• Anonym (..)
  Tor 13 sep 2018 16:38
  28605 visningar
  237 svar
  -4 +2
  237
  28605

  Varför anses det så illa att vara emot abort?

  Aldrig har väl något i modern tid irriterat folk så mycket som abortmotsånd. Vad är det för fel att tycka att abort är mord? Som det på sätt och vis är.. även ett embryo är en levande varelse. Nu är jag kvinna och har själv gjort abort och jag blev abortmotståndare efter aborten. Ännu värre irritation och debatter skapar det när män är emot aborter. Varför bryr sig folk så mycket om vad andra tycker? Man går emot naturen när man gör abort

 • Svar på tråden Varför anses det så illa att vara emot abort?
 • Anonym (Texas­= taliba­ner)
  Lör 11 sep 2021 19:57
  #61
  -2 +2
  mammabitch skrev 2021-09-11 18:22:12 följande:

  För övrigt förutsätter jag att den som kallar abort för mord är vegetarian, eller är det bara människoliv som räknas`?


  Exakt. Abortkritik när man själv dagligen äter kött från färdigutvecklade smärtkänsliga varelser som känner dödsångest är enbart hyckleri och moraliskt inkonsekvent.

  Det är religiös indoktrinering som har fått människan att sätta sitt eget liv över alla andra varelsers, och det är rester av denna kulturindoktrinering som ligger bakom vissas oförmåga att se exakt hur ologisk deras uppfattning är.
 • Sön 12 sep 2021 01:32
  #62
  +2
  Anonym (Elsa) skrev 2021-09-06 18:03:51 följande:
  Hade nog varit bäst om syrran och partnern hade skyddat sig,så vi andra slipper betala för andras abort -slarv.
  Så vad tror du en massa oönskade barn som ska växa upp på olika hem och institutioner skulle kosta skattebetalarna?
 • Anonym (Texas­= taliba­ner)
  Tor 16 sep 2021 22:41
  #63
  Anonym (Elsa) skrev 2021-09-06 18:03:51 följande:
  Hade nog varit bäst om syrran och partnern hade skyddat sig,så vi andra slipper betala för andras abort -slarv.
  Vad tror du att det kostar att hålla barnhem med full personal för 35 000 barn om året?

  Självklart är en abort oändligt mycket billigare än att det föds ett oönskat och ibland även skadat barn till en missbrukande, psykiskt instabil eller genomfattig förälder.

  Samma sak gäller troligen för en ambitiös student som annars tvingas avbryta sina studier och kanske aldrig slutför dem, istället för att skaffa sig en komplett utbildning och jobba järnet innan den blir förälder.

  Den som inte vill betala för aborter är skrattretande dumsnål.
 • Anonym (Eget val)
  Tor 16 sep 2021 23:17
  #64
  -1 +2

  I exvis usa, där det finns ett religiöst tryck att inte göra abort, samtidigt som många lever i socioekonomisk utsatthet förs statistik över preventivmedels tillgänglighet, abortens tillgänglighet och hur många barn som växer upp med en ensamstående mamma. Man kan då dra vissa slutsatser och se hur fängelserna fylls i vågor med 20-års intervaller när man haft abortförbud eller på andra sätt begränsat kvinnors sexualitet som då lett till oönskade graviditet. Detta stigma kring abort förstör samhällen om man ser det i ett större perspektiv, och äter upp tonåringars chans till utbildning och möjlighet att komma ur social och ekonomisk utsattet. Det är två helt olika saker att vars emot abort känslomässigt och på individnivå, och att vara emot det på en samhällelig nivå. Kunskapen om abort är gammal och förankrad, och att förvägra någon den är att ta kontroll över kvinnors kroppar, sexualitet och frihet. Det är alltås aborten som ger den självklara valfriheten, inte att aborter inte skulle finnas. Aborter har funnits så länge det funnits människor, så därför är det bättre med säkra aborter. I de länder där det inte är tillåtet dör kvinnor dagligen i sina försök att bli av med sin graviditet. Jag vet inte vad du hade för skäl till din abort, jag har aldrig blivit våldtagen som 14-åring pch behövt gå igenom nåt sånt tack pch lov. Sanningen är att jag aldrig skulle kunna göra abort. Men jag är privilegerad. Jag har inget att oroa mig för när det gäller mina barn, och bra ekonomi. Men det är intr upp till mig att ha åsikter om vadcsom är skäligt för andra, kan vara ekonomi, dålig planering, psykisk ohälsa. Och jo, när en person har gjort 6-7 aborter kan man förstås undrs varför dom inte testar nån annan metod. Men inskränka aborträtten kan vi aldirg göra. Det är att inskränka kvinnors frihet. Och ännu mer när män står pch gapar om detta, de vill inte kvinnor väl, de vill bara ta makt över deras kroppar.

 • Tor 16 sep 2021 23:32
  #65
  +1

  Det som är intressant med abortmotståndare är att de inte är något annat än självutnämnda proffstyckare som enbart är ute efter att förtrycka än att komma med lösningar.

  Hur stort intresse för barn som lever utanför magen har dessa motståndare? Tar de emot fosterbarn? Har de fadderbarn eller skänker pengar till välgörenhet i förmån för föräldralösa barn? Volontärarbeta de till förmån för barn? Vilka politiska reformer som rör barns rättigheter (utanför magen) driver dem?

  Synar man de konservativa gubbsen i Texas så vargförekomsten denna restriktion så skulle jag bli mycket förvånad om de öht tagit ut en enda föräldradag eller vab dag med sina egna barn. Jag skulle vara mäkta förvånad om barns rättigheter (utanför magen) var deras hjärtefråga de politiskt brinner för. Jag tror ingen av dem jobbat med barn heller.

  För det handlar inte om ofödda barns rättigheter, det handlar om rätten att kontrollera kvinnors kroppar. Tyvärr

 • Fre 17 sep 2021 09:05
  #66

  Du får tycka det när det gäller dig själv, din egen kropp. Men om man nu vill inskränka andra människors frihet, kanske förbjuda abort generellt  - självklart är det känsligt! Det är som om man ska säga att man ska avskaffa skilsmässa. Eller att kvinnor inte ska arbeta och barnen inte ska gå på förskola. Det är folks egna liv som kastas om fullständigt av såna faktorer. Och då måste de få ta såna beslut själva. 

 • Fre 17 sep 2021 09:13
  #67
  OlgaElvira skrev 2018-09-13 20:15:37 följande:

  Även i länder med totalt abortförbud förekommer det aborter. Kvinnor som får missfall sätts i fängelse deras äldre barn tas förhoppningsvis omhand av någon annan. Rika kvinnor åker utomlands och fixar problemet. Ex. Guatemala.

  Är det något att ta efter?


  Japp, det var rena abortturism. Från Tyskland organiserades hela bussresor till Nederländerna för abort, och irländska kvinnor åkte till England. Eller så var de vettskrämda och förträngde det. Jag minns fortfarande att en ung irländsk tjej dog utanför en kyrka, blödde ut eller nåt. Och prästen gav henne sista smörjelsen istället för att genast ringa ambulansen. Extrem-religiösa Idioter! 
 • Fre 17 sep 2021 09:18
  #68
  Anonym (..) skrev 2018-09-13 18:07:37 följande:
  Hade gärna fått höra från andra att det va mord och ångrar att jag inte fick det. Fick bara höra att det bara va att göra men så fel dom hade! De som gör abort tar sig rätten att bestämma över det lilla livets kropp är inte det lika illa? Det kanske inte är ett barn än men det är ett LIV
  Om man är tillräckligt gammal för att bli gravid, då brukar man också veta att det är ett liv. Dock på en nivå då det inte är så mycket mer än en cell-klump. Och många får missfall i början, det är inte självklart att alla tidigt-stadium foster blir barn som födds och växer upp. I ditt fall vore det väl bra att inte gräma dig över det. Du kan ju ha barn nästa gång och då är det nog också bättre läge för det. 
 • Fre 17 sep 2021 09:20
  #69
  Anonym (Elsa) skrev 2018-09-13 21:43:32 följande:

  Alla har rätt till sin åsikt allafall borde ha det.Så fort nån tycker lite annorlunda blir det ett himla liv.


  Du får gärna tycka det när det gäller din egen kropp. Ingen säger något emot det. Det är först när man vill tvinga sin åsikt på andra, som folk säger ifrån. Och det är ju mycket förståelig. 
 • Fre 17 sep 2021 13:03
  #70
  Anonym (..) skrev 2018-09-13 16:38:34 följande:

  Aldrig har väl något i modern tid irriterat folk så mycket som abortmotsånd. Vad är det för fel att tycka att abort är mord? Som det på sätt och vis är.. även ett embryo är en levande varelse. Nu är jag kvinna och har själv gjort abort och jag blev abortmotståndare efter aborten. Ännu värre irritation och debatter skapar det när män är emot aborter. Varför bryr sig folk så mycket om vad andra tycker? Man går emot naturen när man gör abort


  Jag skulle vilja att abortmotståndare närmare definierade liv i en allmän mening.

  Är spermier eller bakterier att beteckna som liv?

  Ska man kunna åtala en kvinna för mord, dråp eller vållande till annans död vid missfall?
Svar på tråden Varför anses det så illa att vara emot abort?
Logga in
Bli medlem