Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    CrookedTail skrev 2019-05-22 10:35:06 följande:
    Jasså? Vet du om det är några fördelar med att ha samma, eller spelar det ingen roll?
    Till oss sa Avaclinic i Riga att donatorerna måste ha samma blodgrupp som oss.
    Så vi fick endast förslag på donatorer med samma som oss.

    Jag frågade också varför och kliniken svarade att det var ifall man vill hålla det hemligt att man gjort donation så skulle ingen kunna få reda på det genom blodgruppering. Dvs så att barnet inte skulle råka få veta i framtiden av misstag.
    Det var svaret kliniken gav.
  • UndrandeSökare
    Solros80 skrev 2019-05-22 10:31:41 följande:
    Jag undrar också hur det är om man ska göra nytt försök. Kan man göra månaden efter eller måste man vänta?
    Avaclinic sa till mig att om man gjort insättning i naturlig cykel (dvs ej använt nedregleringsspruta) och fick minus så kunde man göra nästa försök nästa månad. Men om man hade använt nedreglingsspruta måste man vänta. Fråga din koordinator hur länge.

    Har man fått missfall måste man vänta i 3 månader innan man får köra igen (2 vanliga menstruationer först och sen på 3e månaden kunde man ta nedregleringsspruta igen.
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-05-22 12:56:36 följande:
    Jo, men han är ledig denna veckan och sen är väl han fullbokad till Jul Det är så svårt här omkring. Men jag ska prova ringa gynmottagningen imorgon ändå och se om de kan ha 1 tid möjligtvis. Jag menar är det värt att gå med ett MA i 4 veckor till i så fall när de kan ge mig Cytotec direkt? Jag hoppas ju givetvis att allt ser bra ut, men om det inte gör det! Suck!
    Jag gav dig ett förslag tidigare på en gyn som håller till i en stad nära där du bor. Testa att ringa honom, han kanske har tid för vul.
  • UndrandeSökare
    Lilly2013 skrev 2019-05-22 20:17:40 följande:

    Ja å tänk nu e det äntligen er tur

    Usch ja e ju helt livrädd för kortisonet. Trodde inte Ava tyckte jag skulle ta alls då jag inte påvisat några immunproblem men de slängde in 10 mg några dagar innan transfer.

    Undra om man jan få progesteronsprutor i Riga..? Det kanske hade varit nått.. slipper du annan progesteron då?

    E glad för din skull


    Det finns tyvärr inte progesteronsprutor varken i Riga eller i Sverige. Enda sättet är att köpa utomlands i ett land där det finns på apoteken.

    Jag har själv köpt progesteronsprutor på recept på Apotek i London genom min läkare där. Men det säljs även receptfritt i Grekland och i Italien vet jag.

    Man använder progesteronsprutor oftast som komplement till annat progesteron som Crinone, Lutinus eller Utrogestan. Det finns många olika märken av progesteronsprutor, vissa tas i en muskel i lår eller rumpan, andra tas i magfettet.
  • UndrandeSökare
    Lilly2013 skrev 2019-05-22 20:49:52 följande:

    Ok.. typiskt.. då får vi hoppas vi inte behöver dom då


    Man kan ju kombinera nytta med nöje och ta en semesterresa till någon Grekisk ö, eller till Italien (eller kanske Spanien?) nu under sommaren och passa på att handla på sig de mediciner man behöver receptfritt på Apoteken utomlands inklusive Progesteronsprutor, Utrogestan (progesteron som kan tas otalt eller vaginalt och kladdar mycket mindre än lutinus) Kortison, etc

    I Grekland säljs ALLA mediciner utan recept (även såna som kräver recept i Sverige som hormoner, antibiotika, blodförtunnande mediciner etc). Bara man vet det verksamma ämnet och vilken dos man ska ha, eller läkemedelsnamnet, tex Prednisolon heter Prezolon i Grekland, så är det bara att handla och fylla resväskan man checkar in. Tänk bara på att ta med en bagagevåg så man inte får övervikt på väskan inför hemresan och ett par bra skor för man kommer gå mycket

    Man får föra en årsförbrukning mellan 2 EU-länder. Så har vi gjort varje gång vi varit i Grekland. Det finns verkligen enormt med Apotek därnere, ett i varje gatuhörn i stort sett speciellt i centrala Aten.

    Det finns också väldigt mycket sevärdheter att se där, mysiga restauranger, god mat och mycket butiker att titta i. Så det kan vara ett bra tips i väntan på nästa försök i Riga. Hör av dig om du ska till Grekland så kan du få en lista av mig på vad medicinerna heter där.
  • UndrandeSökare
    Solros80 skrev 2019-05-23 10:41:16 följande:

    Hej Tjejer!

    Jag lyckades samla kraft till att göra testet. Det blev till min stora förvåning ett tydligt plus. Den första på 3 år efter 6 misslyckades IVF återföringar. Känner mig oerhört tacksam!

    Till alla er som får ångest över att inte känna av några symptom kan jag berätta att jag faktiskt inte kände särskilt mycket. Jag vet att det är svårt att inte oroa sig men försök att påminna er om att det faktiskt kan bli plus trots avsaknad av symptom. Jag hoppas innerligt att det blir stora plus för er alla inom en snar framtid!!


    Grattis Solrosen till plusset !
  • UndrandeSökare
    Solros80 skrev 2019-05-24 12:37:30 följande:

    Jag ringde till kliniken för att boka tid. De hade inga tider på den dag vi behövde och påpekade att det kostar 1500. Jag berättade att jag känner till att någon annan har fått betala vanlig landstingstaxa vilket hon tyckte var helt omöjligt.

    Vad har ni andra för erfarenhet? Någon som har tips på var jag kan vända mig för att boka in en tid?


    Jag har gjort vul på Kvinnokliniken på sjukhuset i tidig graviditet, för att kolla efter foster med hjärtslag, frikortet gällde för det. Damma sak gjorde en bekant till mig. Men nämn inget om äggdonation utomlands så slipper du strul. Så ring Kvinnokliniken på ditt närmaste sjukhus och hör om de har tid. Fördelen är att de brukar inte ha helstängt under sommaren som de privata gynekologerna kan ha.
  • UndrandeSökare
    Solros80 skrev 2019-05-24 13:19:09 följande:

    Tack för tipset undrandesökare? Men ska jag inte säga varför jag vill göra Vul?, De vill väl veta varför jag vill göra tidigt ultraljud?


    Som anledning kan man ange värk/blödningar/oro pgr av tidigare missfall etc (eller vad som passar in på dig).
  • UndrandeSökare
    Solros80 skrev 2019-05-24 14:49:26 följande:

    Men då ska jag vänta med att ta kontakt och ringa de dagarna innan det är dags för Vul?

    Visst har du kunnat använda recept från Riga? Kliniken undrar om jag kan fixa recept på Fraxiparine (blodförtunnande sprutor) själv här eftersom jag kommer att behöva ta de hela graviditeten och det blir för många för att att skicka med DHL. Jag har bett de att skicka recept istället. Hoppas att det går att få ut medicinerna.


    Inboxa mig så hjälper jag dig.
  • UndrandeSökare
    Maika19 skrev 2019-05-24 14:59:42 följande:

    Nej , jag har inte haft återföring än. På måndag är det dags men jag hänger i Polen i helgen för att jag helt enkelt är slut och orkar inte åka fram och tillbaka som jag gjort tidigare. Lite ensamt kan jag säga men hoppas, hoppas på tur denna gång och då känner jag att det är värt det. Ska följa hur du gör med sprutorna de blodförtunnande. Är sprutorna bättre än tabletter,är de starkare eller något?


    Ja, blodförtunnande sprutor är mycket kraftigare. Trombyl hjälper inte mycket ärligt talat. Trombyl och sprutorna samarbetar. Har man en diagnostiserad blodkoagulationssjukdom så är det ett måste med båda. Jag har en sådan sjukdom och får både Trombyl och Fragmin utskrivet på högkostnadsskydd av svenska läkare.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019