Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    PeeWee44 skrev 2019-06-08 13:59:45 följande:
    I St Petersburg är det oljebaserad progesteron som du tar i skinkan, ej o magfettet. Prolutex är vattenbaserat som man tar i magfläsket. Det är som sagt licens läkemedel som väldigt få läkare skriver ut eftersom läkemedelsverket måste godkänna.
    Ja, jag vet, den oljebaserade som man tar i muskel heter Prontogest i Grekland och den vattenbaserade  som man tar i magfettet heter Lubion i England och Prolutex i Grekland. Både Prolutex och Protogest kan man köpa receptfritt i Grekland. Jag har själv köpt Prontogest på Apotek i London.

    Utrogest/Utrogestan går också att få på licens i Sverige, men nästan inga läkare vill göra en ansökan eftersom de måste göra en ny ansökan för varje patient.

    Så det var därför jag gav Frazze tipset om att be sin klinik i Riga om EU-recept på Crinone, eftersom det borde vara lättast för henne att få tag på i Sverige, hon redan testat Lutinus tidgare och inte ville använda det.
  • UndrandeSökare
    Lilla Gs mamma skrev 2019-06-08 14:35:45 följande:
    Tack för info!
    Varsågod
    Det är inget dyrt, kostar 110 euro på min klinik.
    Lycka till i Finland !
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-06-10 11:12:51 följande:

    Angående att få veta donatorns ålder:

    Jag såg att Veronika på AVA Riga var online på chatten och kontaktade henne med frågan om varför jag inte kunde få veta donatorernas åldrar när andra fått det. Hon frågade vem min koordinator var och skickade mig direkt tillbaka till Katerina. Suck!

    Jag fick iaf svaret av Katerina att de inte kan lämna ut exakt ålder, bara åldergrupper. Så nu fick jag veta att donator 1 är 18-20 år och donator 2 är 23-25 år. Bättre än inget, men konstigt att hon inte kunde nämna det när jag frågade första gången!?


    Väldigt märkligt, både jag och Solros 80 har fått veta exakt ålder av Veronika.
    Jag fick veta exakt ålder på båda de donatorerna jag blev erbjuden.
    Den donator jag valde var 26år.

    Men Katarina är som jag sa till dig förut,  inte lika bra tyvärr.
    Jag hade blivit förvarnad om det av en annan tjej som också gick på samma klinik, så jag såg till att den jag först kontaktade (och som man blir tilldelad som sin Koordinator) var Veronika. Jag väntade tills Veronikas namn dök upp i chattfönstret på deras hemsida.

    Man behöver ju veta exakt ålder för att kunna göra kub-testet sen, förklara det för Katarina så hoppas jag du får ett bättre svar !
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-06-10 12:44:23 följande:
    Hon skriver att det är en ny lag, att dom tidigare fått lämna ut exakt ålder, men inte nu längre. Låter konstigt.
    När exakt skulle denna lag ha trätt ikraft? Fråga Katarina om det, för Solros gjorde ju sin donation på samma klinik nu 2019 och hon fick ju veta exakt ålder?
    Om Katarina säger att lagen trätt ikraft i januari 2019, så kan det ju inte stämma...
    Det här låter väldigt märkligt....
  • UndrandeSökare
    Micro skrev 2019-06-10 19:47:10 följande:

    Hej allihop. Såg att ni skrivit om att sätta in ett el 2 blasto. Jag funderar oxå. Min klinik ivf Riga är mycket negativ till 2, ännu mer nu eftersom på dessa även gjort pgs. Jag har blivit gravid 2 ggr i Riga. Varav första försöket blev min son nu 4 år. Vi blev även gravida försök 3 ( ett foster) m 2 blasto, ett bra, ett dåligt ägg, tyvärr missed abortion ( uteblivet missfall) i v13. Jag har gjort massor av försök efter som inte tagit sig alla m 1 embryo. Blev gravid naturligt under denna tid o fick då oxå uteblivet missfall i v 13, båda ggr har det varit livmoderavlossning. Riga säger bara att det är så bra kvalitet och att det blir så stor risk, avråder. Inte något om att det är pga missfallen. Jag får ofta en reaktion i kroppen ca 4 dagar fester insättning, spekulerar om det kan vara immunförsvaret. Vad tror ni? Kan att sätta in 2 hjälpa? Vill ju maxa chanserna till ett syskon.


    Ja, det kan vara ditt immunförsvar som aktivt stöter bort embryona. Jag har såna problem själv, haft 6 missfall. Vid nästa försök be att du får Prednisolon (kortisontabletter) och Trombyl utskrivet av din klinik i Riga.

    För mer info om varför immunförsvaret kan orsaka fertilitetsproblem köp och läs boken "is your body babyfriendly" av Alan E Beer. Finns på Bokus och Admibris för 300kr.

    Du kan också kolls på www.fertilitetsguiden.com

    Samt i Atentråden. (Där samlas alla vi som håller på med immunbehandling). Den heter "Vi som snart är gravida efter utredning i Aten".
  • UndrandeSökare
    Micro skrev 2019-06-10 23:56:42 följande:

    Tack, jag har använt prednisolon och trombyl och har varierat medicineringen lite mellan gångerna. Känns som om kliniken har slut på idéer och testat allt dom kan har gått tillbaka till behandling dom jag haft vid lyckade försök senaste ggr. Har nu gjort hysto nu hade dålig vävnad (hyperplasia) som nu är borta så hoppas det hjälper. Har dock mindre hysto utan att sövas tidigare som inte hjälpte. Kliniken säger att chansen att bli gravid inte ökar vid insättning av 2 embryon. Stämmer verkligen det? Tänker om mitt immunförsvar reagerar kanske 2 embryon ger större chans eller är det önsketänkande?


    Bra att du gjort hysto och tagit boet slemhinna, det har jag också gjort. Jag gjorde det via Serum i Aten. Gjorde du det också hos dem?

    Har du fått testa både Trombyl, Fragmin, prednisolon och intralipider samtidigt? PåivfFalun kan man få göra det, annars är vi många i Atentråden som gjort större immunutredning på Life clinic i Aten..

    Utomlands är de generellt mer kunniga om immunrelaterad infertilitet än i Sverige.

    2 bra tips att gå vidare med nu är att göra ivfSerums Mensblodtest som man gör hemifrån och skickar till labbet i Aten. Man kan nämligen ha baciller därinne utan symptom och utan att de svenska testerna visat något. Om man har baciller därinne så kan de försvåra implantationen när embryot försöker fästa och då kan resultatet bli minus eller missfall. Om baciller hittas får ni varsitt antibiotikarecept som kan lösas ut påsvenskt Apotek. Mensblodtestet kostar 300euro (man gör BÅDE Locus Medicus testet och 11 in one testet). För mer info googla på ivfSerum infection screening.

    Det andra tipset är Sperm dna fragmentationstest. Finns ej i Sverige utan endast utomlands. Det är mycket bättre än alla svenska spermatest. Min man har gjort det för några år sen på Avaclinic i Riga. Det kostar numera 130 euro.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-06-11 10:45:37 följande:

    Har fått min behandlingsplan nu, känns så sjukt spännande!

    Men jag blir lite konfunderad; är det vanligt att man tar två Lutinus samtidigt?? (2 pills 3 times per day) Jag tycker det är jobbigt med en!


    Ja, när man gör insättning i Riga vid nedreglering så använder man 3st Progynon (östrogentabletter) per dag och 6st Lutinus (progesteron) per dag. Om du tycker det är för jobbigt med Lutinus så kan du be att kliniken i Riga skickar dig ett EU-recept på Crinone (progesteron) istället, de tar man endast 1st morgon och 1st kväll.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-06-11 11:50:41 följande:

    Aha! Tyckte det lät så konstigt bara. Tar man 2 hela tiden, eller är det bara i början?


    Man tar full dos progesterondos från innan insättning tills v.12 i graviditeten, och sen börjar man trappa ner.

    Vissa tar progesteron till v.15 och trappar sen ner.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-06-11 11:50:41 följande:

    Aha! Tyckte det lät så konstigt bara. Tar man 2 hela tiden, eller är det bara i början?


    Crinone är vaginalgel som levereras i engångspipeter. Läs mer på www.fass.se (skriv in Crinone i sökrutan så kan du läsa bipacksedeln om medicinen).
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-06-11 10:45:37 följande:

    Har fått min behandlingsplan nu, känns så sjukt spännande!

    Men jag blir lite konfunderad; är det vanligt att man tar två Lutinus samtidigt?? (2 pills 3 times per day) Jag tycker det är jobbigt med en!


    I Sverige är det oftast 3 st Lutinus per dag som gäller, utomlands är det oftast 6st Lutinus per dag som gäller.

    Det finns också möjlighet att börja med Lutinus 100mg i Sverige och sen köpa Utrogestan 100mg på plats på kliniken. De tar man också 6st per dag av.

    Men de är mycket mindre än Lutinus och de kladdar mycket mindre än Lutinus (om det är att Lutinus är så rinnigt som du tycker är jobbigt). Urogestan använder man ingen insättningspinne till heller utan man pillar upp dem.med fingret.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019