Inlägg från: JohannaSaGo |Visa alla inlägg
  • JohannaSaGo

    Barnvakt hos elak styvfarmor?

    Hej! Liten fråga som väckte dåligt samvete i mig nyss.. 

    Låt säga kortfattat att ens pappa är världens bästa.. ställer alltid upp i vått och torrt. Är din största förebild liksom. Men har  en fru som faktiskt är elak. Och som han blundar för!

    Kortfattat så var denna fru elak mot min lillasyster när hon var liten psykiskt genom att trycka ner henne massor när syrran bodde hemma hos dom. Exkluderade henne i allt och bara hennes egna barn fick äta gott och göra saker. Bara hennes barn fick glass, bara hennes barn fick välja mat för dagen, bara hennes barn fick röra läsken osv. Och det tar hårt på ett barn!! Och pappa såg inget och syrran vill inte prata om det med honom. Men det är en annan femma.. 

    Min son är nu 2.5 år och har sovit hos sin mormor ibland som bor nära.
    Morfar bor tyvärr lite längre bort. Men dom har en sån fin relation verkligen och för ett par veckor sedan frågade min pappa ;"När ska han få sova över hos morfar då? Så kan mamma och pappa hitta på något själva"
    Och ärligt så vll ju jag också att sonen ska träffa sin morfar mer, men det går ju inte pga distansen och jag har inte körkort. 

    Och det är så fint att han liksom vill vara barnvakt osv, men jag sa att jag återkommer.

    För några dagar sedan var mormor barnvakt ett par timmar under dagen som morfar hörde om.

    Och nu pratade vi i telefonen idag och han frågar igen "När ska han komma hit då och sova över, så han vänjer sig"  Liksom glatt, inte sur eller så, utan mer att han verkligen vill.

    Känns som han själv börjar undra varför sonen aldrig får vara där liksom.. men jag skyller på avståndet (50min bilresa, så smidare med mormor som bor 5minuter ifrån) 

    Ärligt, så vet jag inte, hur hade ni gjort?? 

    Jag känner inte för att sonen ska vara hos denna kvinna, tänker att om morfar går på toa te.x är jag rädd att hon ska vara liksom elak =/ 
    Hon har aldrig gjort nått fysiskt. men vill inte att sonen ska bli ledsen eller känna sig oönskad hemma hos dom..  


    Exempel på  beteenden mot sonen : 


    #1 Sonen sitter och fikar ute på deras sommarställe då 1,5 år. Det smular lite från kakan han äter, och frun står en bit bort och verkligen stirrar surt på honom. (typ straffar honom för att jag eller morfar inte säger åt honom att äta bättre)


    #2 Sonen 2år hittar en jättecool leksak som han springer för att visa henne, sonen står brevid henne och drar i hennes arm för att visa, varpå hon tittar snett på han och bara gå därifrån (hon trodde ingen såg) 

    #3 hon har aldrig hållt sonen 1 enda gång, inte ens som bebis

    #4 När sonen var 1 år, råkade han gå på henne och snubblade så han ramlade och blev ledsen, frun bara tittade och gick iväg.

    Jag vet inte, detta låter så elakt i mina öron, och detta är bara liten del. 


    Men förstår om ni som läser detta inte kan relatera eller ens tycka det är elakt, men känner man henne så vet man hur hon är. 

    Har inget behov av att ha barnvakt egentligen, men han har sina bonusbarnbarn ofta på övernattning och han verkar så gärna vilja skapa en närmare relation med min son, vill jag liksom bestämma in något, men det tar emot  =( 

  • Svar på tråden Barnvakt hos elak styvfarmor?
  • JohannaSaGo
    Lilyje skrev 2018-10-06 19:26:17 följande:

    Jag hade nog sagt som det är att jag inte skulle vara bekväm med att sonen skulle vara ensam med morfars fru, men att morfar gärna får komma och sitta barnvakt och umgås med sonen hemma hos oss.

    Sen skulle jag berätta för morfar hur hans fru beter sig.


    Grejjen är att min mamma ofta berättade för min pappa för flera år sedan hur hon var. Och han trodde ju såklart bara mamma var svartsjuk.


    Nu är vi vuxna, och syrran vill verkligen inte ta upp det nu. Och min pappa är mitt allt, vill fegt nog inte ta upp det med honom för att såra honom. 


     


    Annat vore om min syrra var liten och bodde kvar där nu, då hade jag sagt ifrån. 


     


    Men ett bra alt som du skriver är ju att han kan vara barnvakt hos oss iallafall =) 

  • JohannaSaGo

    Tack för alla svar. Min syster har påbörjat ett brev som hon ska läsa upp för honom faktiskt, hur  hon har känt och känner. Jag känner mig så feg som liksom låter henne ta upp det med pappa. 


    Vi ses ju inte så ofta med pappa, men hon har själv märkt hur Frun är mot min son, och det är det som fått henne att bli tokig att det "upprepas" och syrran har fått nog. 

    Vi pratar mycket syrran och jag, varje dag. Och hon och jag tycker inte likadant om våran pappa, hon känner ju sig såklart sviken. 

    Hon vet hur jag känner, och att jag känner att jag sviker henne lite. Men jag klarar inte av att ta upp detta med pappa. Jag är rädd (fast det tror jag inte) att han ska tycka illa om mig, att han ska bli besviken över mina tankar. Jag är så rädd att förlora våran relation =(  Alltså tar jag hellre distans än att ta upp det =( 


     


    Alternativet är ju att han får vara barnvakt hos oss- jag är nästan säker på att han vet vad vi egentligen tycker om hans fru. Till en viss del. 


    Konsekvensen av att ta upp det med han blir ju ändå att han endast får vara med sonen hemma hos oss eller iväg.. Men han lär ju undra =/ 


    Han blundar så hårt över detta, så tror han skulle tycka illa om jag sa sanningen till han =( Jag menar, han träffade denna kvinna för ca  15 år sedan. Han har hört min mamma berätta vad min syster upplevt, min syster flyttade sen enbart till min mamma. Ändå valde han att gifta sig med denna kvinna för 4 år sedan. 

    Usch, efter att jag skrev detta inser jag hur feg jag är :/ men sålänge jag inte lämnar sonen hemma hos dom känns det bra, samtidigt som det känns dumt att det ska behöva vara såhär =( 

Svar på tråden Barnvakt hos elak styvfarmor?