• AndreaBD

    Varför anses det så illa att vara emot abort?

    Du får tycka det när det gäller dig själv, din egen kropp. Men om man nu vill inskränka andra människors frihet, kanske förbjuda abort generellt  - självklart är det känsligt! Det är som om man ska säga att man ska avskaffa skilsmässa. Eller att kvinnor inte ska arbeta och barnen inte ska gå på förskola. Det är folks egna liv som kastas om fullständigt av såna faktorer. Och då måste de få ta såna beslut själva. 

  • AndreaBD
    OlgaElvira skrev 2018-09-13 20:15:37 följande:

    Även i länder med totalt abortförbud förekommer det aborter. Kvinnor som får missfall sätts i fängelse deras äldre barn tas förhoppningsvis omhand av någon annan. Rika kvinnor åker utomlands och fixar problemet. Ex. Guatemala.

    Är det något att ta efter?


    Japp, det var rena abortturism. Från Tyskland organiserades hela bussresor till Nederländerna för abort, och irländska kvinnor åkte till England. Eller så var de vettskrämda och förträngde det. Jag minns fortfarande att en ung irländsk tjej dog utanför en kyrka, blödde ut eller nåt. Och prästen gav henne sista smörjelsen istället för att genast ringa ambulansen. Extrem-religiösa Idioter! 
  • AndreaBD
    Anonym (..) skrev 2018-09-13 18:07:37 följande:
    Hade gärna fått höra från andra att det va mord och ångrar att jag inte fick det. Fick bara höra att det bara va att göra men så fel dom hade! De som gör abort tar sig rätten att bestämma över det lilla livets kropp är inte det lika illa? Det kanske inte är ett barn än men det är ett LIV
    Om man är tillräckligt gammal för att bli gravid, då brukar man också veta att det är ett liv. Dock på en nivå då det inte är så mycket mer än en cell-klump. Och många får missfall i början, det är inte självklart att alla tidigt-stadium foster blir barn som födds och växer upp. I ditt fall vore det väl bra att inte gräma dig över det. Du kan ju ha barn nästa gång och då är det nog också bättre läge för det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Elsa) skrev 2018-09-13 21:43:32 följande:

    Alla har rätt till sin åsikt allafall borde ha det.Så fort nån tycker lite annorlunda blir det ett himla liv.


    Du får gärna tycka det när det gäller din egen kropp. Ingen säger något emot det. Det är först när man vill tvinga sin åsikt på andra, som folk säger ifrån. Och det är ju mycket förståelig. 
  • AndreaBD
    Vattumankillen skrev 2022-01-05 09:31:23 följande:
    Män har inte sexuell frigörelse, vem som helst får inte ha sex.

    Män får inte heller beståmma över sin kropp för allt och stoppa in sin penis i vad som helst exempelvis en slida utan att kvinnan är med på det.
    Allvarligt? Du klagar på att du inte får våldta kvinnor? Vad är näst? Ska du klaga på att du inte får stjäla och mörda? 
  • AndreaBD
    Vattumankillen skrev 2022-01-05 09:59:50 följande:
    Ingen har redan sexuell frigörelse.
    Du har inte friheten att begå brott! Det har inget att göra med sexuell frigörelse.
  • AndreaBD
    Vattumankillen skrev 2022-01-05 15:04:40 följande:
    Du får tolka som du vill och vad som menas med sexuell frigörelse.

    Om aborter efter vecka 12 varit olagligt skulle du tycka det är okej att använda sexuell frigörelse som ett argument trots att det skulle vara ett brott vi snackar om
    Vet inte. Det är inte det viktigaste. Det viktigaste är att det inte uppstår elände för oönskade barn, kvinnor som dör av improviserade aborter och även att det bara är de rika som kan göra abort. 
Svar på tråden Varför anses det så illa att vara emot abort?