen :)) tror jag har en tendens att äta lite för mkt, vet att jag läser överallt att små portioner oftare är bättre men är väldigt dålig på det..

    försöker känna efter sparkar från bebisen och igår tyckte jag mig känna lite dunkande - men tänker att det kanske lika gärna var min puls haha. är det väldigt långt ner man ska känna i början? som om man håller händerna i ett V mot underlivet typ? som sagt.. annars var det nog mina tarmar bara eller nåt annat


    Har faktiskt inte skrivit något förlossningsbrev. Vi gjorde en sammanfattning på MVC som skickas till förlossningen och kände att det räcker för min del. Det var lite som de sa på en av föräldrautbildningarna att det går ändå aldrig att planera en förlossning. Men de har fått min och mannens syn på exempelvis smärtlindring amning och tiden efter på BB.

    Ja, i början är det ju långt ner man känner. Känns lite som tarmarna är igång. När du väl börjar känna ordentlig kommer du veta att du faktiskt kände tidigare :) I början är man väldigt osäker.

    Har mått illa till och från igen sista tiden. Har också lite molvärk och bebis håller på att fixera sig, vilket känns. Numer måste jag äta ofta. Äter säkert 4-5 mellanmål per dag. Stora portioner funkar inte alls för det får helt enkelt inte plats :p vaknar ofta hungrig på nätterna också.

    Idag gick vi in i vecka 38 (37+0) och det är 20 dagar kvar till beräknat. Det är galet och man blir förvånad när man ser magen. Den är så stor och det är konstigt att se det på sig själv. Nu går det inte ta miste på rörelserna. Det sparkas och syns mycket på utsidan på mig. Mannen tycker det ser läskigt ut.

    Det mesta är förberett, men får erkänna att jag började packa BB-väskan först igår. Svårt att veta vad man ska ha med. Tänker att det löser sig ändå.

    Känns så konstigt att vi snart har ett barn hos oss. Både jag och mannen pratar om det varje dag och vi kan inte riktigt greppa det. Sen inser man ju att man aldrig riktig är "redo" på det.

    Har spenderat mycket tid med syskonbarnet sista tiden och det gör en både lugnare och mer nervös. Men också att man längtar ännu mer. Har precis nattat syskonbarnet här och det är så mysigt med en liten som gosar in sig.

    Vi har ännu inget pojknamn redo. Flicknamn är klart sen länge... Försökte göra en lista idag så nu har vi i alla fall några namn att fundera på. Vi tycker verkligen pojknamn är svårt. Flicknamn är mycket lättare. Nu vet vi ju inte vad det blir, men vi har ju trott pojke sen dag ett.
  • BaKu
    Mjbo skrev 2018-12-17 11:31:28 följande:

    Hej allihopa!

    Det är väldigt tyst i tråden.. kanske är det för att vi alla sysselsätter oss med massa andra saker nu såhär innan jul? Någon mer som tycker tiden går ruggigt snabbt? :)

    Snart dags för rul om 1,5 vecka och jag börjar bli nervös som attans. Tänk om den lilla inte lever längre, de är allt ja kan tänka på. Önskar och känner efter varje dag om jag känner av bebisen nånting men nej, ingenting.. någon mer omföderska som inte känt av bebisen heller? Går in i vecka 18 på torsdag.


    Det är ju fullt normalt att inget känna än så det kommer gå bra ska du se.

    Tycker tiden bara sprungit iväg. Vi har bara 20 dagar kvar. De lär väl kännas som en evighet, men efter all väntan innan pluset så har tiden bara flugit iväg...
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF