• PeeWee44

    Vi som planerar äggdonation 2019

    CrookedTail skrev 2019-12-14 20:25:15 följande:

    I veckan gjorde jag hysteroskopi och de kunde se en inflammation i livmodern. De rekommenderar att jag väntar några cykler innan nästa insättning för att det ska hinna läka ut. Däremot fick jag ingen antibiotika för det, lite underligt tycker jag.

    Ska ha samtal med AvaRiga för att diskutera hur vi går vidare. Lite skönt på sätt och vis att de hittat en anledning till att embryona inte fäst, men det känns ju inte som att det kommer läka ut sig själv om det suttit i så länge.


    Vad skönt att det gick bra och att dom hittade något. Försök att få ava riga att skriva ut antibiotika på eu recept som du kan hämta på apotek här. Tror att det är vanligt att man har infektion och behöver medicin för det. Nu när jag lyckades tog jag amoxillin typ 15 dagar innan insättning och tog medicinen i 10 dagar.
  • PeeWee44
    Milla91 skrev 2019-12-17 12:38:23 följande:

    Jag är så svullen i hela buken. Det är enda upp till brösten som det är svullet och jag känner mig så uppstoppad. Är i vecka 10 just nu och känt så här ett par veckor! Kan de va allt progesteron? Vad e eran erfarenhet? Är så obehagligt i hela magen just nu!


    Vad jobbigt, kan tyvärr inte hjälpa dig med vad det kan vara. Har du skrivit in dig på mvc? Kolla med barnmorskan.
  • PeeWee44
    Sjuttiosjuan skrev 2019-12-17 20:12:31 följande:

    Började dagen innan insättning med crinone 2 ggr per dag!


    Limarie skrev 2019-12-17 19:17:33 följande:

    När började ni med Progesteron? De flesta börjar väl dagen vid ägguttag? Vem har tagit tidigare och i så fall när? 


    Jag började på måndag kväll och hade insättning lördag.
  • PeeWee44
    Sjuttiosjuan skrev 2019-12-17 21:06:45 följande:

    Kanske jag också gjorde:) fasen helt glömt, el förträngt snarare..


    Haha. Det borde du ha gjort eftersom vi går på samma klinik.
  • PeeWee44
    Limarie skrev 2019-12-16 14:46:03 följande:

    Precis, hörde det att man i Ryssland använder både och. Var nyfiken på bakgrunden och vetenskapen med tanke på att det verkar lite jobbigt med injektionerna. Enligt litteraturen är det inte vanligt att man gör dubbelt och man kan inte se några fördelar (enligt studien). Nivåerna blir då rätt höga både i kroppen och vaginalt. Men Progesteron tål man nästan alltid ganska bra (om vi tänker bort ömma bröst, trötthet osv).

    Efter allt jag har läst nu så ska jag satsa på Crinone. Enligt kliniken i Finland fick jag välja själv.

    Nu väntar jag bara på ett samtal från F-kassan! Hör de av sig fram tills onsdag så blir det vårt första äggdonationsförsök i januari!!! Snälla, snälla, ring (med ett positivt besked).

    Nu skulle kunna uppdatera listan i alla fall, då kan jag nu också vara på den (efterlängtad).


    Håller med, intressant. Jag har ju varit övertygad om att utrogest inte fungerar så bra för mig, alltid låga progesteronvärden när jag kollat. Sen när jag tog båda sprutor och crinone har jag ju haft helt andra värden. Det är ju det som gör att embryot fäster och stannar.
  • PeeWee44
    Limarie skrev 2019-12-18 13:28:00 följande:

    Nu är det officiellt. Försäkringskassan har gett sitt godkännande!!! Och enligt Finland så får donatorn sin mens alltid i slutet av månaden. Då blir alltså behandlingen i början av februari.

    Min mens är tyvärr lite oregelbunden mellan 26-35 dagar, och nästan gång blir i början av januari. Så de ska fundera hur de ska göra med behandlingen. Jag ska ha ett skypemöte imorgon med läkaren. Antingen man nerregelerad mig eller donatorn.

    Hur var det hos er? Hur löste man synchroniserings"problemet"? I Ryssland förstår jag hur man gör och det låter rimligt. Men ni som gjorde behandlingen i Sverige eller någonannanstans, hur blev det för er?

    Om jag skulle börja med östrogen nu t.ex. 3 januari och är inte nerreglerad och donatorn får sin mens 28 januari och börjar sprutorna då då kommer jag nog ändå ägglossar någon gång under de 6 veckorna.


    Det bästa är om du blir nedreglerad, alternativ två är p-piller. Du kan inte bara gå på progynon så länge. Dom flesta kliniker i Europa nedreglerar sina patienter. Sverige är generellt sett mycket sämre vad gäller utveckling och mediciner.
  • PeeWee44
    Lillivanilli skrev 2019-12-19 10:33:54 följande:

    Har idag varit på RUL att såg tipptopp ut...:)))

    Vi väntar en tjej är såå obeskrivligt lycklig och tacksam nu så finner inga ord!!!

    Kraam alla


    Ååå grattis! Nu får ni en av varje, fick rys på hela kroppen. Fick för mig att ni skulle gå på måndag. Vilken vecka är du i nu?

    Vi har nästa tillväxtultraljud den 30/12. Är i vecka 34+2 så om mindre än fem veckor är det dags för oss. Kejsarsnitt senast 21/1.
  • PeeWee44
    Limarie skrev 2019-12-19 10:51:04 följande:

    Nu har jag pratat med läkaren i Finland. Hon vill att jag tar Procren nu den 27 december redan. Hon sa att det bara finns en dos men när jag går in i FASS så finns det 3 olika.

    Måste nu få ut ett recept innan jul.

    Vilken styrka hade ni på Procren?


    Jag tog också 3,75, den högre dosen är om du ska vara nedreglerad länge. Spännande och bra att dom nedreglerar dig. Personligen tror jag att man har bättre chans då.
  • PeeWee44
    Frazze skrev 2019-12-19 12:50:47 följande:

    Åh grattis till er!

    Sitter här med min lille kille i famnen och tröstar Han har nog reflux och massa gas i magen, så han gallskriker vid var matning nu tyvärr! Hoppas det går över snart!


    Vad mysigt att äntligen ha er kille. Jobbigt med magont när man bara kan kommunicera med skrik. Vad gör man åt reflux?
  • PeeWee44
    Frazze skrev 2019-12-20 07:22:24 följande:

    Ja du, jag vet inte! Högläge, låta dem äta oftare och lite mindre var gång, se till att rapa dem ordentligt. Ge dem halva flaskan i taget. Bättre om man ammar, men jag vågar inte amma helt då jag inte vet hur mycket han får i sig. Sen när de ätit hålla dem upp och inte lägga dem plant direkt. Sen så läste jag att Reflux kan bero på mjölkallergi. Sen kan der vara vete oxå?! Jag ska prata med BVC läkaren på måndag och så får vi se.

    Men jag gör vad som helst för denna underbara lilla kille!!!! Utom att sluta med kaffe för det går inte när man får 4 timmar sömn typ per natt Då får jag övergå helt till ersättning i så fall. Pallar inte både sjuk sömnbrist megahuvudvärk och en 3 åring som inte lyssnar utan mitt kaffe


    Å din stackare. Hoppas ni hittar en lösning och att du kan fortsätta amma om det är det du vill. Kämpa inte för mycket om det inte fungerar. Både du och bebis måste må bra och sova ok. Hoppas också att jag kommer kunna amma, men har flera kompisar som givit upp och det kanske lite försent för dom har mått skit under tiden. Hoppas du får en bra läkare och ni hittar någon lösning som passar er. Kram
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019