Inlägg från: Moderno |Visa alla inlägg
  • Moderno

    Angående SD framgång i valet. Tycker du att man nu ska ta hänsyn till de som röstat på SD?

    lövet2 skrev 2018-10-05 20:41:55 följande:

    Självklart inte. Innan SD ens var påtänkt, så fungerade det så här: Ett eller flera partier bildade regering. De övriga partierna var i opposition. De bestämde ingenting, eftersom de inte satt i regering. Det spelade ingen roll hur många som röstat på dem; var de i opposition så var de.
    Nu finns SD. Samma regler gäller för dem. Så länge de inte sitter i regering, så behöver man inte ta hänsyn till vare sig dem eller deras väljare. Ja, man tar förstås hänsyn till dem i egenskap av svenska medborgare, men inte något extra bara för att de röstat på SD.


    SD har en större makt än andra partier historiskt sett haft efter 2018 års val eftersom riksdagen numera består av tre block (för närvarande). Även om C och L har vågmästarrollen är det ändå SD alla måste förhålla sig till (oavsett vad man anser om detta). 
  • Moderno

    Hade en slipad strateg fått bestämma hade SD neutraliserats lika enkelt som S har gjort med MP (enklare).

    - Använd dem när det passar och uteslut dem i andra fall! 

    S och SD har stått nära varandra politiskt på många punkter. Att man inte använt det förhållandet från S sida har varit svårt att begripa. 

    Ett exempel: S hade kunnat "gå med" på de åtstramningar av migrationspolitiken som nödvändiggjordes av 2015 år flyktingsituation i utbyte mot ett förbud mot vinster i välfärden - eller ett stramare regelverk kring offentlig upphandling och arbetsrätten. 

    Nu har dock dessa möjligheter sedan länge passerat. 

  • Moderno
    Padirac skrev 2018-10-05 23:25:03 följande:
    SD har kopierat BSS politiska mål, googla BSS ett försök att väcka debatt, det är det material som SD delade fram till 2004.
    Jag kan med 100% säkerhet säga att övriga partier inte har kopierat BSS politiska mål utan att fara med osanning.

    Åkesson och Karlsson har till och med stolt proklamerat att det nuvarande principprogrammet är det som mest liknar och nästintill är identiskt med BSS politiska mål.

    Analyser visar att SDs politiska mål är mer radikala och långtgående än BSS politiska mål var.
    Jag ifrågasätter dig inte, eftersom min känsla är att det mycket väl kan förhålla sig så. Men var kan jag läsa mer om detta?
  • Moderno
    Padirac skrev 2018-10-06 00:33:25 följande:
    Jag varken vill eller får länka till rasistiska sidor, du får googla BSS - ett försök att väcka debatt, läs sedan om BSS på wikipedia, läs om Gustav Ekström inkl kopplingen till BSS och SD, läs sedan SDs principprogram. löäs om kulturrasism, läs om svenska fascisten Per Engdahl som lade grunden till fascistiska rörelser i såväl frankrike som england och direkt inspirerade BSS som således skapade partiet Sverigedemokraterna, SDs grundläggande politiska idé är den nedärvda essensen.

    Notera att SD inte bryr sig nämnvärt om migration per se, SDs fråga är identitet. SDs fyras gäng JÅ, RJ, BS och MK är alla tydliga med det. 

    www.expressen.se/nyheter/sd-tog-hjalp-av-nyfascisten-daniel-friberg/
    Hittar jag följande där?

    - Att SD har kopierat BSS politiska mål,
    - delat BSS politik fram till 2004,
    - att Åkesson och Karlsson har sagt att det nuvarande principprogrammet är (nästintill) identiskt med BSS politiska mål, samt 
    - att SD:s polistiska mål till och med är ännu mer radikala än vad BSS politiska mål var.

    BSS står alltså för Bevara Sverige Svenskt, en organisation som sannolikt utgör ett viktigt ursprung till det som senare blev SD. - BSS var en organisation med avskyvärda ståndpunkter. 

    - Men du behöver förklara vilka BSS politiska mål var. Därefter går det att jämföra med partiprogram och utttalande i sakfrågor av bl.a. partiledningen.  
  • Moderno
    Padirac skrev 2018-10-06 00:44:08 följande:
    SD dras med en identitär grupp - de mest kända är kanske förra SDu som uteslöts pga för uttalade identitöra idéer. 

    ligator.wordpress.com/2016/09/25/daniel-friberg-motpol-och-den-identitara-geggamojan/
    "Identitär geggamoja?

    Sd har klart markerat avstånd till Daniel Friberg och Motpol. Sd avfärdar Daniel Friberg som fascist.


    Det bör nämnas att det finns för många punkter där Sd och identitärerna är på kollisionskurs med varandra. Sd är mer positiva till USA och ?det moderna? än identitärerna. De har inget emot populism, om det gynnar dem. Dessutom är identitärerna mer positiva till islam än Sd är. Thiriart, Bouchet, Dugin och Steuckers vill samarbeta med de konservativa, antiamerikanska antidemokratiska muslimer som Sd hatar mer än något annat. Thiriart själv stödde ju till och med terrorgruppen PFLP ett tag.


    Men i den bruna geggamojan runt Sverigedemokraterna frodas de identitära ideerna. Speciellt i alternativa media. Bland alla de som drömmer om ett Sverige där Sverige bevaras svenskt och som avskyr tanken på moskeer och synagogor som röda hus med vita knutar.Det gör att man inte helt kan kräva nolltolerans mot de identitära. Det skulle inte finnas många kvar i Sd då.


    Tidningen Nya Tider är en del av denna geggamoja. Vavra Suk. tidningens ideolog, kom från Nationaldemokraterna som jag visat innan. Konkurrenten Fria Tider har inte heller dolt sina band till de identitära. Karl Tobias Ridderstråle är en av delägarna i våde Arktos och Fria Tider och har talat på konferenser för de identitära, för övrigt har även Fria Tider deltagit där."


    Jag går inte i polemik eftersom jag inte vill försvara något som SD gör eller har gjort, men det faktum - som du själv skriver - att partiledningen uteslutit dem som står nära de kretsar du senare skriver om talar väl inte för att SD vill förknippas med dessa kretsar?
  • Moderno
    Padirac skrev 2018-10-06 01:10:27 följande:

    Du får googla de saker jag skrivit och läsa det, då ser du att mina uppgifter stämmer. Inget av det är någon hemlighet. Allt är dokumenterat och står i klartext utan att du behöver dra linjer mellan punkterna.

    Ja SD är BSS tredje politiska parti. Läs sidan av dem jag bad dig googla. Detta material delade SD ut fram till 2004. Där står vilka mål BSS hade, läs sedan SDs principprogram.

    BSS är grundat på fasisten per engdals idéer.


    Jag googlade och fann detta:

    "Vi eftersträvar ett demokratiskt, jämställt och miljövänligt samhälle där alla medborgare skyddas av, och är lika inför, lagen."

    Kan du säga om det är hämtat från BSS politiska agenda eller från SD?
  • Moderno
    Padirac skrev 2018-10-06 01:16:08 följande:

    SD är inget homogent parti, det finns olika grupperingar. De identitära är en del av SD på samma sätt som det finns olika fallanger inom andra partier.

    Åkesson och Karlsson har tex sagt om nolltolerans att det är ok med lite rasism o nazism, bara det inte sägs rätt ut. Det finns inspelat.

    SDs ledning toppstyr partiet för att framstå som rumsrena, men kan inte göra dig av med en stor del av sina kärnväljare, de som röstar ideologiskt snarare än på sakpolitiska utspel.


    Att Åkesson ska ha sagt att partiet ska acceptera nazism låter väldigt osannolikt. Den källan bör du uppge för att inte framstå som lite slarvig med sanningen.
  • Moderno
    vargbjörn skrev 2018-10-06 23:15:37 följande:

    Nej självklart inte. Den som har minsta susning om hur Sverige styrs skulle heller aldrig komma med en så befängd ide. Som exempel på den tiden när moderater och socialdemokrater tävlade om makten så skulle det väl aldrig komma på fråga för valvinnaren att ge makt till förloraren om de inte delade ideologiska värderingar. 

    Exakt samma sak händer nu.  Ingen vill i dagsläget erkänna att de delar några ideologiska värderingar med SD. Alltså får de inte vara med. Det är inget jävla dagis där alla som går i mål får medalj. 


    Jag kan iof hålla med. Den här gången finns dock bara förlorare.

    Det är klart att man inte kan förvänta sig några tjänster från SD när man har manövrerat ut partiet från exempelvis talmansposter och utskott. Man sår det man skördar helt enkelt.

    Som jag sagt tidigare, SD borde ha utnyttjats istället för att exkluderats.
  • Moderno
    FDFMGA skrev 2018-10-12 16:54:10 följande:

    Nu börjar det hända grejer.

    Kristersson dyker mot kaklet

    Lustigt jag har alltid associerat kaklet  i "Ända in i kaklet" som vitt, men här blir det ju brunt.

    Kan kanske vara så att det står VAM på kaklet - alternativt syftar Ända i uttrycket på en bakdel och alltså att han satt sig på ändan i kaklet, det vill säga att han närmar sig SD baklänges.

    Det senare stämmer ju riktigt bra.

    Det ska bli intressant att se hur C och L reagerar på att Kristerssons ända(f)lykt. Vad Åkesson tycker om den vet man ju redan


    Intrycket är att Alliansen, främst M, inte verkade ha någon plan för hur maktfrågan skulle lösas efter regeringen avsatts. För de flesta var det nog rätt uppenbart att ett passivt SD-stöd knappast kunde vinnas genom att förnedra partiet.

    Nu lutar det väl åt en storkoalition mellan S, L, C och MP, antar jag. Men då måste man väl även ha ett passivt stöd från V, antar jag också.

    Ett extra val är nog nödvändigt även om det kanske inte ger särskilt mycket större klarhet.
  • Moderno
    FDFMGA skrev 2018-10-12 17:20:40 följande:

    Ja, rimligen blir det en mittenregering eller också ett extraval.

    Men för att ett extraval ska kunna ge något mer än ytterligare osäkerhet skulle M och KD behöva bestämma sig för att de kan och vill samarbeta med SD (Själv ser jag gärna att det blir så eftersom flykten från M borde bli betydligt större än tillströmningen).

    En annan favorit i media är ju en trepartiregering bestående av L, S och M.

    Lena Andersson skrev idag om detta alternativ.

    www.dn.se/ledare/lena-andersson-av-framtida-och-historiska-skal-bor-s-l-och-m-bilda-regering/


    Vilken nesa för Kristersson! Rösta bort Löfven för att sedan finna sig i att bli stödhjul åt S :)

    Vad skulle han bli för minister - joggingminister vid eljusspårsdepartementet?
Svar på tråden Angående SD framgång i valet. Tycker du att man nu ska ta hänsyn till de som röstat på SD?