Inlägg från: Oliwia92 |Visa alla inlägg
  • Oliwia92

    Gravid med Letrozol

    Det som gör mig mest orolig är att äggblåsorna växer inte ett dugg, jag reagerar inte alls på medicinen verkar det som.

  • Oliwia92
    Sallyjkpg skrev 2018-11-04 19:56:02 följande:

    Det gjorde det inte för mig heller, men med trippeldos drog det igång :)


    Åh håller tummarna för det då ! Ska till gyn imorgon och få trippelkur. Vågar dock ej ha några förväntningar:( tog du äl test under tiden eller gick bara efter vul ?
  • Oliwia92

    Antar att ni fick äl av enkelkur då eller att era blåsor växte ? Mina har inte växt alls varken med enkel eller dubbelkur därför har jag ökat dos varje månad då man inte ser ngn effekt

  • Oliwia92
    becca90 skrev 2018-11-13 23:12:08 följande:

    Idag började jag med letrozol! Kan man förvänta sig några biverkningar??:)


    Jag har ätit både enkeldos och dubbel och inte haft några biverkningar alls. Kanske lite molvärk av första kuren. Varken ngn av de har gett ngn effekt så kan ej ha haft med äl att göra.
  • Oliwia92
    Mema9 skrev 2018-11-14 19:34:25 följande:

    Vad blir nästa steg för dig Oliwia om varken enkel eller dubbel funkade för dig? Trippel?


    Ja precis trippel. Sen sprutor. Hur har det gått för dig ? Funkade inte letrozol alls på dig ?
  • Oliwia92
    Mema9 skrev 2018-11-16 22:13:12 följande:

    Jo det har visat sig nu 9 cyklar senare att 1 tablett visst var bra för mig.. vi började hela resan med 1 tab men mensen kom redan 7 dagar efter äl vilket min läkare sa oftast tyder på en dålig ägglossning. Så vi ökade dosen två ggr men jag blev överstimmulerad båda, alltså för många ägg så vi avbröt och började om. Efter den tredje kuren med Letrozol fick jag välja om jag ville gå tillbaka till 1tab eller testa sprutor (Puregon) och eftersom hans ord *dålig ägglossning* etsat sig fast i mitt huvud ville jag testa sprutor. De två första gångerna fick jag en fin äggblåsa men det tog sig tyvärr inte. Sen helt plötligt slutade min kropp svara på sprutorna så vi höjde dosen och vips så blev jag överstimmulerad igen.. vi avbröt och tog ett längre avbrott så kroppen skulle landa efter hormonerna och sedan gick vi tillbaka till 1tab igen. Då fick jag en fin äggblåsa , konstaterad äl med blodprov och det dröjde hela 18 dagar tills mensen kom. Så det där med dålig ägglossning vid 1 tablett för mig var inte helt korrekt.

    Har ätit en till kur Letrozol 1tab och ska på återbesök nu på måndag - (cd 13). Är så orolig över att kroppen helt plötligt inte svarar på medicinen igen eller överstimmulering.

    Hoppas det inte blev allt för rörigt.


    Förstår du är orolig :( först oroar man sig om man ens kommer få behandling vägen dit har känts lång. Och när man fått behandling så är man ju optimistisk att nu blir jag gravid och då kanske inte läkemedlet funkar ens. Men tror man måste hålla hoppet upp ngn dag tar det sig !
  • Oliwia92

    [quote=79220747][quote-nick]Mema9 skrev 2018-11-17 14:14:51 följande:[/quote-nick]Ja jag är så glad att jag ringde privata gyn då landstinget inte ville hjälpa förrän vi försökt ett år. Gynläkaren på privata misstänkte att något var fel redan innan då min menscykel var så oregelbunden. Landstinget skyllde på min p-stav jag hade i innan att hormonet därifrån spökade..icke det var pcos.

    När ska du kolla äggen nästa gång? :)[/

    Förstår det ! Gick också till privat direkt. Fick min mens idag (framkallad med provera). Börjar med letrozol på måndag Så ska kolla mina ägg den 30 november. Jag håller tummar och tår att jag åtminstone får ägglossning, allt känns så hopplöst just nu så bara att få ägglossning hade gjort mig så lycklig

  • Oliwia92
    Mema9 skrev 2018-11-17 14:14:51 följande:

    Ja jag är så glad att jag ringde privata gyn då landstinget inte ville hjälpa förrän vi försökt ett år. Gynläkaren på privata misstänkte att något var fel redan innan då min menscykel var så oregelbunden. Landstinget skyllde på min p-stav jag hade i innan att hormonet därifrån spökade..icke det var pcos.

    När ska du kolla äggen nästa gång? :)


    Förstår det ! Gick också till privat direkt. Fick min mens idag (framkallad med provera). Börjar med letrozol på måndag Så ska kolla mina ägg den 30 november. Jag håller tummar och tår att jag åtminstone får ägglossning, allt känns så hopplöst just nu så bara att få ägglossning hade gjort mig så lycklig
  • Oliwia92
    Mema9 skrev 2018-11-18 11:41:16 följande:

    Jag ska också på VUL imorgon, cd13 för mig imorgon! :) alltid spännande och lite nervöst..Ja hoppas!! Kommer du få ovitrielle? Jag har fått det sen start :) Ja man blir ju glad för minsta lilla i den här resan trotts mycket tufft.. jag är så glad de gånger vi faktiskt får försöka så det *gör inte så mycket* om det inte tar sig för vi är ändå igång och får! Vi får se vad dommen blir imorgon :)


    nej hon har aldrig nämnt ngt om otrivelle sprutan kanske för att mina ägg inte har växt ngt så Kanske därför. Ni får båda uppdatera hur det går imorgon :)
  • Oliwia92
    Mema9 skrev 2018-11-19 08:31:57 följande:

    Hej tjejer, allt såg fint ut! En äggblåsa på 19mm , så jag ska ta ovitrielle i övermorgon om jag inte får utslag på äl-test redan imorgon


    Gud vad glad kag blir för din skull! Måste va ett underbart besked! Hoppas verkligen det tar sig nu
Svar på tråden Gravid med Letrozol