• PeeWee44

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Missne skrev 2019-12-01 17:23:30 följande:

    Sitter just nu på båten på väg till Riga. Imorgon blir det förhoppningsvis FET om embryon nu klarar upptiningen. Ingen annan som ska dit imorgon?


    Lycka till! Hoppas båtresan är ok.
  • PeeWee44
    Snurranfian skrev 2019-12-01 18:21:06 följande:

    Taack! Vet ju det...ställer till det för mig själv. Va dag 7 första dagen du testade eller minus före?


    Jag har inte testat före dag sju. Sist hade jag insättning lördag och testade lördagen efter. Använder bara Clearblue digitaltest med veckor så man slipper fundera på streck hit streck dit. Står klart inte gravid eller 1-2 veckor. Lycka till nu när du testar.
  • PeeWee44
    Missne skrev 2019-12-02 10:09:16 följande:

    Tack????

    Insåg nu på morgonen att jag glömt lägga i trombyl i min dosett????.... Hur illa kan det vara? Jag kommer ju missa det både idag och imorgon bitti..... nån som vet, behöver jag försöka få tag i det idag?


    Kliniken borde du kunna köpa av. Kolla där.
  • PeeWee44
    CrookedTail skrev 2019-12-05 10:47:25 följande:

    Ava Riga rekommenderar att göra "hysteroscopy (to check uterus cavity) and endometrium scarthing".

    Jag som inte läst så noga då ni nämt det undrar nu: vad fasen innebär detta? Kan man göra det i Sverige och hur går man till väga? Är det dyrt? Tar det lång tid? Blir både nervös och modstulen nu...


    Hysteroskopi har jag gjort sex stycken. Du kan göra det i Sverige om du får en gynekolog att skriva remiss. Räkna med köer och sämre hysteroskopi. Jag har varit sövd på mina, två i Sverige, en i Riga, en i Aten och sen två i st Petersburg. Dom i st Petersburg har varit bäst då dom har otroligt skicklig läkare. Dom går in med ett instrument/kamera tittar och tar bort det som inte bör vara i livmodern. Det brukar ta 15-20min. Räkna med att det kostar runt 20000kr.
  • PeeWee44
    Snurranfian skrev 2019-12-05 13:48:25 följande:

    Att inte kunna få barn.. fan man ska vara gjord av pengar. :( Sjukt dyrt ju.

    Hur märker man om man har nåt som borde åtgärdas genom denna undersökning? PeeWee44; varför gjorde du dem?


    Jag gjorde en i Sverige för att jag blödde så mycket och det inte slutade, en för en polyper och dom jag gjort utomlands för att embryot ska fästa. I St Petersburg upptäckte läkaren att min livmoder varlite defekt och korrigerade det. Efter 11a äd/ed insättningar och säkert 500 000kr så var det klart värt det. Gravid i vecka 33. Måste hitta vad som är problemet, se till att ni tar blodprov på hormonerna innan insättning och efter så det inte är problemet. Läs på ordentligt, läs denna tråd från början så ser ni och lär er mycket. Sen får man ta till sig det man själv tror på. Men det går, titta på mig och pepperoni.
  • PeeWee44
    Snurranfian skrev 2019-12-05 16:39:02 följande:

    Jaa hittar inte heller nivåerna som Liamarie skriver. PeeWee44 vet du hur de ska ligga? Har du nån bra länk? Har du använt typ Werlabs för koll före?


    Det är dr Dimitri i Aten som vill att man kollar hormonerna. Som sagt jag brukar ligga runt 1000 på Östrogen och runt 130 på progesteron när jag lyckades. Det har inte fäst när progesteron legat runt 35.
  • PeeWee44
    Snurranfian skrev 2019-12-09 19:00:04 följande:

    Får jag fråga på vilka dagar under förmedicineringen och efter insättning du kollat hormonerna? Skulle kunna gå på Werlabs och ta prov nästa FET.


    Jag har tagit prov på blodkollen då dom varit lite billigare och jag tycker man får snabbare svar där. Jag har tagit prov innan jag åkt till kliniken och sen dagen efter hemkomst och när jag kollar hcg. Mitt Östrogen har legat ungefär samma så genom åren har jag inte tagit det lika ofta. När jag hade 35 i progesteron tog jag 3×200 mg utrogest, när jag har haft över 100 har jag tagit crinone två gånger per dag och dubbla ampuller med progesteronsprutor. Vilket jag behövt för att ta upp tillräckligt med progesteron. Östrogen har jag tagit 3×2 mg progynon och 100 mcg östrogenplåster.
  • PeeWee44
    Snurranfian skrev 2019-12-12 18:39:12 följande:

    Det verkar vara lite olika hur lång kö det är. Pratade med Carl von Linné igår..de hoppades kunna börja med donationer (färskförsök) i vår. Sen vet man ju inte exakt när det blir ens egen tur.. men det lät inte som 1 år.

    Jag hörde också med GynHälsan Fertilitetsklinik i Uppsala igår och de skrev: "Vi har inga väntetider för äggdonationsbehandling som det ser ut just nu. Vi använder oss endast av frysta ägg och vi tycker att det fungerar bra". Det kostade runt 100 000 där för 10 ägg. Liite dyrare än 10 frysta ägg hos ex Ovumia Fertinova Finland.. men då har man resor att betala när man ska till Helsingfors..

    Så beror på lite hur man vill göra med färska eller frysta med..

    Färska är ju kanske lite mindre gambling om man säger så.... men man har inga garantier med nåt inom detta område. :(


    Tänk på att frysta ägg har bara en cell och för den vid upptining för ägget. Skulle inte betala 100 000kronor för 10 frysta ägg. Kolla st Petersburg och betala drygt 100 000 kronor och så är du garanterad 4 blasto dessutom bästa embryologen i Europa. Dom har otroligt skickliga läkare där också. Tror du i slutändan kommer att tjäna på att åka dit, många lyckas på första försöket. Önskar vi hittat dit tidigare, då hade vi säkert sparat flera hundra tusen.
  • PeeWee44
    Sjuttiosjuan skrev 2019-12-13 13:55:17 följande:

    Vi var på KUB idag och allt såg toppen ut! BF 20/6:)


    Grattis! Vad skönt att allt såg bra ut. Ska ni ta reda på om det blir en pojke eller flicka?
  • PeeWee44
    Snurranfian skrev 2019-12-14 09:44:34 följande:

    Mmm tack! Vi har en blasto kvar i Finland.. kommer köra på det. Sen lutar det åt att kasta in handduken i detta. :/


    Ge inte upp din dröm om att få bli mamma. Vi lyckades på 11:e försöket. Vänd er till OLGA fertility och St Petersburg, dom är helt klart bäst på oss som har problem att bli gravida eller får missfall. Om du bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö så har dom seminarier som du kan gå på. Ta annars ett skypmöte och se vad dom säger och tror. Det kanske du ska göra innan sista insättningen i Finland så du får något tips på vad dom tycker.

    Nu hoppas vi på att du lyckas på nästa försök och inte behöver fundera på om det blir ett nästa steg. <3
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019