Inlägg från: Oliwia92 |Visa alla inlägg
  • Oliwia92

    Gravid med Letrozol

    Enmsik skrev 2019-02-04 20:36:09 följande:

    Jag hade typ så. På VUL inför ägglossning så hade jag ett ägg på typ 19mm på vänster äggstock och ett på 13mm på höger äggstock. När jag sen fick utomkveds var det det lilla ägget på höger äggstock som blivit befruktat och satt sig på den äggstocken. Jag frågade min läkare om det för jag undrade var det stora ägget tog vägen, eftersom man antog att det ägget i alla fall skulle släppa. Hon sa att det kan försvinna. Alltså att det blir en ägglossning men att det försvinner ut i bukhålan och kroppen tar upp det typ. Hon menade att det är vanligt att det blir så. Vet inte om det hjälpte dig men du kanske blev lite klokare. :)


    Kan det bli att det blivit befruktat och är på väg att fästa så man inte ser det ? Eller det är omöjligt ?
  • Oliwia92
    Enmsik skrev 2019-02-04 21:50:53 följande:

    Det ska nog vara möjligt. Det är ju för litet att se. I vecka 5 typ kan man ju se en hinnsäck om det blivit en befruktning, ofta ser man ju inte fostret förrän i v. 6-7.

    Men äggblåsan skrumpnar ju efter ägglossning och befruktning och blir till en gulkropp som skickar ut progesteron. Gulkroppen borde ju i så fall läkaren ha sett kan man ju tycka. Så förmodligen har det släppt och försvunnit. Men jag vet ju såklart inte säkert! :)

    Äggblåsorna växer ju typ 2mm per dag så jag vet ju inte vilket av äggblåsorna som syntes på senaste ultraljudet, Men det kan du ju säkert räkna ut som vet var de satt osv. Ofta Börjar ju flera äggblåsor att växa och sen dominerar oftast en äggblåsa och den/de andra tillbakabildas. Kan ju vara så med. Återstår ju att se om mensen kommer eller inte. Håller tummarna för att det blev befruktat! Och uppdatera så vi får följa! :D


    Tack för all Info :) jag ska tillbaka på torsdag på vul igen och progesteron prov så vi får se :)
  • Oliwia92
    Mema9 skrev 2019-02-07 19:40:07 följande:

    Men åhh vad jobbigt med ovissheten.. Får du ett plus eller att mensen kommer (vilket vi inte hoppas på) så är det ju ett tecken på att äl skett :)

    Jag var och lämnade lite blodprover idag igen på cd 4, och på torsdag nästa vecka ska de göra en äggledarspolning på mig.


    Du får gärna återkoppla hur äggledarspolning känns ska göra den nästa månad om jag inte blir gravid denna
  • Oliwia92

    Var på mitt tredje vul denna cykel tydligen visar sig mysteriet med det försvunna ägget löst. Jag har troligtvis ägglossat med två olika ägg vid två olika tillfällen typ 3 dagar mellan. Ska dock ta progesteron prov för att bekräfta det nästa vecka

  • Oliwia92
    Mema9 skrev 2019-02-09 21:17:56 följande:

    Dagarna går så långsamt.. vill bara att det ska bli den 14e så spolningen och VUL är överstökat! Så vi kan få försöka igen.


    Förstår precis din känsla...tycker dock det mest påfrestande är väntan mellan ägglossning och mens...känns som en evighet. Man väntar och väntar och sen kommer ändå mensen och man får börja om
  • Oliwia92
    becca90 skrev 2019-02-11 06:58:07 följande:

    Håller med!! Fy denna väntan. Min cykel har förlängts till 34-35 dagar med letrozol, så väntan blir ännu längre.. Är på dag 31 idag.. väntar på remiss för ivf nu..

    Hoppas att allt ser bra ut vis spolningen!!


    Hur länge håller man på med letrozol innan man går vidare till Ivf?
  • Oliwia92
    Mema9 skrev 2019-02-09 21:17:56 följande:

    Dagarna går så långsamt.. vill bara att det ska bli den 14e så spolningen och VUL är överstökat! Så vi kan få försöka igen.


    Hur gick spolningen idag ?
  • Oliwia92
    Mema9 skrev 2019-02-14 21:32:25 följande:

    Det gick bra men vill aldrig göra om det. Fruktansvärt obehagligt! All spänning jag byggt upp under dagen släppte där och då i stolen, i pausen mellan spolningarna började jag gråta. Men det var fri passage i båda äggledarna så det är skönt att veta.. fick även två antibiotikatabletter efteråt i förebyggande.


    Men gjorde det ont eller var det obehagligt bara? Hur lång tid tog det?
  • Oliwia92
    Mema9 skrev 2019-02-15 11:11:35 följande:

    Det gjort ont, som en grov mensvärk. Ca 20min allt som allt.


    Ush :( vet inte om jag klarar det. Mår redan så dåligt över att det ska ta sån tid innan man får det plusset. Sen ska man gå igenom såna här saker också...förlåt men det är verkligen svårt att vara positiv i denna process.
  • Oliwia92
    Mema9 skrev 2019-02-15 16:16:28 följande:

    Du klarar det! Jag hade fasen nervösutslag på hela bröstet/halsen innan ville verkligen verkligen inte gå igenom det där , jag var så rädd.. därav att jag bröt ihop i gynstolen när alla känslor drog över mig.. och även om det gjorde ont var det en smärta man stod ut med om du förstår vad jag menar. Det var såån skön känsla efter när det var gjort! Och som min läkare sa så är det inte alla som ens känner något, jag tillhörde väl tyvärr de som kände mycket. Men Oliwia har vi kämpat såhär länge och gått igenom all psykisk smärta redan så klarar vi nog lite till. Jag lovar att peppa dig så gott jag kan<3 Himelns skönt att utesluta eventuella stopp/förträngningar i äggledarna så kan man släppa den oron. Men för att tillägga förstår jag exakt hur du känner. Det är ett under att man ens står på benen och klarar av att andas. Alltid lätt att vara positiv och peppa andra, svårare med en själv.

    Vet inte om jag skrev det men vi får inte försöka denna cykel pga spolningen som irriterar slemhinnan, det är fruktansvärt jobbigt. Blir tungt i bröstet av bara tanken att vänta 4 veckor tills nästa ägglossning. Hur ska man kunna släppa det och bara leva under tiden?


    Känns som att hela ens liv kretsar kring detta....och försöker att inte tänka på det men det är omöjligt, alla säger stressa inte ta det lugnt vilket också är omöjligt :( tack för allt pep iaf behövs det verkligen
Svar på tråden Gravid med Letrozol